Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1853825

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:

Du menar alltså på samma sätt som saik fick fram Joakim Lindström?

Klart Växjö ska ha cred av hans utveckling. Visst att det var en stor talang innan han kom, men dom har skapat bra förutsättningar för honom att fortsätta utvecklas, han får spela ledande roll i toppkedjorna han får förtroende och han har en riktigt bra tränare bakom sig. I en annan klubb är det inte alls säkert att utfallet skulle bli det samma.

Just nu är Växjö en klubb där spelare blir bättre och utvecklas. Kolla bara på Emil som lämnade er och på en halv säsong fixade Nhl kontrakt, eller calof som verkar ha hittat rätt i Växjö. Så smart drag av Elias att gå dit.

Sedan har jag inte sett att Växjö försöker kalla honom för egen producerad spelare.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:
Är den inte den typiska avundsjukan som drabbar toppklubbar, man bygger lite halmgubbar kring vad de påstått att de har medan man i själva verket är lite avis på att det går bra för dem. Har faktiskt inte läst att så många klubbar slår sig för bröstet om än det ena än det andra, däremot läser man lite varstans om olika målsättningar/önskemål om vad man vill uppnå.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:

när Joakim Lindström lämnade då allsvenska Skellefteå AIK för MoDo i SHL ansågs han av många som svensk hockeys största talang på forwarden i sin årskull. Han ansågs ännu bättre då än jämfört med nu. Men klart att även MoDo ska ha cred för hans utveckling, även om han inte utvecklades fullt ut i MoDo.

En Skellefteåkille med 6 a-lagssäsonger i moderföreningen, som han spelat juniorhockey för i 10 år. Han har alltså representerat moderföreningen under 16 säsonger och han har bott i staden 2/3 av sitt liv.

Det tycker du är samma sak som en köpeförening som har köpt in en väldigt talangfull junior som då spelat totalt 21 matcher för dem under tre månader? Intressant att du tar köpeföreningens parti vilket kan anses lite udda när du är MoDoit.

Angående Elias storebrorsa så var han ok men var inte i form hos oss, laget var inne i en halvrisig period. Att han tvingades lämna oss var inte på hockeymässiga grunder (skickar mess). Inte förvånande att han blommade ut i Växköp Fakers, som sen inte tog sig förbi kvartsfinalen.

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: för varje match som Växköp Fakers vinner så dör en bit av svensk hockeykultur. Sen att de har ett riktigt bra lag just nu förändrar inte detta faktum.