Svenska Hockeyligan

7480 inlägg · 373 ämnen

Inlägg #1515488

Sv: Tippa Elitserien 2012 / 2013
 1. Skellefteå

2. Luleå

3. Brynäs

4. HV71

5. Växjö

6. Frölunda

7. Färjestad

8. Timrå

9. Linköping

10. Rögle

11. Modo

12. AIK  
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tippa Elitserien 2012 / 2013

Mitt tips:

1. Timrå – Helt enkelt rikets bästa lag. Grym backbesättning och fantastiskt kreativa forwards. Kan det bli på något annat sätt än att Timrå tar hem seriesegern? Jag tvivlar!

2. Rögle – Aldrig har väl en nykomling varit så nedskriven. Detta trots att man sitter med några av seriens bästa spelare. Namn som Alexander Hansen och Nils Bergström får nog konkurrenterna att skaka. Jag tror på succé och en tredje plats.

3. AIK – Äntligen har laget fått in en riktig tränare. Perra Johnsson kommer återigen bevisa att han är en av världens bästa tränare. Jag tror att hans kunnande och ledarskap kommer att smitta av sig på en redan grym laguppställning.  Borde leda till en topp treplats.

4. Modo – Plantskolan från Skogarna har gjort det igen. Satt ihop ett lag med mestadels egna produkter. Och visst ser det intressant ut! Fördelen laget har mot sina konkurrenter är att man talar samma språk och har samma bakgrund. Detta borgar för sämst en fjärde plats.

5. Växjö – Tack vare sin förstärkning på målvaktssidan, där man värvat in ung Fredrik Norrena som i fjol gjorde succé som sista utpost i LHC, så tror jag att man är redo för att hamna på övre halvan av serien. Växjö kommer att fortsätta med sin sprudlande offensiv och ta många poäng.

6. Linköping – Laget som trots inte fått in några större stjärnor kommer att vara ett hårt jobbande kollektiv. Detta tror jag kommer leda till en fin 6:e plats. Enda minuset är att man tappat unge Norrena…

7. Brynäs – Regerande mästarna tror jag kommer att bli starkare än i fjol, framförallt eftersom man nu slipper vara så beroende av en medelmåtta som Silfverberg. Dessutom har man förstärkta muskler i målet denna säsong.

8. Frölunda – Sista slutspelsplatsen tar Frölunda som i år verkligen visat att man är en trygg och fin arbetsgivare. Lill-Kenta kommer att leda detta Axelssons-kollektiv till slutspel, men det blir knappt.

9. Luleå – Kan bli både vin och vatten. Oerhört svåra se hur de kommer att spela. Som i fjol med sin sprudlande offensiv eller försöker man förändra och få fram kollektivet? Kan man få till det kollektiva laget där alla jobbar efter givna roller, istället för att soloåka en och en tror jag att de kan överraska med att ta en 9:e plats, kanske till och med slutspel.

10. Färjestad – Tyvärr tror jag att Karlstadlaget missar slutspel. Detta på grund av att man inte har förstärkt laget jämför med ifjol. Dessutom saknar man en målvakt av rang.

11. Skellefteå – Aldrig har väl ett finallag varit sämre förberett? Här saknas det verkligen offensiv kvalitet. När man dessutom släppte Christian Söderström, som nog var den mest tongivande spelaren i fjol, ja då vet man att det blir kvalserien.

12. HV71 – Nej HV, det här håller inte! Svag backuppsättning och rent ut sagt usel forwardsuppsättning. Usch och tvi – kvalserien nästa!

+4
Kommentera