IF Sundsvall Hockey

1349 inlägg · 155 ämnen

Inlägg #502733

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Järnkoll är inte nödvändigt men du får acceptera att folk talar om när du inte vet vad du pratar om. Om du inte är intresserad av eller vet något om distriktets hockeyhistoria så kan det verka obegripligt att Timrå är så mycket mer populära. Det har en förklaring serru, har generationer av idrottsintresserade Medelpadingar följt ett lag spelar det ingen roll att Tunadal kallar sig Sundsvall Hockey och vill vara "laget i stan", stans lag lirar i Timrå. Man byter inte favoritlag som du vet. Idag när laget är i elitserien så njuter inte bara en sån som jag som började engagera mig på allvar när jag var tolv-tretton år för nästan tjugo år sedan (åldernoja!), dessutom är det mängder av nya supportrar som kommer till en fin hall för att se ett av världens just nu bästa lag. Mainstream säger du. Märkligt uttryck av en kille som följer engelsk klubbfotboll. Så alternativt...
 
Du drog upp sammanslagningen. Som ren upplysning till en fyraåring - utan den hade du hållit på Sundsvall Hockey Ungdom nu eller något annat post-konkurslag. Timrå tappade fyra-fem år, minst, när ekonomin som kommit under kontroll raserades igen och varumärket Timrå IK försvann. Soon-to-be-bobcats startade om efter två år, visserligen i tvåan, men utan en massa miljoner i skulder som Timrå (S/T) fick ta hand om.
 
Söderström och company har gjort så mycket fantastiskt med Timrå IK. Först lyckades de banta ner skulderna efter fusionen och komma i balans. Sedan har organisationen byggts upp till dagens situation när vi är en av de mest välskötta föreningarna i landet alla kategorier. Detta trots, inte tack vare, fusionen. Sundsvall Hockey har haft svagare ledning och organisation på i stort sett alla plan, det är därför ni inte kunna hävda er mot oss i längden. Ser inget idag som tyder på att det ändrats eller kommer att ändras. Timrås styrka beror på alla det kunnande och det intresse för hockey som finns i Timråtrakten med omnejd. Det faktum att Gärdehallen ligger inom en kommungräns och Timrå Isstadion tre motorvägsavfarter längre bort spelar faktiskt mindre roll för sponsorer och publik. Vet du föresten om att hockeyn i Tunadal byggdes upp med Timrå som förebild? Citat av Kenneth-vad-han-nu-heter som är urgamla kanslisten och eldsjälen som hållit Tunadal och Sundsvall igång från tidernas begynnelse.
 
Lycka till i fortsättningen! Jag håller en tumme för att ni får möta Kovland i vår. Och att ni förlorar.
Kommentera