Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833957

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Farbror Barbro:

Bra inlägg Barbro med som vanligt tänkvärda vinklingar.

Tänk om Qatar åker ut så att man slipper gnetfinnarna i framtiden, vad fint det skulle va. Nu finns det det goda chanser att drömscenariot slår in.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Ja vi har fler spelare från Finland än vad Qatar har. Vi har en, Joni Ortio, ett lejon i kassen, kanske den bästa målvakten vi någonsin haft?

Börje tycks tro att jag har något emot Finland och finsk hockey? Så är inte fallet, utan tvärtom. Just nu kanske finnarna har lite mindre skickligare spelare än Sverige, men det är en stolt hockeynation som
under andra tidsperioder vart bättre än oss. Har stor respekt för finnarna faktiskt. Framför allt önskar jag att tre kronor kunde spela med samma frenesi och hjärta som finnarna, där är jag lite avis faktiskt efter att ha sett hur deras lag uppträder mot ryssarna. Hår på bröstet österut.

Att jag är ytterst tveksam till finska typer på en hockeyrink, det är en annan femma. Gnetfinnar. Lapska typer, finska typer, generationer av förfall... inget vidare när det kommer till ishockey, bevisligen!

Porslins-Lassinanti, gamnacken Harju, Toolanen, sprattelgubben Fabricius, ja int har vi några såna typer i laget. Tut det! Vi är lite mer åt dynastihållet än sargutdunkarmedleyhållet så att säga.