Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1919061

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: jag räknar inte dessa 3 till egna produkter som du givetvis förstår men det är oxå en omöjlighet att alla unga killar spelar i Frölunda då det av naturliga skäl inte får plats med hur många killar som helst!!. Anledningen att jag skrev är att jag blir så trött av att höra om köpelag hit och dit!. Visst Frölunda tar killar som Tim och Victor O från Norr men Dahlin och Erik K kommer från med era mått mätt i "närheten" och mängder av spelare kommer ifrån kranskommunerna!! Så sluta tjöta om egna spelare när sanningen inte KAN vara så då det är en omöjlighet!!
Kul om alla duktiga spelare skulle spela i t.ex Frölunda P-12! Vilka skulle dom möta? och hur skulle dom utvecklas??
Om alla 6-åringar i området skulle spela i Frölundas hockeyskola så skulle vi behöva oändligt många ishallar och tränare och bli världens största ishockeyförening!! VF har en bra ungdomsverksamhet men är beroende av att klubbarna runt omkring oxå har det!! Så är det ju för alla!. Sen kan jag hålla med om att Växjö köpt ihop sitt A-lag men det är ju bara att gilla läget!!

Mike.F

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Mike.F:

ja om vi hämtar i pojkar från byalag i Skellefteå kommun 70 000 invånare är ju verkligen samma sak som när Göteborg 1 miljon invånare hämtar i smålänningar.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Mike.F: Jag håller med om att köpelagsdiskussioner är i stort sett meningslösa. Var går gränsen för att bli ett köpelag? Egna produkter? är det från 7 år eller b-jun? det beror ju mycket på hur många små klubbar det finns i närområdet också... Visst finns det mycket olika hockeykultur och hockeyintresse i städer i förhållande till folkmängd. Tex Skellefteå som har ung 73000 i kommunen och 36000 i staden, där är ishockey stort. Samma sak i Övik. Men i Göteborg så måste man nog anse att fotbollen är större. Växjö vete fn men ishockey är de ju duktiga på. Så, ja, köpelagsdiskussionen blir tröttsam. Men sen finns det mer eller mindre hockeykultur i olika städer.