Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1882884

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Två crosscheckingar med full kraft. Kunde slutat riktigt illa. Missade du den andra? Är nog du som är blind.

Jocke Lindström är tyvärr en riktigt ful spelare med en del skit på sitt samvete. Hade detta varit grundserien hade han blivit avstängd. Hade det varit Anton Hedman hade du tolkat situationen annorlunda.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Zappaholic:

läs artikeln från någon som är mer hockeykunnig än dig själv.

Crosscheckingen är inte riktad uppåt, den riktas i bröstet på en spelare som böjer sig ner. Det var vårdslöst gjort och onödigt, och kan köpa att det blir en femma på den eftersom det var onödigt gjort. Men det räcker gott och väl med en femma på isen eftersom den tar i bröstet, på en spelare som själv deltar i närkampen genom att dela ut en egen crosschecking, en spelare som böjer sig ned i situationen och därmed är låg.

Det ska du jämföra med Carlsson, som bakifrån delar ut en crosschecking rätt i nacken på en helt oförberedd spelare, det farligaste stället du kan dela ut en smäll på eftersom det är ett helt oskyddat område. Jag har själv sett en spelare bli förlamad live under en match, och det är ingenting jag vill uppleva igen.

Jag skrev själv när det hände att jag inte tycker att Carlsson är en ful spelare eller att jag tror att han i flit försöker crosschecka Djuse i nacken där, men att det är sådana situationer man behöver beivra inom hockeyn.

Men du tycker att det är liknande situationer. Ok, säger ganska mycket om hur mycket du förstår om hockey. Förstår ditt val av profilbild bättre och bättre.