Sportspel

569 inlägg · 61 ämnen

Inlägg #578175

Sv: NHL 2006
Spelet i sig är alltså väldigt bra tycker jag.

Däremot är menysystemet fullkommligt värdelöst:

Statistiktabeller visar 6 spelare eller lag så man måste scrolla upp och ner utan chans att direkt få ett helhetsintryck.

Det tar en vecka att ändra sina kedjor.

Man får inte välja vissa knappar att använda till sina kontroller, gud förbjude att någon får använda alt-knappen som de gjort 13 år irad sen seriens första spel.

Dynasty Mode:

Alla olika sektioner använder så smileys istället för tydliga tabeller med siffror.

Lag har löjliga ambitioner. Vissa klubbar har t,ex som mål för säsongen att de ska vinna mest tekningar av alla eller ha 4 spelare som gör mer än 60 poäng osv osv.

Trade-sektionen är om möjligt ännu sämre än kedjebytenmenyn. Man får scrolla i ett miniamlt fönster där man ser typ tre spelare åt gången.

04ans tydliga tabeller, klassiska "edit lines" sektion och tydliga kalender är helt borta. Spelet känns som det är anpasst för 10åringar och kontrollerna enbart för konsoler med gamepads. Dessa misstag gjordes redan i 05 och de har inte orkat bry sig i att ändra det.

Bland det mest skumma är de små ändringar de har gjort där de trots allt uppmärksammat vissa problem men inte orkat göra en riktig lösning för det utan bara en lite "genväg". Under edit lines t,ex. I 05 var man tvungen att klicka på "next box" för att byta till rutan för nästa kedja. Nu kan man byta med piltangenterna, men i övrigt är systemet detsamma. Halleluja.

Allt detta är mycket frustrerande med tanke på att spelet i sig är riktigt bra detta år. Jag hade jättegärna spelat dynasty med pittsburghs nuvarande lag men nu känns det bara jobbigt pga de värdelösa menyerna. Då man spelar dynasty är ju all statistik halva grejjen. Tänk er Eastside Hockey Manager fast man spelar matcherna själv i NHL 06. Suck, det hade varit något...
Kommentera