Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1895049

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
DansbandsWolf:

ok foliehatt. Jag säger att jag har personligen fått det bekräftat av en person med insyn i föreningen, och du säger foliehatt. Jag lovar att det jag säger är sant.

Men om du då inte tror på mig, och så använder du din egen palt och resonerar och kikar igenom spelartruppen.

Flera stycken som säkert är väldigt privärda och mycket bra köp:

Andren
Martinsson
Persson
Pettersson

Arvid Lundberg var vi inte ens nära att få hem trots att vi gav honom ett fantastiskt bud, så där kan vi ana.

Martin Lundberg vet vi ungefär, han skulle ha vart en av de bäst betalda i vårt lag. Han spelar i fjärdefemman med Reddox och Josefsson som är etablerade SHL-spelare.

Janne Pesonen vet vi också ungefär och han var jävligt dyr då vi värvade honom efter en tung period i KHL, han vann skytteligan hos oss och gick till Schweiz där han också vann skytteligan och poängligan, och nu spelar han i tredjekedjan i Växköp.

Pesonen lirar i tredje med Fröberg som säkert har en låg lön med SHL-mått, och med Miele som var Malmös stjärnspelare och dyraste kille när han plockades in.

I andrakedjan har vi då Calof, och där kan vi nog ana ungefär vilken nivå han ligger på. Där spelar han med Rasmussen som hämtades in från NHL/AHL, en spelare som alla lag i SHL var och bjöd på för alla ville ha honom. På vingen har vi då idioten Shiminin som hämtades in från KHL, innan dess i Schweiz.

Förstafemman har vi prisvärde superspelaren Pettersson, Rosen som köptes från AIK IF för fem miljoner då han hade gällande kontrakt, har han hög lön måntro? Och så Kiiskinen som är en mycket pålitlig poängplockare och duktig forward, säkerligen inte billig.

På backsidan har vi då Rahimi som lär vara en av de dyraste backarna i SHL, han hämtades in från Schweiz.

Welsh är inte heller någon back som är känd för att spela gratis.

Och så har vi ett gäng doldisar och reserver som också avlönas på backen och forwards, liksom Bock, Rondbjaer och resten av de inköpta till juniorlaget. Kanske lägger en liten slant för att slippa dras med Yods som sen drog till Rögle.

Ja Växköp är

(1) JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄVLIGT!!!!! bra på att få "pengarna att räcka" eftersom de enligt redovisningen säger att de har liknande löner som dynastiernas och Qatar.

(2) ...vänta nu det är något som inte stämmer eftersom de inte har högre redovisade löner än andra lag när det är uppenbart att så är fallet?

Vad tror du själv?

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:

Gör samma jämförelse på SAIK.

Ortio - Skrev nytt kontrakt efter en bra säsong och fick säkert en höjning. Hämtad från AHL/NHL. Seriens dyraste målis tillsammans med Fast?

Pudas - En rightare som spelar PP och gör poäng i SHL i flera säsonger. Säkert väldigt dyr för svensk spelare.

Alm - Hämtad från AHL efter 2år där han inte tjänat så mycket, säkert sugen på att tjäna lite slantar.

Kostka - AHL spelare med NHL matcher på kontot, inte gratis

Katic - Hämtad från KHL efter en poängstark säsong. Kostar rejält, förlängde dessutom kontraktet och lär fått en liten ökning.

Ellis - Köpt och såld, back som producerat 0.5p/match senaste säsongerna i AHL, gjort NHL matcher, inte gratis

Lindgren - Dyrare än medel, sista året och vill ha betalt?

Andersson - KHL rutin och fina säsonger med DIF, slutet på karriären och lär vilja ta betalt. Vi vet att han ligger här efter avstängning: Månadslön 160 001–200 000

Ericsson - Han spelar inte gratis i slutet av karriären. Förra året vet vi vad han tjänade pga avstängning: Månadslön 300 001 och uppåt – 30 000 kronor.

Hetta - Rutinerad på spelare med bra karraktär, över medellön

Holloway - Tillbaka efter sejour i KHL, inte billig.

Lindholm - Landslagsspelare kostar, inte billig

Lindström - Säkert över 300.000. Vi vet vad han minst tjänar efter en avstängning: Jocke Lindström hamnar på högsta skalan i tabellen för böter.
Månadslön 250 001 och uppåt – 30 000 kronor.

Möller - Erkänd målskytt och lirat i KHL, landslagsspelare och OS spelare. lär vilja ha betalt därefter

Olofsson - En offensiv spelare, ingen monsterlön men över medel

Pettersson - Stabil 20+ poängspelare, lär kosta för inte harvar han kvar till en slavlön, SAIK har ju trott på ett genombrott länge.

De billiga jag ser är juniorerna samt Petterström.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Är ingen expert på Växjös trupp men några av de spelarna du rabblade upp har väl inte betalt från Växjö mer än några månader ? Då blir det inte så mkt, vet att Färjestad med framgång hade den strategin under 00-talet
Enklare att fläska på en månadslön om det rör sig om fåtal månader

Den totala löneskostnaden blir ju ändå låg för en sådan kvalitet

Dessutom ska man tänka på att vissa föreningar räknar in all admin och tränarlöner i truppkostnaden, en annan har bara spelare och tränare och en tredje har enbart spelare

Och till sist , de siffror som ligger till grund för jämförelsen mellan Brynäs och Växjö avser ju förra årets bokslut gissar jag då årets ej är avklarad ännu

Så då får man jämföra hur trupperna såg ut då och inte i nuläget

Trevlig helg och stort lycka till imorn, tror ni tar detta till sist med rätt fokus