Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #340592

Sv: Stängd elitserie.
Huge:

Jag förstår inte varför alla gått på bluffen om att allt hänger på om ligan är stängd eller inte? Sist skyllde väl Hardy t.om. det låga tempot på att ES är öppen... Verkar troligt att en liga med bättre spelare (för man tar ju knappast in *sämre* utlänningar) ger en lägre hastighet.

Sen vill man väl att de juniorer man tar upp ska få spela i en så bra liga som möjligt? Så är knappast fallet om man stänger ES.

Snacket om juniorer är också betydligt överdrivet .. HV har väl 6 utlänningar, och vi har ändå i de senaste matcherna spelat 3 juniorer. Sen har vi den omtalade Thörnberg, också det en produkt ur egna led, första året för honom i A-laget.. Se på VF, även där kommer spelare ur egna led.

Nä, jag tror snarare problemet är att det är för mycket hakningar och andra spelförstörande moment som förstör ES, får man bort det så skulle nog tempot öka. Tillåter man sen lite tuffare tacklingar, så har vi en mycket bättre liga än den finska igen, utan att lag kan slå igen butiken efter halva säsongen.
Kommentera