Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1907055

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Jocke Lindström förlänger med 3 år! Fy fan vad kul! Jag kan bara säga en sak: publiken i SHL drog just en riktig vinstlott!

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Jag hävdar motsatsen. Ni har just tagit två steg till på samma Highway to hell som vi gjorde när vi grävde graven.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Börje förnekar sig inte. Nej det fortsätter att levereras fakta, det krossas och det är apmonstrum hit och dit som int kan något om anor.

Qatar hade två stycken byalag som startade upp i början av 1900-talet enligt Börje, och det ena deltog minsann i DM på 30-talet! Ja då har man ju anor! hihihihihi!

Jag trodde att Qatar bildades 1977 och gick upp i högsta serien på mitten av 80-talet? Under perioden 1930 till 1980 var Qatar en blind fläck på den svenska hockeykartan. Har jag fel där eller?

Vilka spelare representerade Qatar under denna period?
Hur stor var publiken på hemmamatcherna, vilka mötte man i vilken serie?

Tittar man på andra föreningar från övre norrland som spelat i den högsta serien under denna historiska period, och bortser från de nuvarande elitlagen, då hittar vi t ex Rönnskärs IF med tre säsonger, Clemensnäs med lika många, Teg med en, Kiruna AIK med en, Sandåkerns SK med en... alltså fem föreningar som lyckades med någonting Qatar aldrig gjort, spela hockey på elitnivå. Mer anrika klubbar än Qatar, liksom dynastiernas, Timrå, MoDo etc.

Ja men Qatar har mer anor, för de hade ju DM! hihihihihi!

Man kan ju jämföra det med en höjdhopparförening för pygméer. Ja ooooj vilka anor de hade i höjdhopp, för de deltog i höjdhopps-DM mest hela tiden i historien. De har drivit utvecklingen i höjdhopp minsann, fast de aldrig var med på några riktiga tävlingar med riktiga höjdhoppare, för de hoppade en meter under ribban när de deltog i en riktig tävling!

Men sen där på 80-talet då slutade de att ha pygméer i representationslaget och köpte in höjdhoppare från världens alla hörn, och då kunde de konkurrera på elitnivå.

I min bok har då inte pygméerna några anor i höjdhopp.