1150x200-hockeyicerinkfornhlteamsby_0.png

Support

4732 inlägg · 374 ämnen

Inlägg #1390873

Sv: Tummen Upp
Marcus:

"Om inte tummen ned finns så blir det ju lite torftigt tycker jag då man ibland inte alls håller med."

Nej, men då kan man väl skriva ett inlägg istället och diskutera saken. Tummen upp är bättre, för då slipper man skitinlägg som "+1" och "Jag håller med!!", men har man en annan åsikt så kan man antingen skriva ett motinlägg eller vara tyst, tycker jag.

Om man nu avanonymiserar i efterhand, vilket är kind of a dick move (som att tipsa polisen om något konfidentiellt, och sen går polisen ut och skriker ut vem det var som tipsade - inte en klockren jämförelse men ni kan förstå tanken) så kan jag tänka mig att det kommer bli inlägg liknande detta:

"Person X: Jaha, du gillade inte mitt inlägg? Kan du säga varför?" och så blir det en diskussion (vilket det blir ändå ifall person Y vill diskutera saken och inte bara jävlas) eller så blir det dålig stämning.

Tycker personligen att tummen ned är en ganska värdelös funktion, inget illa menat. Tummen upp, javisst. Det får bort fillerinlägg och belönar inlägg som är bra skrivna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tummen Upp
Nikki Nine: Vill göra ett tillägg på mitt eget inlägg.

I mina ögon så är diskussionsforums mål att premiera diskussion, och då gärna bra diskussion där man tillåts ha olika åsikter och man kan diskutera på en hög nivå utan att det blir nån sandkastning eller att personer använder sitt agg mot andra personer för att förstöra en diskussion.

Jag tycker inte att en tummen ned-funktion premierar diskussionen överhuvudtaget. Raka motsatsen, den tillåter personer att istället för att diskutera och bidra till boken enkelt trycka minus och gå därifrån.

Hellre då att personen tvingas lägga fram motargument ifall den inte håller med, eller bara är tyst ifall den inte orkar diskutera saken vidare.

Jag har själv använt minusfunktionen på ett dåligt, rent utsagt barnsligt sätt. Jag och en användare i Modoboken har haft våra duster genom åren, och jag har satt minus på honom några gånger bara för att det är han som har skrivit. Det är fruktansvärt fånigt gjort, och jag är väldigt övertygad om att jag inte är ensam om detta.

Men poängen med det hela är - vad är poängen med en minusfunktion? Varför finns den till? För att man ska kunna visa att "det här håller jag inte med om"? Alternativt "jag tycker inte om dig!"? Varför då inte bara SKRIVA varför, och DISKUTERA? Det är väl det som HockeySnack är till för!

Som jag har sagt, plusfunktionen är bra. Den premierar bra inlägg, och den får gärna vara icke-anonym för att förhindra missbruk. Det enda den gör är att ta bort fillerinlägg och ta fram bra skriva inlägg med mycket tanke bakom. Minusfunktionen fyller inte en enda bra funktion i ett diskussionsforum.
Kommentera