IF Sundsvall Hockey

1349 inlägg · 155 ämnen

VARFÖR DETT HAT ???

505752 · » Till forumet


Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Är du 10 år gammal nu då...?
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
El Maco: Kenneth Ljusberg menar du.

Jag menar INTE att INGEN hejade på Man Utd innan dom hade sin period för några år sedan, likaså Arsenal. Det jag menar är att en väldigt stor grupp började heja på dom efter deras framgångar. Det kallar jag mainstream.

Jag har inte dragit några slutsatser om världen, jag vet för lite. Den ända jag slutsatsen jag drog är att jag är hetare än dig på Engelsk fotboll. Missförstånd vet du.

F.ö. så har jag hejat på Arsenal sedan jag var 6 år och följt dom iaf dom senaste 4 åren rätt mycket.

Nog om det, jag drar till "fotboll" och snackar om detta.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
håckla: håller med dig fullständigt.... det spelar ingen roll vilket lag dom än möter så skriker dom så, är det den svenska avundsjukan som gör det lr???
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Ja just ja, citat var det ja. Kenneth som jag fortfarande inte kommer ihåg vad han heter i efternamn uttalade sig i boken Årets Ishockey i mitten av sjuttiotalet när Tunadal låg och slogs för att ta sig upp i högsta serien. Heffners var uppe och vände ett år i högsta serien och Tunadal var nära att gå upp. Årets Ishockey gjorde en artikel om det "nya" medelpadslaget Tunadal som stuckit upp och då förklarade klubbens starka man att man byggde upp föreningen med Timrå som förebild.
 
När det gäller mainstream så fattar jag inte hur du använder ordet riktigt. Main-stream, middle-of-the-road, vad du vill, tolkar jag som att man följer den stora massan. Jag trodde det var det du menade, att eftersom "alla" håller på elitserielaget Timrå så är det coolt och alternativt att hålla på Sundsvall Hockey. Möjligen. Men i så fall är det knappast coolt och alternativt att hålla på Arsenal. Det är du ju inte direkt ensam om.
 
Apropå citat, det här är fint: "Man Utd blev populär för några år sedan" Jo men visst. Det har väl varit det mest populära laget i Sverige sedan femtiotalet i alla fall. Jag även berätta att det finns rätt många som följt Arsenal redan före förra säsongen. Och så vidare. Lyft blicken från gymnasieskolans korridorer eller vad det nu är för referenser du har när du drar dina slutsatser om världen.
 
Även på hockeyforumet finns det en avdelning för Fotboll om du missat det, kolla under "övrigt" i menyn till vänster. För min del är amerikansk fotboll hetast just idag.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Fördelningen besökare här ser väl ut som i Medelpad i stort antar jag;-)
 
Källor var det ja.
En länk på internet med hela Timrås historia i detalj.
Tiden som täcks av kapitlen "de svåra åren" och "fusionen" är vad vi har pratat om här.
 
För svenska serietabeller sedan tidernas begynnelse fram till 2000-tal finns
 
För tiden efter det finns stats.swehockey.se
 
För Sundsvall Hockeys historia finns tabellsamlingar och statistik på
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
SF: tredje lag härifrån distriktet
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
El Maco: Bra fråga! Skulle aldrig ha blivit av, men det var väl det mycket pga att ett tredje lag härifrån stan gick upp i div 1. Men dom drog sig ju ur strax innan seriestart.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Efter funderingar har jag kommit fram till att denna sida är kass. Överflödad med fragglare och inte en ända Sundsvallare.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
El Maco: Jag kan erkänna att jag inte har järnkoll på vad sammanslagningen innebar på alla punkter (som jag sagt).

Jag skulle vara tacksam om jag kunde få säkra källor på allt du skriver.
Vissa grejer håller jag med om. Men all statistik, citat etc. vill jag ha en riktig bekräfting på. Inte av en skribent på på Hockeysnack.

