IF Sundsvall Hockey

1349 inlägg · 155 ämnen

Hur tänker ledningen i IFSH?

551179 · » Till forumet


Hur tänker ledningen i IFSH?
Sundsvall Hockey har i dagsläget bara en kontrakterad A-lagsmålvakt (Markus Ottosson). Som var minst sagt ojämn ifjol.

Fick nys om att den gamle Bofors-målvakten Jens Iwarsson med förflutet IK Örebro HC, IFK Kumla, Rögle BK, Frölunda J-20 och nu senast i italienska Varese dit han anslöt efter jul då Bofors valde att värva en lockoutad målvakt och Jens följdaktligen fick gå. Jens är en aningen ojämn målvakt men med stor potential, vilket inte statistiken från säsongen 03/04 vittnar om - då han hade högsta räddningsprocenten bland samtliga målvakter i Superallsvenskan.

Han fick spikade även igen kassen i en match i höstas mot IFSH i Gärdehov då BIK vann med 2-0.

Av de allsvenska lagen i dagsläget så var det bara IFSH som hade en målvaktsplats vakant.

Snackade med Jensa på msn och fick klart för mig att han ville till Sundsvall och för högtryck letar en svensk att spela för i första hand.

Jag gav honom därför telefonnumret till kansliet och han ringde och blev hänvisad till Magnus Holmvall av Johan Thelin.

Men IFSH nobbade hans tjänster med motiveringen att man "bara" skulle ha en målvakt och att man om "Otto" skulle bli skadad skulle skriva över Tommi Repola från Kovland (nyförvärv från Brunflo Hockey).

Till saken hör att det inte handlade om några astronomiska summor eller någon okristlig ersättningsnivå som Iwarsson begärde. Och att lönen som han begärde rymdes inom budgetramarna för A-laget i IFSH.

Och det hade ju vart kanon med konkurrens om målvaktsspaden i vinter, vilket i sin tur säkert även hade sporrat Ottosson och gynnat både Sundsvall Hockey och de båda målvakterna.

Nu rann hela affären ut i sanden. Nu hamnar Iwarsson med största sannolikhet i Div.1 om det inte dyker upp något lukrativt kontrakt utomlands?

Men vilken klubb eller klubbar som det rör sig om, vill jag inte dagsläget kommentera. Då allting är väldigt oklart just nu.

Synd för Sundsvall som gick miste om en väldigt bra målvakt!

Lycka till IFSH!
Kommentera

551179 · »