Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #1033761

Sv: 14 lag i elitserien fr.o.m 2007/2008!
Jag har några synpunkter till era argument:

*Svensk hockey måste alltid avgöras på planen. Rögle är en bättre förening än Malmö, Mora är en bättre förening än Leksand och Timrå är en bättre förening än Frölunda. Säsongen 07/08 så är detta ett faktum. Att plocka upp lag på grund av föreningens möjligheter att snabbt få ihop stora pengar och bra lag är inget jag vill stå bakom. Något som dessutom kan ändras nu då Sverige ser ut att vara på väg in i en lågkonjuktur och mindre människor kommer att ha råd att gå på hockey och dyra arenor blir svårare att fylla.

*Jag tror att en europaliga i NHL-stuk kan bli aktuell i framtiden. Men då kan jag nog tänka mig om att det handlar om helt nystartade organisationer och inte nuvarande elitserielag. Stora företag med nån stenrik gubbe som bygger upp ett koncept som det har gjorts med expansion-lagen i NHL. Kanske rent av blir en europa-division i NHL.

*Sedan det här med hur många lag vi ska ha. Det viktigaste just nu tycker inte jag är att vi så fort som möjligt ska få upp de föreningarna i Allsvenskan som vill någonstans utan att alla föreningar i Allsvenskan ska må bra. Det är som det är just nu bra för de allsvenska föreningarna att det finns bra topplag som drar folk på matcherna överallt. Jag ställer mig också väldigt frågande till Allsvenskans utformning idag. I ett breddtänk så har den mer och mer förminskat hockeyn i både Stockholm och i Norrland. Den tidigare modellen med en norr och söderserie var i mina ögon bättre, framförallt ekonomiskt. Det jag vill komma fram till är att med 14 lag i Elitserien så blir Allsvenskan ännu sämre och mindre, så som det ser ut just nu. Den viktigaste frågan blir därför innan det blir 14 lag, att säkra upp ekonomin i allsvenskan och att minska de ekonomiska klyftorna.

*Kvalserien är dessutom alldeles för chansartad just nu även om det är rafflande och spännande att följa. Men det är många anställlningar och för stora pengar på spel för att en puckstuds hit eller dit ska avgöra. När vi fått ordning på det här med att klyftor börjar minska istället för att öka så är jag mer för ett system med 14 lag och att ett lag går direkt upp och ett lag direkt ur. Sedan så kan ett till allsvenskt lag få en kvalmatch i bäst av sju mot ett annat elitserielag, vilket i och för sig också kan vara puckstudsavgörande men det känns som att det är säkrare att rätt lag vinner där.
Kommentera