Vad menar du med att Engelsk fotboll är Mainstream? Det är ju det minsta man kan kalla det. Det är snarare alla svenskar som byter lag efter de som vinner PL. Man Utd blev populär för några år sedan, Liverpool har alltid varit likadant (bara för att dom är kult), Man City håller alla anglofiler på och även Arsenal har folk börjar heja på efter förra sässongen. Blir det Chelsea i år tro? Det ante mig inte.
Vad vet du om Engelsk fotboll egentligen? Just på den fronten ser jag mig som en vinnare :)
Äh, nog om det, detta är ett hockeyforum.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
SF: Från 1938 till 1986 var Timrå bättre än Sundsvall, OK?
Därefter:
  • Säsongen 86/87 var första gången någonsin Sundsvall kom före Timrå i en tabell när Sundsvall slutade näst sist och Timrå sist i allsvenskan. Men Timrå var före i grundserien. Rätt tight men Sundsvall vann fler derbyn så ni får det året.
  • Säsongerna 87/88 och 88/89 gick Sundsvall till allsvenskan men inte Timrå. Sundsvall är ett bättre lag.
  • Säsongen 89/90 missar båda allsvenskan. Timrå före i grundserien, Sundsvall före i fortsättningsserien. Vet inte hur derbystatistiken såg ut. Torde vara jämt.
Jag har inte tillgång till Sundsvalls publikstatistik men vet att Sundsvall naturligtvis hade högre siffror när de var i allsvenskan och vi spelade fortsättningsserien. Som jag minns det var det däremot ingen skillnad i övrigt. Det man ska minnas är att det överlag var ganska litet intresse jämfört med sent nittiotal. En bra play-off siffra var väl 2000 pers eller så. Hockeyn var inte särskilt het i distriktet jämfört med hur det blev tio år senare. Även om Sundsvall Hockey var ett popgäng med drag så tror jag ingen trodde att de var nära att gå upp i elitserien. Det var ju inte direkt utsålt match efter match i Gärde. Sundsvall hade ju inte ens en supporterklubb till skillnad mot Timrå. Tror att Sundsvall Fans grundades 1989 eller nåt.
 
Det var åren före fusionen det. Då undrar man, hur skulle det gått utan sammanslagningen? En väsentlig skillnad är att Sundsvall var skuldsatta över öronen. Och skulden växte, den krympte inte. Timrå hade också skulder men gick plus år efter år. Kanske ser även signaturen SF ett samband mellan det tillfälliga, för det var det, sportsliga övertaget och att Timrå sparade medan Sundvall satsade hårt?
 
Tittar man sedan på spelartrupperna så hade Sundsvall flera duktiga spelare när de gick in i fusionen. Men de var på nedgång från sin topp. Och var fanns potentialen? När lagen slog ihop togs exakt hälften av spelarna från vardera klubbarna. Den andra säsongen skickades spelare mellan S-T och farmarklubben Tunadal. Nämn vilka spelare i Sundsvallstruppen som hade en ledande position i laget efter sammanslagningen? Peter Smedberg! Tony Planovsky ett år kanske? Linkan såklart men han värvades faktiskt tillbaka från Löven och kom inte från Sundsvall. Mot det ställer jag TIK:are som Stefan Sohlin, Peter Toresson, Jocke Nilsson, Ove Öström, Christer Granström, Urban Eriksson, Anders Vikberg (ska räknas om Linkan ska med), Micke Johansson, Rolle Westin. De tre sistnämnda tackade för sig inom ett par säsonger precis som Smedberg. Men de andra höll i flera år och spelade på hög nivå division 1-nivå. En annan som ska nämnas är Timråbacken Jerk Högström som gjorde ett år i fusionen innan han värvades till Frölunda i elitserien. Och Fredrik Modin så klart, han blev ju hyfsat bra med tiden... Hur som helst, redan andra året av sammanslagningen dominerades laget helt av spelare ursprungligen från Timrå. Sundsvallsspelarna försvann inte till andra, bättre lag, de varvade ner eller slutade.
 
Alltså kära SF, jag stannar på min nuvarande planet och påstår att Timrå hade bättre ekonomi (obestridligt), bättre lag sett till vad det blev av spelarna med facit i hand och minst lika stort intresse. Dessutom sådana fördelar som att även om Timrå Isstadion var lika sliten och ofräsch som Gärdehallen så tog den i alla fall in fler än 3300.
 
