Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1853985

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:

Gjorde ganska tydligt att jag tycker Timrå är den klubb som utvecklat Elias genom hockeygym och sedan in i A-laget. Där Timrå av naturliga skäl inte kan fortsätta bidra har Växjö fyllt upp och skapat en bra miljö att utvecklas vidare i, inte en slump att Emil gick så bra och att nu Elias fortsätter ta steg för steg. Bägge klubbarna kommer vara viktiga för honom.

Har inte sett någon påstå att Elias är en egen Växjö produkt.

Men du undviker frågorna som många gärna vill ha svar på.

1. Hur kommer det sig att t.ex Heed och Klingberg räknas som SAIK produkter och där ni fans vill ge SAIK all cred för deras utveckling när inte Växjö ens ska få ta åt sig lite av äran för att vidareutveckla Elias från den nivå han var när han lämnade Timrå.

2. Hur kommer det sig att hela norrland ert upptagningsområde så ni kan räkna Aho och övriga spelare utanför Skellefteå som era produkter. Med denna definition borde ju Lindström räknats till Modos naturliga upptagningsområde och eftersom han gick hockeygym hos oss så borde han vara en egen produkt för Modo?

Gör det ont att sveriges bästa juniorer inte väljer SAIK längre?

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:

Nog får Växköp ta åt sig äran att Elias Pettersson spelat 21 matcher för dem.

Jag påstår inte att Klingberg eller Heed är renodlade dynastiprodukter. Men det var inte direkt huggsexa om den när de kom till oss.

"Gör det ont att sveriges bästa juniorer inte väljer SAIK längre?"

Jag tror det finns en annan liten förening som har det aningens ondare nu för tiden?

Vi är nöjda med vår verksamhet, tre stycken är JVM-aktuella och vi ställer upp med en majoritet ur egna led trots att det är ett gäng i NHL och AHL. T om Växköp har ju dubbelt så många från oss än ur deras egna led.