Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1849727

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
M Lemmmiöux:

"Ja du Yåååda, sen när har nån Luleåspelare tagit sats från halva plan och gått en solklar medveten blindside huvudtackling på en spelare som inte ens vart i närheten av att ha pucken i enbart syfte att skada??? Kan Yåååda leta upp och visa en sådan situation."

Då ska jag ta och bjuda på en liten historia.

Qatar och Djurgården möts i kvartsfinal i en grisig smutsig historia med flera fula tacklingar emot huvudet. Qatar med sitt storstadskomplex slår nästan rekord i dåligt PR för sin egen klubb när de bryter mot alla former av moral, etik och överenskommelser när de själva anmäler Djurgårdens spelare till Diciplinnämnden inför den avgörande matchen. Man lyckas vinna match 7 innan man senare åker på stordäng mot dynastiernas dynastiförening.

Säsongena efter det möts lagen i en seriematch uppe i Qatar. Publiken och spelarna har inte glömt denna smutsiga historia, och det eldas på över internet, från klacken, från alla håll och kanter.

I matchen dumpar Qatar pucken och byter, och landslagsbacken i Djurgården Daniel Fernholm åker ned bakom förlängd mållinje och lägger den i rundeln. Skallkrossar-Forsberg tar sats från EGEN PLANHALVA, men har är långt efter och har ingen möjlighet att nå pucken. Istället för att bromsa in och dela ut en juste bröstvärmare så accelererar han in och hoppar upp med armbågen som träffar den helt oskyldige Fernholm rakt i ansiktet, och skallen krossas mot plexiglaset.

Publiken vrålar och jublar! När den svårt skadade Fernholm ligger kvar på isen i plågor skanderar den blodtörstiga hemmaklacken: "LÅT HAN DÖ, LÅT HAN DÖ". När jag efter match lyfter det med Börje så skriver han typ: "äsch, det var väl ingenting hehehe."

Fernholm blir tyvärr invalidiserad efter denna tragiska händelse och tvingas lägga av. Just klackens sista rop där var det sista han fick höra på en hockeyplan.

Hockeysverige vill se ett hårt straff efter detta rekordfula överfall. Domen kommer, det blir 6 matcher vid sidan av och 4 matchers böter för den ångerfulle Forsberg. Lars "flens-osten" Bergström går då ut och sågar domen. "Nämen det var ett alldeles för hårt straff!" 6 matcher för en karriär...

Ja, denna historia är hemsk på så många sätt och vis, det är så många punkter som är fel. Bryta mot överenskommelse och anmäla, Hämd. Sats från egen planhalva. Hopptackling med armbågen. Invalid. Låt han dö, låt han dö. Klaga på ett väldigt milt straff.

Men det finns ett mönster när vi tittar på de som tvingats lägga av de senaste åren efter överfall från motståndarna. Fredric Anderberg och Sebastian Enterfeldt är de andra två jag kan komma på. Vad har denna trio gemensamt?

Men jag håller med om Lemmiöux att det borde utdömts ett hårdare straff för Larkin, och önskar också Paille ett snabbt tillfrisknande. Hockey är en snabb och tuff sport, och det kan bli skador och hjärnskakningar efter en splitsecond missbedömning eller genom ren otur. Som hockeyspelare kan man inte åka på hur många hjärnskakningar som helst, och såklart vill man som hockeyälskare se minimalt med sådana. Därför måste vi få bort sådana fula grejer som är helt onödiga, samt så borde serieförbrytarna plockas av isen permanent. Såsom juniorsläckar-Hedman.

Till Qatars försvar så verkar de flesta av dessa övergrepp och fadäser ha försvunnit efter att flensis fick sparken. Nu är vi iofs bara en femtedel in på säsongen, men det är ändå känslan. Tyvärr är det däremot fortfarande grova kränkningar av de hockeymänskliga publikrättigheterna.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tommy Salo tycker till. Jag skulle vilja ta det ett steg längre. Lägg ner CHL och lägg ned Qatar. Radera båda från historieböckerna.