Du som har insyn kan kanske förklara varför fusionen blev av om Sundsvall var störst, bäst och vackrast?
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
El Maco: Hör att du e insatt hur det gick till med sammanslagningen=) Du lever nog på en helt annan planet än denna. Sämsta inlägget jag sett. När sammanslagningen kom till hade Sundsvall mer publik å ett bättre lag. Vet du inte det så är det sorgligt.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Kärlek är större än stolthet!
Älska vidare!
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
El Maco: Instämmer med föregående talare.

Jag lyfter på Timrås damsupporterhatt, den jag invigde i Västerås första gången vi möttes.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
El Maco: Välformulerat och sakligt. bara ta av sig hatten och buga för ett mycket bra inlägg.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Järnkoll är inte nödvändigt men du får acceptera att folk talar om när du inte vet vad du pratar om. Om du inte är intresserad av eller vet något om distriktets hockeyhistoria så kan det verka obegripligt att Timrå är så mycket mer populära. Det har en förklaring serru, har generationer av idrottsintresserade Medelpadingar följt ett lag spelar det ingen roll att Tunadal kallar sig Sundsvall Hockey och vill vara "laget i stan", stans lag lirar i Timrå. Man byter inte favoritlag som du vet. Idag när laget är i elitserien så njuter inte bara en sån som jag som började engagera mig på allvar när jag var tolv-tretton år för nästan tjugo år sedan (åldernoja!), dessutom är det mängder av nya supportrar som kommer till en fin hall för att se ett av världens just nu bästa lag. Mainstream säger du. Märkligt uttryck av en kille som följer engelsk klubbfotboll. Så alternativt...
 
Du drog upp sammanslagningen. Som ren upplysning till en fyraåring - utan den hade du hållit på Sundsvall Hockey Ungdom nu eller något annat post-konkurslag. Timrå tappade fyra-fem år, minst, när ekonomin som kommit under kontroll raserades igen och varumärket Timrå IK försvann. Soon-to-be-bobcats startade om efter två år, visserligen i tvåan, men utan en massa miljoner i skulder som Timrå (S/T) fick ta hand om.
 
Söderström och company har gjort så mycket fantastiskt med Timrå IK. Först lyckades de banta ner skulderna efter fusionen och komma i balans. Sedan har organisationen byggts upp till dagens situation när vi är en av de mest välskötta föreningarna i landet alla kategorier. Detta trots, inte tack vare, fusionen. Sundsvall Hockey har haft svagare ledning och organisation på i stort sett alla plan, det är därför ni inte kunna hävda er mot oss i längden. Ser inget idag som tyder på att det ändrats eller kommer att ändras. Timrås styrka beror på alla det kunnande och det intresse för hockey som finns i Timråtrakten med omnejd. Det faktum att Gärdehallen ligger inom en kommungräns och Timrå Isstadion tre motorvägsavfarter längre bort spelar faktiskt mindre roll för sponsorer och publik. Vet du föresten om att hockeyn i Tunadal byggdes upp med Timrå som förebild? Citat av Kenneth-vad-han-nu-heter som är urgamla kanslisten och eldsjälen som hållit Tunadal och Sundsvall igång från tidernas begynnelse.
 
Lycka till i fortsättningen! Jag håller en tumme för att ni får möta Kovland i vår. Och att ni förlorar.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
250kg kärlek: Du drar alltså slutsatsen att man måste ha järnkoll om man ska ge sig in en diskution?

Oftast finns det en förlorare och en vinnare. I denna diskution får jag väl se mig som en förlorare. Tycker ändå att jag har stått på mig ganska bra :)

Kan vi avsluta diskutionen?
Detta ändrar inte mina åsikter. Kalla mig trångsynt, blåögd eller vad ni vill.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Det är alltid roligt när det skrivs något i Sundsvalls gästbok, i synnerhet av skribenter som har järnkoll på läget.
"Diskutionen" lär fortsätta.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
friskan: Det kommer jag aldrig att göra .. hoho ..
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
250kg kärlek: Kul att du kunde komma med ett inlägg i denna diskution också. Positivt ;)
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Han la svansen mellan benen och drog. *bra uttryck*
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
friskan: 4 år.
jag tror er!
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Du vet inte om du var 4 eller 5 år.

För att underlätta för dig så kan jag berätta att vi låg på + och att ni hade ett JÄTTEminus.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Som jag har längtat efter någon som kan axla ansvaret efter nike89 sedan han helt plötsligt försvunnit från HS.
En ersättare är nu uppstånden. Sehr gemütlich!
 
