Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833336

Sv: Övrigt
Farbror Barbro: Luleå omsätter väl 120-130 miljoner per år så säkert har sponsring gett dom några miljoner, du skriver att du gissar bara ... helt rätt, du gissar att det var en miljard fast du vet själv hur dumt det låter .. men ändå gissar du, du vet att dom inte får miljarder men skriver det ändå för att du vill att det ska vara så, mer en känsla än att gå på fakta.

Hur får du till det att LKAB har mycket att säga till om SSAB ? det har dom inte eftersom svenska staten sålde bort sin del i SSAB 1992 men LKAB väljer att äga aktier just i SSAB, 2,25% är inte tillräckligt för att kunna säga till om mycket.

Sen så gillar du personligen inte att SSAB sponsrar ett lag som signar spelare från andra länder/klubbar, gissa vad ? alla lag är beroende av spelare som INTE kommer från den egna klubben, fast du kan ju tycka vad du vill, tror inte något annat SHL lag tar åt sig vad just du tycker.

Och till sist, ja Boliden visar bra siffror, tur att vi norrbottningar i Aitik jobbar så jävla bra och att fyndigheten i Norrbotten levererar, pengar som sedan hamnar i Skellefteå AIK.

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Wilhelmsson:
Om jag tvingas satsa pengar skulle jag faktiskt betta på 500 miljoner-1 miljard från LKAB+SSAB till Luleå HF 1977-2017.

Ingen utomstående vet hur många miljoner det handlar om. länk
Kärnfrågan är denna att när det handlar om miljoner är det enligt min mening på tok för mycket.

Förutom en klumpsumma till budgeten så utöver detta misstänker jag det förekommit andra spontana inbetalningar.

Ex.Kanske panikvärvningar kring jul när laget legat risigt till?
Segerpremier/bonusar när det gått bra för vinster i avgörande slutspelsmatcher?
Naturligtvis all representation och bjudningar för personal.

En sak är säker när den ekonomiska krisen i mitten på 90-t slog hårt i hela Sverige var ni tämligen skyddade åtminstone av LKAB.

Jag Farbror Barbro, Yoda Marklund och alla andra Skellefteå AIKare är som alla andra här på HS och alla svenska medborgare via LKAB de som varit med och betalat kalaset, Luleå HFs verksamhet.

I princip skulle man kunna ta en fil och raspa lös några guldspån från Jarmo Myllys SM-medalj och säga det här äger jag.
Farbror Barbro har bidragit till Myllys guldmedalj det är sant det när man tänker efter.

Man skulle kunna säga ni Luleåfans borde tacka oss för att ni får hålla på och leka med ett elitlag.
Vore klädsamt med lite tacksamhet.