Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1898696

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Jaca:

jag tycker så här.

Matcherna mot Uzbekistan, Frankrike etc de är helt irrelevanta. Det går inte ens att förlora mot dem, och statistik därifrån är helt ointressant. Vi skulle kunna ställa en b-junior i kassen och ändå vinna enkelt.

Vi har haft två motståndare hittills, Slovakien och Ryssland. Missade matchen mot slovakerna, men där tappade vi poäng. Vet inte ens vem som stod där. Mot ryssarna spelade vi bra och Sållet Nilsson gjorde där en bra match med flera starka räddningar på svåra avslut, men det som oroade var dålig puckkontroll och enkla returer rakt ut. Såg lite osäkert och nervöst ut på enkla avslut, lite fummel.

Mot Letterna, ett lag som vi ska slå 100 gånger av 100, så är det nära att vi går till förlängning. En dålig match av oss förutom tredje. Precis som du skriver så sumpar forwards mycket, framför allt är det Nyqvist som bränner bra lägen. Backspelet är lite för passivt, och Nilsson är riktigt jäkla dålig i kassen. Det är två stycken höstlöv som seglar in, med fri sikt. Släpper även in en enkel tredje men blir räddad av ett grovt domarmisstag. Det är returer rakt ut igen och man sitter med hjärtat i halsgropen vid varenda jäkla nedlägg mot mål. 100% säker att Nilsson själv är väldigt missnöjd med insatsen, han säger det t om med själv.

Nu möter vi USA som är det bästa laget vi mött hittills. De är snabba och skickliga, och de är nordamerikaner så vi vet att de är starka runt kassen. Silar Nilsson likt i förra matchen eller är han lika osäker på nedläggen mot kasse, då kommer vi att förlora matchen! Deras spelare har bra koll på Nilsson och vet hur han spelar och de vet vilka svagheter han har (ojämn, kan släppa in enkla skott, svag på returer och att frysa pucken, dålig plockhandske).

Allt sammantaget gör att jag hade satsat på Hellberg. Det har ingenting att göra med att Nilsson är från Qatar.

Om jag ska vara ärlig så tycker jag att Nilsson verkar vara en mycket sympatisk och trevlig kille. Men nu är det VM och VM-guld som gäller.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:

Mot jänkarna då?

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Vilka födoämnen skall ni inta i samband med matchen? Kör lösviktsgodis, linschips med gräslökssmak o cola light.

Skönt att vi har vår backsida att förlita oss på, förhoppningsvis kan vi göra en bra match idag. Vi har inte riktigt haft den där matchen då allt bara flyter.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Håller med fullständigt KÖR Hellberg idag! han spelar med ett lugn som jag tycker många målvakter saknar plus att han är oerhört reaktionssnabb