You´re very welcome :-)
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Varför borde vi tycka det av just det skäl du anger? För min egen del är sammanslagningen den mest tragiska period jag upplevt inom allt vad gäller ishockey.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Jag orkar inte med denna diskution längre nu (även fast jag startade den).
Får inte ut ngt av den.

"Vem i sverige har rödaste näsan?" ...........
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
El Maco: Nej jag var 4-5 år då. Men det är väl ganska irrelevant. Jag var inte med under 2:a världskriget heller.

Ni kanske inte hissar det till skyarna men ni borde ju tycka det eftersom ni harvade i lägre divisioner.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Som sagt, var du med på den tiden? Vet du vad du pratar om eller gissar du?
 
Föresten, vart hissar "vi" sammanslagningen till skyarna på tikare.se?
 
 
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Du är rolig.....riktigt rolig.

Du fick mej att leta reda på pärmen för de åren.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
El Maco: Det var fan eran som blödde friskt
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
friskan: S/T såklart. Jag vet inte om det har funnits så många fler? Kanske det har? :-/

Denna sammanslagning var ju enbart positivt för er!
Denna sammanslagning som ni hissar till skyarna på tikare.se.

Vad jag vet finns inte en ända Sundsvallare som tycker sammanslagningen var positiv. Ni som tycker det kan ju visa er, så att jag vet :)
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
friskan: Vi var onödigt snälla som slog ihop till att börja med. Sundsvalls ekonomi blödde väl friskt.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
El Maco: Vi var onödigt snäll med The Cats när skilsmässan var ett faktum.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Jag vet inte hur gammal du är men jag undrar om du var engagerad supporter före och under sammanslagningen så du vet vad som hände och varför.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Vilken sammanslagning är det då åsyftar då?
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Messiah: Träffas och göra upp? Vad snackar du om? Nu får du ju ge dig. Det vill jag inte.

Det är en grym skillnad på huliganer, anglofiler, casuals och riktiga supportar. Oftast är alla bara soper och idioter (som tar ladd) och är ute för att slåss eller andra okristna grejer. Många av dom går inte ens på matcherna. Iaf på den Engelska scenen, den svenska scenen vet jag inte riktigt hur det är. Den är så pass liten och finns så gott som bara i Sthlm (AIK, Bajen och DIF) Det är inte riktiga supportrar/fans.
Jag stöjder inte detta för 5 öre, om du tror det.


Jag ska bara säga en sak: SAMMANSLAGNINGEN. Vilka förlorade på det?
Ja inte var det ni iaf, vilket det borde ha varit.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Messiah: Träffas och göra upp? Vad snackar du om? Nu får du ju ge dig. Det vill jag inte.

Det är en grym skillnad på huliganer, anglofiler, casuals och riktiga supportar. Oftast är alla bara soper och idioter (som tar ladd) och är ute för att slåss eller andra okristna grejer. Många av dom går inte ens på matcherna. Iaf på den Engelska scenen, den svenska scenen vet jag inte riktigt hur det är. Den är så pass liten och finns så gott som bara i Sthlm (AIK, Bajen och DIF) Det är inte riktiga supportrar/fans.
Jag stöjder inte detta för 5 öre, om du tror det.


Jag ska bara säga en sak: SAMMANSLAGNINGEN. Vilka förlorade på det?
Ja inte var det ni iaf, vilket det borde ha varit.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute:
Vad är det som gör att du tror att ditt lag ska gå upp till ES..??
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Johan J: Ärligt talat. Ja, det gör jag. Inte inom 3-4-5 års period kanske.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Ärligt talat. Tror du själv på Elitserien?
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Jag skriver som jag uppfattar dig, hur andra uppfattar dig och hur du uppfattar dig själv är upp till dessa personer och dig. Sist jag kontrolerade har jag rätt att i detta land hålla vilken åsikt jag ville.

1. Vad är då problemet med att Timråbor hejar på GIF och att Sundsvallsbor hejar på TIK? Som du skrev tidigare så var det ju enligt dig fel, eller jag kanske missförstod dig.

