Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1836695

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tarasov:

Handlar om att få de nordamerikanska backarna att fungera i SHL. Ellis t.ex har många bra sidor offensivt och ett bra skott men än så länge ser han inte speciellt bra ut på stor is. Han tror att han ska hinna ut snabbt i hörnen och sätta stopp men inser sedan att det är långt dit och hamnar på mellanhand. I matchen mot KHK gjorde han flera vansinniga stötbrytningar på offensiv blå, när han missade fick KHK en livsfarlig spelvändning. Igår så var han ofta på mellanhand i hörnen, och FBK's unga spelare (vet inte vem det var) vände lätt bort honom och gjorde sin gubbe och skapade oreda.

Kan han anpassa sig, har han trampet i benen som krävs för detta? Det är frågor som behöver ett svar och förbättring för att stabilisera defensiven.

Vi som modoiter har ju sett hur nordamerikanska backar kan agera i egenzon pga ovana från stor is. Vissa har skridskoåkningen och spelsinnet för att anpassa sig andra inte. Hur det är med Ellis vet jag inte, men han måste upp ett par snäpp för att vara en ledande back i SAIK och en general där bak.

Tror däremot Kostka är säkrare kort, han ser ut att ha skridskoåkningen och har anpassat sig bättre och ser inte lika vilsen ut i egen zon.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:

visst är det så. Men Ellis har ändå vart bättre än Djuse och Pudas i dessa två matcher. Det är svårare för en back att byta från liten till stor rink, och vi ska ge dem tid. Igår blev Kostka skadad och varken Öhman eller Berglund imponerade direkt. Ellis har bättre än dessa 4 backar efter två matcher.

Sen har vi mött två lag som backar hem och kör styrspel. Det skulle vara intressant att se hur det går mot mer offensiva checkande lag likt Frölunda.

Framåt är det en kedja som känns giftig och 3 som känns ofarliga. Det är jag mer orolig för. Dålig kemi i kedja 2-4.