Södertälje SK

2611 inlägg · 374 ämnen

Lagbygget 08/09

« · 1031266 Till forumet


Sv: Lagbygget 08/09
Peja:
Ser uppriktigt sagt inte vad det stora mysteriet skulle vara, även ES-lag på den lägre halvan har ju större spelarbudgetar än de finska topplagen, plus att ES är en större sportslig utmaning. Om du är intresserad av vad Hannes och Topi själva har att säga så har Länstidningens nätupplaga en intervju med dem:

tinyurl.com/4447a3

Det verkar som att övriga ES-lag helt enkelt inte var lika heta på att få över dem. När det gäller Hannes Hyvönen fanns det ju familjeskäl också. Att nuvarande och tidigare SSK-spelare som Josef Boumedienne och Petri Pakaslahti talat väl om klubben har säkert inte skadat. Hyvönen känner också ju Strumpan sedan tiden i FBK så det är många små detaljer som bidragit.
Kommentera

Sv: Lagbygget 08/09
Puh: Jomen det ligger ju mer än en hund begraven när finska ligaslutspelets poängkung väljer ett mitten/bottenlag i elitserien som inte har några större ekonomiska resurser.
Kommentera

Sv: Lagbygget 08/09
Peja:
Om Hyvönen fortfarande är så lättretad tycker man ju att Kärpäts motståndare i slutspelet borde ha utnyttjat det men han hade ju snarare bättre poängsnitt där än under seriespelet. Nåväl, om inte annat så får väl Kudden spänna blicken i retstickorna - det brukar räcka. ;)
Kommentera

Sv: Lagbygget 08/09
Puh: Har också hört att han har mognat, men det är svårt att säga tycker jag. Kärpät har ju så många stjärnspelare att det är svårt för motståndarna att psyka en/några enstaka. Men i SSK kommer han att vara den som motståndarna psykar.
Kommentera

Sv: Lagbygget 08/09
mattias - 74:
Ja, hoppas bara att ryktet talar sant om att han mognat och inte är lika lättprovocerad som tidigare. Det blev en del onödiga 2:or när han var i FBK vill jag minnas. Han ska dessutom ha förbättrat sitt defensiva spel vilket låter positivt.
Kommentera

Sv: Lagbygget 08/09
Puh:

Bra jobbat med Hyvönen
Kommentera

Sv: Lagbygget 08/09
För att fortsätta denna enmanstråd så bekräftar SSK idag vad som ryktats en längre tid, nämligen att Hannes Hyvönen och Topi Jaakola - båda från nykorade finska mästarna Kärpät - har skrivit på för Sportklubben. Kontrakten är på två år. Starkt jobbat, Nyman!

Nu fattas vad jag förstår bara en center och en 2:e-målvakt - och säsongen är inte slut än! Måste vara något slags rekord för SSK.
Kommentera

Sv: Lagbygget 08/09
Kan kanske tillägga att ryktet om AHL-centern kan stämma rätt väl med ett annat rykte som säger att SSK:s förhandlingar med Quinn Hancock inte går något vidare. Det är sannolikt så att båda SSK:s transatlanter (Hancock och Harmer) lämnar klubben.
Kommentera

Sv: Lagbygget 08/09
Så har ett frågetecken rätats ut - Björn Bjurling har skrivit på för en säsong till med SSK. Skönt! Återstår att se vem han ska dela målvaktsjobbet med. Jhonas Enroth lär det inte bli (han suktar efter ett kontrakt med Buffalo) och det är tveksamt om man vågar satsa på Pontus Sjögren som backup (utlånad till Huddinge denna säsong).

Ryktet förmäler att förutom Kärpät-duon Hyvönen/Jaakola så ska SSK också förhandla med en center från AHL. Hur mycket sanning som finns i detta undandrar sig min bedömning men det är ju normalläget så här i Silly-tider.
Kommentera

Lagbygget 08/09
André Benoit, offensivt skicklig kanadensisk back som nyligen spelat slutspel med Tappara är klar för Sportklubben. Detta bör rimligen innebära att de andra ryktena från samma källa om Hannes Hyvönen och Topi Jaakola också kommer att bekräftas så snart Kärpät spelat klart.

Nyman håller på att få ihop en riktigt bra trupp. Målvaktsfrågan är inte löst än men det lutar väl åt att Bjurling fortsätter och Enroth lämnar, där måste en ny målis in. Ett annat frågetecken är Hancocks vara eller inte vara i SSK men det bör lösa sig ganska snart.
Kommentera

« · 1031266