2. Det är ditt problem inte mitt, Jag har väl aldrig sagt att du har något emot Kovland heller, eller?

Du får ha vilka lag du vill i ditt hjärta och dessutom hur många du vill, det är det som är det fina med det här landet.

Det jag sedan påpekade är att den "engelska" modellen om att älska sitt lag och hata alla andra lag och fanatisk hängivenhet till detta skapar Huliganism och det är ingen diskution utan detta är ett välkänt faktum. Jag personligen är inte intresserad av sådana supportrar för jag anser att själva grundtanken med att vara supporter är att hejja på sitt lag i med och motgång och göra endast just det. Dvs koncentrera sin energi på att "hjälpa" sitt lag med stöd på dom trevliga sätt som dom flesta här i detta avlånga land ändå gör.

Jag har aldrig påsått att jag har "fett" bra koll på vem du är (enligt min åsikt ett fruktansvärt löjligt uttryck förresten). Jag skriver som jag uppfattar dig och om det senare visar sig att ajg hade fel jag då får jag ta det då. Du är säkert en jättebra kille enligt många men jag uppfattar dig inte riktigt så tyvärr.

"Sånna som du som skapar konflikter" är syftat till "HATA TIMRÅ" och "den "Engelska" supporter modellen är min önskan".

Sen när du drar ner det hela till nivån "ska vi träffas och göra upp" och det syftat till utlägget om vars du bor, längd, vikt och föräldrars namn osv osv. Ja det försärker ju tyvärr min uppfattning om dig enligt tidigare utlägg från mig sida.

Dom kommer att bygga en hockeyrink i helvetet innan jag skulle klappa till någon bara för att den person hejar på ett annat lag eller inte tycker om det lag jag hejar på. Den inställning slutade jag med när jag klev ur sandlådan.

Sen innan nån påpekar det så vill jag säga att jag är fullt medveten om att det finns otaliga massor av engelska supportrar som är jättebra men ovanstående argumentering baseras på att man oftast hänvisar till huligansim när man talar om den "engelska supporterskaran" så ta inte illa upp alla som inte passar in på den senare bilden det är inte menat om er.

Jag hatar inget lag, tycker heller inte särkilt illa om något. Men jag älskar Timrå IK och det är vad det handlar om för mig som supporter
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Tack!
Lycka till med hokkyn, jag kanske kommer på studiebesök i Gärdehallen längre fram! (fast aldrig i klacken, dårrå!)
Peace Love and Icehockey...
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
orion: Du värkar klok (jag menar det)
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Varför håller du på GIF Sundsvall? Vad är det för fel på Alnö IF? Fattar inte hur man kan åka över bron för att se fotboll när det finns ett lag på Alnö. Medgångare!
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Jag har inte tagit åt mej, jag har tagit illa upp, fast bara lite ;)

Själv lurades jag till en hockeyrink (ladan i Timrå) i den späda åldern av 18 år. Jag hade en flickvän vars storebror höll på MoDo, och det gick ju inte an att hålla på samma lag som sin storebror...alltså höll hon på Timrå.
Och hon drog med mej dit, och vi satt nykära på ståplats invirade i samma halsduk...LillStrimma gjorde sina magiska soloräder med fintade slagskott och rundande av motståndarbackar, ofta slutade det med mål.
Det var trettiofem år sen!
Och på den vägen är det!

Nån direkt medgångsresa har det inte varit med Timrå förrän dom sista tre åren, snarare en ökenvandring med matcher mot långt mindre berömda lag än dom ni möter idag, Husum, Antjärn och andra! Men vi fanns där hos vårt lag, som du finns hos ditt!
Jag unnar dej och Sundsvall Hockey all framgång, och skulle vi en gång till hamna i samma serie blir ni motståndare, men aldrig fiende!
Hockey är kärlek, kärlek till ett lag, till medsupportrar och till den underbara anda som ibland infinner sej när man är en del av det stora.

Älska Timrå IK, hata ingen!
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Messiah:
Jag tänker inte kommentera om jag är 'inskräckt och ganska trist person'. För det kan du ömöjligt veta efter det här.

Varför kommer du med massa lögner? Två grejer vill jag påpeka.

1. Jag har aldrig sagt att man ska byta lag bara för att man flyttar till en annan stad. Jag har alltid tyckt tvärtom. Tycker jag har varit ganska klar angående det.

