Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #555784

Sv: Truppen spikad
Magnus: Det är ju faktiskt väldigt sällan som ett allsvenskt lag är på papperet bättre än ett elitserielag.
Ska vara Malmö när de gick upp för 15 år sedan och möjligtvis även Leksand, men det krävs i alla fall grymma ekonomiska resurser för att lyckas med det.
Sett till lag som Timrå, Södertälje, Linköping, Björklöven, Mora osv när de gick upp så har ju inte alls haft trupper som varit så starka som elitserielagen.
Det handlar om att lycka att bygga under säsongen och hitta formtopp till KS, och ser man till många lag som gått upp under åren så har vi då ett klart jämförbart lag vid denna juli-jämförelse.

Ang. Spelarkritiken så tycker jag nog ändå vi är starkare än ifjol.
Om Hadelöv är en stabil ES-målvakt så är han definitivt bättre än Goat.

På backsidan har vi tappat Petriläinen och Sunkan och dessa ska ersättas med de två AHL-spelarna. Det är lite osäkert och vara plus lika gärna som minus.
I övrigt har vi bytt Mattsson och Johansson mot Helmersson och Sondell och där finns det nog ingen AIK-supporter som är missnöjd med det bytet.

Centersidan var bredare ifjol och får nog ligga på minus än så länge. Hirvonen, Jimmie och Hinz ut och dessa har ersatts av Harkins och Öberg.
De två nya håller minst lika hög klass som de föregående, men det kommer att behövas en centervärvning under säsongen.

På ytterforwards är ju Welser ett osäkert kort då han ska ersätta Mikaelsson. Mikaelsson var på väg utför, men var en grym ledare. Vi får se hur det blir.
Rönnqvist ersätter Nypan lätt i def-linen och där är vi på +.
Ytterforwards går ungefär jämt ut.

Det ser hur som helst bättre ut än i fjol vid den här tiden då vi dessutom inte hade värvat Petriläinen än vid dags datum.
Jag räknar liksom du att vi kommer att värva ett par spelare under säsongen, så där har du rätt. En back och en center låter rimligt, och då är åtminstone jag mer än nöjd över förutsättningarna.

Dessutom så får man ju tänka på att många lag i hockeysverige är försvagade av fjolårets NHL-lockout. Lag som jag absolut tror att de allsvenska lagen kan rubba är Mora, Leksand, Södertälje, Luleå och Djurgården.
Men det är ju en bit kvar...