Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1836687

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Tappen av Burström/Aho märks.(såklart) Tycker ni är rätt bra från mittzon framåt. Däremot hackar det lite när ni skall ur egen zon. Löser ni det borde ni kunna utmana.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tarasov:

Handlar om att få de nordamerikanska backarna att fungera i SHL. Ellis t.ex har många bra sidor offensivt och ett bra skott men än så länge ser han inte speciellt bra ut på stor is. Han tror att han ska hinna ut snabbt i hörnen och sätta stopp men inser sedan att det är långt dit och hamnar på mellanhand. I matchen mot KHK gjorde han flera vansinniga stötbrytningar på offensiv blå, när han missade fick KHK en livsfarlig spelvändning. Igår så var han ofta på mellanhand i hörnen, och FBK's unga spelare (vet inte vem det var) vände lätt bort honom och gjorde sin gubbe och skapade oreda.

Kan han anpassa sig, har han trampet i benen som krävs för detta? Det är frågor som behöver ett svar och förbättring för att stabilisera defensiven.

Vi som modoiter har ju sett hur nordamerikanska backar kan agera i egenzon pga ovana från stor is. Vissa har skridskoåkningen och spelsinnet för att anpassa sig andra inte. Hur det är med Ellis vet jag inte, men han måste upp ett par snäpp för att vara en ledande back i SAIK och en general där bak.

Tror däremot Kostka är säkrare kort, han ser ut att ha skridskoåkningen och har anpassat sig bättre och ser inte lika vilsen ut i egen zon.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tarasov:

tycker nordamerikanerna sköter sig bra på backen, över förväntan. Det som jag ser som problemet är att vi har en kedja framåt som lätt tar sig in i zon och etablerar spel. 3 kedjor som trampar vatten och känns totalt ofarliga.