Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Stängd elitserie.

1383878 · » Till forumet


Sv: Stängd elitserie.

"Det spelas för lite matcher i svensk hockey, när landslaget kommer ut på turné ser de helt matchotränade ut."

Förlåt.
Det där skulle naturligtvis ha varit "machotränade".

Kommentera

Sv: Stängd elitserie.

Jag tycker att det är dags att stänga elitserien.
Om vi gör det i detta ögonblick, så kan vi samtigt på ett naturligt sätt växla ned antalet lag till tio.

Det skulle verkligen främja svensk hockey.

De fyra sista lagen kunde då få kvala i bästa av sju matcher vilka som skulle möta de två bästa lagen i bäst av nio matcher i en kvartsfinal.

Det spelas för lite matcher i svensk hockey, när landslaget kommer ut på turné ser de helt matchotränade ut.

Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
JOY:

Svenska Hockeyligan vill ha många matcher i grundserien utöka elitserien till 25lag och låt dem möta varandra 2ggr... enkelt va? :D

Nä skämt å sido 16lag.. två sista flyttas ned till allsvenskan vid jul, serien fortsätter lag 14-15 flyttas ned i kvalserien där man möter de bästa lagen i Allsvenskan.

de fyra bästa lagen i kvalserien spelar kommande säsong i Elitserien, varav lag 1 och 2 får spela slutspel, ungefär som i Handbollens seriesystem
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Så här tycker jag Elitserien ska se ut i framtiden:

En Elitserie med 14 lag där alla möter alla 2 gånger hemma och 2 gånger borta vilket ger 52 matcher och då slipper man derbygrupper.

Lag 13-14 i ES åker direkt ner till Allsvenskan och ersätts av lag 1-2 i Allsvenskan medan lag 11-12 i ES får kvala mot lag 3-4 i Allsvenskan.

Allsvenskan spelas som en rak serie med 14 lag hela säsongen.
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
gud: Finlandsfärjor... hur tror du egentligen finnarna tagit sig hit? ;) Storleken är faktiskt rätt så proportionell sett till min längd... men de största skridskor jag någonsin sett är Mathias Ahxners, specialbeställda från Schweiz. Jag tror de var av storlek 52...
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Stefan Jalonen:

Jag tvivlar starkt på att man kommer lyckas driva igenom det här förslaget, någon form av koll på opinionen borde man väl ändå ha. Här handlar det trots allt om något som publiken uppenbarligen INTE vill ha.

Jag tror att svensk hockey behöver förändringar, om man låter J20 (och öka nivån en bit längre ner i åldrarna) spela lite tuffare också så blir det nog fler junisar att plocka upp...
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Det är väl ändå så att alla lag spelar för att ta sig högre i seriesystemet. Om det inte går, vad ska man då spela för. Tänk senariot med ett lag som år efter år vinner Allsvenskan med sissådär 10-15 poäng. Utan möjlighet att ta sig vidare och få chansen att spela om SM-guldet, så kan det ju knappast finnas motivation till att fortsätta.

Så p.g.a vissa lags rädsla, kommer svensk hockey att självdö.

Snacket med junisar håller inte heller. Det är väl bara att tvångsinföra en regel om att minst 2 junisar ska finnas med i truppen inför varje ny säsong
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
bobbe:
sicken jädra kanoter du har till fötter...;0)

självklart så ska det inte stängas något när det gäller Elitserien...
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
gud: Jag har storlek 49-50. Jag är mot eurons införande i Sverige. Jag är också mot en stängd elitserie, eftersom det strider mot idrottens grundregler. ;)
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Dysso: Nej det har som sagt inget med stängd eller icke stängd liga att göra, utan bara ett scenario som visar varför man tar in en utländsk "medelmåtta".
Jag tror också att den genomsnittlige utlänningen höjer kvalitén på elitserien.
Hardy yrar i nattmössan mest jämt.
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Ford Prefect:

Ligger väl något i det, men det har inget med om ES är stängd eller inte att göra. Om ett ES lag har två lika bra spelare att välja på så lär dom nog fortfarande välja den billigaste...

Tror trots allt att den "genomsnittlige" utlänningen höjer kvaliten på elitserien, för jag tror trots allt att dom flesta är rätt bra.
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Dysso: I vissa fall händer det nog att man tar in "sämre" utlänningar. Det är det där jävla utbildningsbidragssystemhelvetets fel. En medelmåttig svensk elitseriespelare kostar ändå 400 000 att lösa ut, så då kan man ta en medelmåttig finne istället. När så ingen har råd att lösa ut den där medelmåttige svensken så hamnar han istället i den fantastiska schweiziska ligan och då blir han plötsligt uttagen i landslaget. :)
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Huge:

Jag förstår inte varför alla gått på bluffen om att allt hänger på om ligan är stängd eller inte? Sist skyllde väl Hardy t.om. det låga tempot på att ES är öppen... Verkar troligt att en liga med bättre spelare (för man tar ju knappast in *sämre* utlänningar) ger en lägre hastighet.

