Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1895344

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Sputnik:

Tycker nog att detta är att ta ifrån Växjö mycket som lag.

Elias är riktigt jävla bra, men han spelar i ett lag som backar upp honom och hjälper honom. Växjös framgång är frukten av en bra tränare och ett bra spel, dom har spelare som klarar av att spela allt från defensivt till offensivt, dom är lite som en maskin.

Samma gäller lite kring Dahlen, han var bra detta år, men inte den som var avgörande mot KHK, utan där klev laget fram och spelare som t.ex Didrik, Gallo, Boyce, Berglund, Karlsson spelade sin bästa hockey och som ett lag.

Har svårt för det där med att peka ut en enskild spelare som tungan på vågen. Ett framgångsrikt lag bygger på att alla spelare bidrar med vad dom är bäst på.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:
Har man ett stabilt lag, så bli spelare som EP tungan på vågen. Nog är Växjö bättre en Saik men utan EP så ser jag ändå möjlighet till en jämnare finalserie, hur jämnare blir såklart en gissningslek. Men låt EP växla lag tror jag mkt väl titeln kunde hamnat hos allas våra vänner i Skellefteå.

Jag har väldigt svårt att tro att Pittsburgh skulle tagit så många titlar utan Malkin/Krållan eller att Chicago skulle lyckats utan Kane/Tåffs, samtidigt räcker inte det med sådana spelare. Vilket Edmonton är något slags bevis på. Så å en och andra sidan....

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:

jag håller faktiskt med dig. Elias är en jätteduktig inköpt spelare. Men han är inte ensammen, det är 20 stycken jätteduktiga inköpta där och det gör det svårt att handskas med köpelaget.

Istället för Elias kunde de ha satt in Calof, Lundberg, Reddox, Josefsson, Pesonen, Rasmussen, Shiminin, Miele eller någon annan inköpt där, och kedjan hade inte vart nämnvärt sämre.

De är bra på att få pengarna att räcka, helt klart.