Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1853975

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Nog får MoDos fans tycka att det är samma sak när Växköp köpte in Elias Petterson som när MoDo fostrade Forsberg. Det är ett fritt land och man får tycka som man vill. Jag tycker inte det är samma sak.

Växköp är duktiga nu och de är värdiga serieledare. Men är knappast avundsjuka på dem. Ser hellre att vi krigar i mitten än att vi köper in varenda spelare och leder serien.

Jag gillar verkligen inte Växköp. Gillar inte sådana lag. Gillar inte City, Chelsea, PSG, Qatar i handboll eller i 800 meter löpning. Jag gillar mer lag som Barcelona, Bayern, Kenya i löpning etc. Men smaken är som baken. Man får tycka olika.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:

Gjorde ganska tydligt att jag tycker Timrå är den klubb som utvecklat Elias genom hockeygym och sedan in i A-laget. Där Timrå av naturliga skäl inte kan fortsätta bidra har Växjö fyllt upp och skapat en bra miljö att utvecklas vidare i, inte en slump att Emil gick så bra och att nu Elias fortsätter ta steg för steg. Bägge klubbarna kommer vara viktiga för honom.

Har inte sett någon påstå att Elias är en egen Växjö produkt.

Men du undviker frågorna som många gärna vill ha svar på.

1. Hur kommer det sig att t.ex Heed och Klingberg räknas som SAIK produkter och där ni fans vill ge SAIK all cred för deras utveckling när inte Växjö ens ska få ta åt sig lite av äran för att vidareutveckla Elias från den nivå han var när han lämnade Timrå.

2. Hur kommer det sig att hela norrland ert upptagningsområde så ni kan räkna Aho och övriga spelare utanför Skellefteå som era produkter. Med denna definition borde ju Lindström räknats till Modos naturliga upptagningsområde och eftersom han gick hockeygym hos oss så borde han vara en egen produkt för Modo?

Gör det ont att sveriges bästa juniorer inte väljer SAIK längre?

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Snillen spekulerar inne på Qatars forum. Det skulle ju vara lite intressant att kolla upp deras "egna" ikoner. Var kommer de ifrån? Hur gamla var de när Qatar köpte in dem? Hur många säsonger har de totalt representerat Qatar?

Tomas Holmström
Micke Renberg
Mattias Öhlund
Att Qatar lierar sig med köpelagen finner jag inte så konstigt eftersom Qatar är ett köpelag through-and-through.

Själv tycker jag det är ett gäng köpelag söderifrån just nu i SHL som väcker noll känslor hos mig. Skulle hellre se Leksand. MoDo, Timrå, AIK IF, Södertälje och sådana lag, även om de har lite mindre pengar på kontot.

Att Rytter och gänget inte gillar dynastiernas dynastiförening är väl ganska uppenbart. De gillar nog inte roliga lag med anor som matar ut spelare till NHL och juniorkronorna. De vill nog ha tråkiga köpelag utan anor.

Säger inte att jag har rätt utan att smaken är som baken. Man får tycka olika, och jag har motiverat varför jag tycker som jag gör.

Men klart att man ogillar Växköp mer än andra eftersom de är bra. Örebro, Karlskrona och andra tråkiga köpegäng väcker inte samma ogillande hos mig. Men om någon rysk eller arabisk rik diktatorsnubbe med hockeyintresse gifte sig med en brutta från random ort, och så köpte de in vår förstafemma + 3 till superkedjor från världens alla hörn till Karlskrona, Falkenberg, Luleå eller någon annan ort där det inte finns några bra spelare, då skulle jag nog ogilla dem lika mycket när de började nosa på SM-guld.