Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833353

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Ja 3e linan har alltså hela veckan varit Hetta-Pontus -Adam P.
Tycker den ser riktigt tung ut att möta men även innehåller spelare som kan producera.
Hoppas de fortsätter med den även i några träningsmatcher så de får chansen visa var de står.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Farbror Barbro:

mycket mycket stark fjärdekedja. Nu menar jag inte en fjärdefemma med minimal istid, utan en kedja som matchas mot motståndarnas bästa kedja. Något som saknats de senaste åren. Visst, under guldåren hade vi ingen defensiv kedja utan 4 st som gick in och förde spelet och styrde och ställde. Senaste guldet hade vi en tredjekedja med Arvidsson-Bellemare-Holloway. Det lär inte hända igen, utan det är viktigt att vi balanserar upp laget och spelet på ett bra och smart sätt. Ett bra exempel är Frölunda som skickade in planstormaren, Stålberg och flax-Lasu varenda gång Jocke Lindström var på isen, och de var verkligen duktiga på att sabotera tillstymmelsen till spel.

Enligt mitt sätt att se på saker och ting så är Pontus Petterström SHLs bästa defensiva forward. Enorm arbetskapacitet, bra på rören, enorm i BP, bra på att få tag på pucken i offensiv zon, enormt bollsinne, totalt hänsynslös mot den egna kroppen. Har aldrig sett en hockeyspelare med bättre inställning. Han åker gärnet mot avbytarbänken varje byte, varje kväll, året om. Det måste ha vart någon slags förhandligstaktik det här med "vet inte om vi ska erbjuda nytt kontrakt" för Petterström var ett av lagets bästa spelare ifjol även om han föll tillbaka litegrann den senare halvan. Synd bara att han inte får in pucken oftare, för lägena skapar han på löpande band.

Henke Hetta har liknande kvalitéer och attityd även om hans defensiva egenskaper inte är lika vassa, men han har tyngd och fysik. En kille som täcker skott med ansiktet, tar ett par stygn i båset, kommer in och lirar nästa byte med Quassimadoutséende istället för den vardagliga fotomodellslooken. Det man önskar från honom är att bli lite mer hänsynslös och ful. Killen är som huggen ur granit. Han skulle kunna agera bowlingklot, borde ta sig ett snack med guld-Jimmie hur han bör använda sina verktyg på ett bättre sätt.

Adam Pettersson har man gått och väntat på att han ska explodera typ fem år i rad. Kanske kommer han inte att explodera likt Pär Lindholm? Men när det kommer till fysik, kondis, skridskoåkning och stabilt spel över hela banan så finns det få övermän i SHL. Tycker Adam gör sig bättre som center än som forward med hans fantastiska spelförståelse, hela tiden ligger han rätt i banan och tar offensiva såväl som defensiva åkningar som bara tränare och kunniga ser. Väldigt väldigt duktig på att täcka ytor, och han har grymma offensiva tacklingar och är väldigt stark i kroppen.

Denna trio ser ju så jäääääävulskt fin ut på papperet, och kommer att vara minst lika viktiga till eventuellt SM-guld som de två offensiva kedjorna. Tre centertyper som samtliga är vältränade och väldigt bra på rören.

En kandidat att lira i denna kedja är också Sebbe Olsson. En av de absolut bästa skridskoåkarna i serien, och kanske den bästa på att jaga fast pucken i offensiv zon? Backarna måste drömma mardrömmar om honom när de hämtar upp pucken i det egna sarghörnet.

Linus Lindström, Söderlund, Olofsson och Wingerli är alla duktiga spelare, men ser hellre att de spelar i en annan kedja än ovan nämnda.