Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1898740

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Alla är glada ikväll över en ny final..med stor chans för vinst i finalen..men bittergöken Mats Wennerholm på Aftonbladet hittar alltid något att klaga på. ” Rånad på guldfesten. ” Kan inte han inse att han borde snart gå i pension?

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
ante08:
Annars är denna efter World Cup förlusten fin, vi är på väg ner i källarn. 5 turneringar senare så har källarn varit 3 finaler och minst ett guld. Nyqvist kom iaf denna gång:)

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
ante08:

jag tycker precis tvärtom som Wennerholm. Riktigt kul att Schweiz går till final. Kul att få möta någon annan än Kanada eller Ryssland i final. Det är bra för idrotten också att lag som Schweiz och Tyskland sticker upp.

I matchen så var Schweiz det klart bättre laget i två perioder och de radade upp heta målchanser. Det var först efter 3-1 som Kanada kom in i matchen, mycket beroende på att de backade hem för att försvara. En rättvis seger och otroligt uppoffrande och smart spel. Kudos till dem!

Schweiz har ett väldigt bra lagspel och de har flera snabba forwards. De är duktiga och välcoachade! Flera spelare som håller en väldigt hög klass och som skulle gå in på tre femmor i vårt lag, Josi, Fiala och Niedermeyer till exempel. Även keepern är duktig.

Taktiken i matchen borde vara att försöka gå in och styra spelet, vårda pucken, sätta press på dem i deras zon. Sjunker de ned i box gäller det att spela bak till backen och skjuta. Sen smälla på deras toppspelare vid varje tillfälle som ges, för de har inte samma bredd som de större nationerna. Samtidigt måste vi ha tålamod i spelet och inte chansa. Vi får absolut inte förivra oss eller tappa pucken i fel läge, för de skapade massor av sylvassa kontringar på Kanada. Mindre orolig för det sistnämnda för tycker vi har både bättre och rörligare backar än Kanada som hade problem i åkduellerna. Hoppas vi går in och tar tag i spelet och sätter tonen med fysiskt spel direkt pucken släpps, tror vi är starkare och tyngre än dem.