2. Jag har aldrig sagt att jag tycker illa om Kovland.
Tycker snarare tvärtom, jag har inget emot dom. Timrå är det ända lag jag har någonting emot, om jag ska vara ärlig.

Ja, jag har bara två lag i mitt hjärta och det är Sundsvall Hockey och GIF (dvs, det är dom jag HEJAR på). Vad är fel med det?
Jag följer även Arsenal mycket men jag tycker inte illa om Man U, Milwall, Tottenham och Chelsea för det.
Det värkar som att du har fett bra koll på vem jag är.

Vad menar du med "den attityd du vill ha"? Jag är ingen jävla huligan, som du värkar tro bara för att man håller på ETT lag och inte gillar ETT annat. Du har fel, fel, fel sååå fel.

"Sånna som du som skapar konflikter"? Jag personligen tycker att denna diskution har varit ganska lovande och intressant. Eller ja, den var intressant tills du började veta så hemskt mycket om mig. Men om du sitter och kokar över nu så beklagar jag.
Vill du veta vart jag bor, hur lång jag är, hur mycket jag väger och vad min morsa och farsa heter? är du vänligen att hembesöka mig på Alnö. Inte Gärdehov bara tack.

För övrigt vill jag be om ursäkt till vissa som har tagit åt sig när jag kallat dom medgångssupportar.
Men det vet man väl kanske själv om man är eller inte? Då borde man kanske inte ta åt sig. Äh vafan, jag ber om ursäkt ändå.

Sundsvall Hockey - For the likely lads
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Det står nu klart för mig att du är en inskräckt och ganska trist person, vilket är tråkigt.

Om jag är född i Timråkommun men sen vid 20 års ålder flyttar till Leksand. Måste jag då byta lag att heja på?

Timrå IK är just nu det bästa som västernorrland sportmässigt kan erbjuda (ja jag räknar även MoDo in där, titta i tabellen). Sen att påstå att Sundsvall inte får PR pga Timrå IK's framgångar är bara fånigt för det vet du lika väl som jag att dom får. Jag vill hävda den motsatta effekten till det du påstår.

Några av Timrå's sponsorer

SCA (Världskoncern)
Bridgestone (inte ens svenskt)
Milko (Nationellt företag)
Oskars Surströmming (Löta företag)

Skulle möjligtvis ha "stulit ST då men sist jag kollade sponsrade dom IFS också

Jag tycker man får heja på vilket lag man vill oavsett vart man bor eller vad man heter i efternamn. Men där tycker vi tydligen olika vilket gör det meningslöst att fortsätta prata. För jag anser till skillnad mot dig att man INTE måste heja på det geografiskt sett närmaste laget, utan man hejar på det lag man tycker är bäst.

Jag anser mig inte ens vara Kovland-supporter än mindre medgångsupporter. Jag tycker det är roligt när det går bra för mitt närområde. Återigen tycker vi olika. Jag anser att man får glädjas åt ett lag man inte är Supersupporter åt, du verkar anse att man får bara heja på ett lag och måste då automatiskt tycka illa om alla andra.

Det är sånna som du som skapar konflikter som inte behöver finnas. Som Timråiter som är så också vilket jag tycker är lika beklagligt.

Jag skiter fullständigt vad dom gör i England för jag bor i Sverige jag. Jag bryr mig inte heller särskilt mycket om fotboll för den delen heller och ser man vad den attityd du vill ha skapar så tycker jag det är tragiskt att du vill ha sånt här också. Trångsynta fanatiker skapas med en sådan attityd och sånna betackar jag mig för...
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Messiah: Jag har aldrig sagt att det är fel att sponsra ett attraktivt hockeylag. Dvs, jag tycker inte att alla sponsorer ska sponsra Sundsvall bara för att det flesta ligger i sundsvalls kommun.
Det jag menar är att Timrå IK förmodligen inte hade haft lika bra ställt ekonomiskt om Sundsvall och Timrå legat så pass nära. Sponsorer = Pengar. Eftersom Sundsvall oftast nämns i Media när det handlar om Timrå IK, så tror jag, att Timrå IK blir mer attraktivt. Så det vinner nog Timrå IK en hel del fördelar på. Det tycker jag är störande. Alltså tar ni den stora delan av kakan. Ursäkta om jag var oklar.

