IF Sundsvall Hockey

1349 inlägg · 155 ämnen

Värvningar utanför Medelpad

94975 · » Till forumet


Sv: Värvningar utanför Medelpad
Da Beezer: Jo, Samuel Påhlsson var tillsammans med bla Jimmie Lindström, Micke Romö mfl med och tog Medelpad till final i Tv-Pucken 1992 där blev det dock förlust med 5-2 mot Dalarna med en storspelande Manne Fredriksson i målet. Minns också att det åttondel- och kvartsfinalerna spelades i Gärdehallen.

Spelare med Elitserierutin som Sundsvall värvat mellan 80/81 och 94/95: Det var där jag tänkte på Peter Smedberg.

Tomas Öhlund föll aldrig mig i smaken som någon speciell tyvärr men var för den sakens skull inte dålig i Sundsv/Timrå när han var där. Stabil center.
Kommentera

Sv: Värvningar utanför Medelpad
Jimmy: Intressanta synpunkter. Samuel Påhlsson glömde jag bort i all hast. Timrås juniorer tror jag inte hade spelat någon match vid tidpunkten då jag skrev artikeln.

Jag hade svårt att hitta fakta om TV-pucken men efter att ha hört med några insatta personer så fick jag informationen att Medelpad inte nått några framgångar under 90-talet. Men det stämmer alltså inte.

Jodå, Peter Smedberg gjorde en säsong i Modo (17 poäng på 38 matcher) innan han återvände till Sundsvall. Men han är en medelpadsprodukt och spelade i elitserien före 94/95 och faller således inte in i någon av kategorierna jag hade.

Tomas Öhlund är en personlig favorit. Han hade ingen Elitserierutin innan han kom till Sundsvall/Tunadals IF. Efter tre säsonger i klubben gick han till Brynäs där han gjorde två säsonger. Första året gjorde han respektabla 20 poäng på 39 matcher. Andra säsongen blev det bara två poäng på 37 matcher. Därefter återvände han till distriktet och Sundsvall/Timrå. Efter en hel del konversationer med bland andra Kenneth Ljusberg så har jag kommit fram till slutsatsen att Sundsvall/Timrå inte skall räknas som Sundsvall Hockey. Däremot så räknas Tunadal till Sundsvall under fusionens två säsonger.
Kommentera

Sv: Värvningar utanför Medelpad
Glömde en grej som jag dock inte är 100 på men hade inte Peter Smedberg elitserierutin från Modo då han gick till Sundsvall på 80-talet? Dessutom finns det ju några till om Sundsvall räknas som det lag som hette Sundsvall/Timrå i början på 90-talet (Anders Wickberg, Tomas Öhlund bla)
Kommentera

Sv: Värvningar utanför Medelpad
Da Beezer: Först och främst måste jag att det var en bra skriven artikel. Men kan väl så direkt efter jag säga att du glömt bort Samuel Påhlsson vars moderklubb är Ånge och att Medelpads finalplats 92 ändå får ses som en framgång. Dessutom har ju en 3-4 TIK juniorer fått spela några matcher i ES men de räknas kanske inte. Men annars mycket bra skrivet.
Kommentera

Sv: Värvningar utanför Medelpad
Nicke: Nu har jag redigerat artikeln och den finns på www.svenskafans.com

Notera att artikeln är skriver under den gångna säsongen.
Kommentera

Sv: Värvningar utanför Medelpad
Nicke N: Jag letade igenom hårddisken och fann artikeln, men den är inte klar. Jag får se om jag kan finna tid att skriva klart den.
Kommentera

Värvningar utanför Medelpad
Beezer: Minns att du tidigare höll på med en undersökning om Sundsvalls värvningar av svenska spelare utanför Medelpad. Kan du ge oss någon liten föraning om resultatet?

Tackar på förhand.
Kommentera

94975 · »