Sen vill man väl att de juniorer man tar upp ska få spela i en så bra liga som möjligt? Så är knappast fallet om man stänger ES.

Snacket om juniorer är också betydligt överdrivet .. HV har väl 6 utlänningar, och vi har ändå i de senaste matcherna spelat 3 juniorer. Sen har vi den omtalade Thörnberg, också det en produkt ur egna led, första året för honom i A-laget.. Se på VF, även där kommer spelare ur egna led.

Nä, jag tror snarare problemet är att det är för mycket hakningar och andra spelförstörande moment som förstör ES, får man bort det så skulle nog tempot öka. Tillåter man sen lite tuffare tacklingar, så har vi en mycket bättre liga än den finska igen, utan att lag kan slå igen butiken efter halva säsongen.
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Var lite trött igår när jag skrev om stängd liga. Tycker den skall vara stängd, men med modifikation, dvs det skall bli svårare att ramla ur och även svårare att ta sig upp. Chansen att gå upp skall ändå finnas kvar, på ett eller annat sett. Det finns ju ett antal förslag som man kan titta på.

danoj: "Sicket dravel" ? Javisst är det bedrövligt i Finland: Lagen vågar satsa, juniorerna utvecklas och återväxten blir god.
I Sverige i nuläget är risken större att juniorerna som kommer fram, direkt går till farmarlag i NHL, än att gå via ES.

Det där med att spänningen skulle försvinna om man inte har chansen att gå upp till ES, tycker jag inte riktigt stämmer.
De allra flesta lag i lägre divisioner, AS inräknat, har nog oftast ambitionerna att göra så bra ifrån sig som möjligt, med de resurser man har. ES-målet hägrar säkert långt därborta , men detta är nog inte den huvudsakliga moroten för de flesta.
Hockeysverige utanför ES kommer nog inte att raseras, bara för att det skulle bli svårare att ta sig genom nålsögat...
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Huge: Ja de vågar satsa och misslyckas de kan de hyra ut hela laget till nåt av topplagen och stoppa pengar i spargrisen till nästa säsong. Skitkul...
Jämförelsen med FM-liiga köper jag inte heller. Kommer inte NHL-proffs hem till Elitserien då kanske?
Nej, utöka ligan till fjorton lag istället, fimpa töntiga derbygrupper, lag 14 åker ur, 11-13 kvalar, och så motsvarande allsvenska där lag 1 går direkt upp och 2-4 kvalar.
Vågar de inte satsa då? De blir så illa tvungna att satsa!
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
danoj:
Öööh..själv så kör man med 46-47...

detta är en av dom få tillfällen jag inte håller med Huge...
han är ganska snäll ändå...,0)
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Huge:

Varför ska hockeyn vara annorlunda gentemot andra sporter?
Stängd liga gynnar juniorhockey, silket dravel, och det kommer ju definitivt INTE att gynna publiken, hur kul kommer det att vara att följa en serie som egentligen inte gäller ett endaste dugg?
Sen tillhör inte Mats Wennerholm på AB mina favoriter, men oj silken bra poäng han kom med i dagens artikel:

"Det hade blivit som i stängda Finland, där lagen som vet att inte har en chans att nå slutspel snabbt hyr ut sina stjärnor till topplagen för att spara pengar.
Hur kul är det på en skala?"

Svar: Inte kul alls.

Om man ska gå efter dina argument så kunde vi lika gärna gått med i EMU också?
Delar man ut galosher med storlek 43 så passar det fortf inte alla...
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Huge: Det skapar bara spänning i toppen. Som det är nu är det lika spännande i botten med kvalserie. Liksom för allsvenska lagen.

Fråga AIk, Hammarby, Löven, Skellefteå, Rögle mfl om de är sugna på att starta farmarverksamhet till 100%. Eller fråga deras suportrar.

Nä. Jag ser inte något som väger över till det positiva. Faktiskt. Och jag har funderat länge på det.
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Häger*: Finnarna har iaf anammat idén, och dom går det ju djävligt dåligt för, eller hur?
FM-liiga är ju så dålig att t.o.m deras NHL-proffs kommer hem....

En stängd liga tjänar alla på i längden. Lagen vågar satsa, både på spelare och nya hallar. Snacket om publikbortfall tror jag inte ett dugg på. Man vill se sitt lag vinna, och helst i ES, så enkelt är det.
Kommentera

Sv: Stängd elitserie.
Häger*: kan inte hålla med mer.

"Gynna juniorer" ? My ass.
Kommentera

Stängd elitserie.
Vem har kommit på den otroligt dumma idén om en stängd elitserie?! Jag menar, har man en sisådär 10 poäng upp till nedersta sträcket och man har halvtaskig ekonomi kan man lika gärna sluta spela och försöka ordna ekonomin för man vet ju endå att man är kvar i elitserien. Och hur kul är det för Allsvenska topp-lagen ?

Vilken smörja!
Kommentera

1383878 · »