På vilket sätt menar du att Sundsvall Kommun åker snålskjuts på Timrå IK? Det är inte direkt så att Timrå IK är avgörande för Sundsvall Kommuns existens. Vi har ju Giffarna, Dragons, Gatufesten för att dra up NÅGRA exempel. Det förstår nog du också eftersom du är från Sundsvall.

Det är skillnad på fans och fans. Jag vet bl.a. att Bajen-fans inte alls gillar alla leksands-bajare (inom fotbollen). Detta var en av andledningarna att det blev oroligheter när Leksand - Hammarby möttes i SA. Jag förstår att dom inte gillar det.
Jag har lite svårt för de Timrå-Fans som är Patroner också. Varför kan man inte hålla på IFK Timrå? Jag tycker inte att det spelar någon roll om man spelar i Div 2 eller i allsvenskan. Är man ifrån Timrå dessutom.
Så för att svara på din fråga så kan jag väl erkänna att jag överdrev en del.

Återigen så tar jag England som exempel. Vem där håller på Oldham om man är ifrån Manchester? vem håller på Southampton när man är ifrån Portsmouth? Chelsea - Arsenal - Millwall - Tottenham etc, etc..? Det är nog ingen! Detta gillar jag. Det är klass, härliga hjärtan till laget och sanna supportar.

Förstår inte varför du kallar det ovettigt? Det är min åsikt.
Du säger själv att du tycker det är roligt när Kovland vinner men ändå är dom helt ointressant. Jag får inte det att gå ihop? Men medgångare resonerar väl så antar jag.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Men nu får du ge dig!

Är det Timrå IK fel att det är mer attraktivt att sponsra ett Elitserielag (som dessutom spelar i toppen av svensk hocky just nu och har gjort så dom 3 senaste åren) som får betydligt mer uppmärksamhet? Närheten till Sundsvall har väl ingenting med det att göra och det är knappast så att Timrå vinner fördelar på det. Snarare så att Sundsvalls Kommun åker snålskjuts på TIK:s bekostnad så det där var fantomlöjligt av dig tycker jag

Menar du på fullaste allvar att om man är fan av ett elitserielag så kan man inte vara äkta, utan man måste heja på ett lag som har inte samma framgång för att det ska vara äkta?

Mitt tips: Kan du inte säga nått vettigt och nånting som faktiskt det finns något inte, säg inget....
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Svaret är enkelt, jag skulle hålla på TIK då också, men betyder det automatiskt att jag måste hata Sundsvall för det? det är det jag inte fattar och om du har problem med överlöpare så är det väl knappast TIK:s fel, eller hur? Jag vet att det finns många av dom men det kan du inte ta ut på Timrå IK. Det får du ta med dom och inte använda det som nån slags anledning att hata nånting som egentligen inte har gjort nått annat än spelat bättre hockey än "ditt" lag.

Och du behöver inte välkomna mig nånstans, det kan du vara lugn för. Jag har hejat på TIK i allsvenskan för och skulle göra det igen om nu så vart fallet (lär inte hända nästa säsong som det ser ut).

Sen tycker jag det hystersikt fånigt att resonera att hejar man på ett lag måste man hata det andra. Om TIK möter Sundsvall hejar jag på TIK men det händer inte särskilt ofta om man säger så.

Jag tycker det är kul när Kovland vinner och dom är egentligen totalt ointressant för mig.
Kommentera

Sv: VARFÖR DETT HAT ???
Tribute: Har man hållit på ett lag sen 1970 så tror jag inte att man byter i brådrasket!
Jag håller med dej: det finns en massa som inte åkte omkring med dekaler "det rätta virket" förut, men som gör det nu, dvs: medgångare! Självklart!
Men det finns å andra sidan en jävla massa goa grabbar och tjejer som har hållit på rödvitt sen barnsben! Hacka inte på oss!

Jag har aldrig hatat Sundsvall Hockey, jag har bara älskat Timrå IK, och det tänker jag fortsätta med, även den dag ni är i Eliten och vi i trean! Och då kommer jag tacksamt att ta emot lånebackar och låneforwards från er och alltid tänka:
FRAMÅT!
Kommentera

505752 · »