Svenska Hockeyligan

7508 inlägg · 377 ämnen

Forum

2710776 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Ändringar i SHL vad gäller anmälningar och eferföljande avstängningar.

"Till säsongen 2024/2025 kommer den tidigare referensgruppen ta över allt ansvar för vilka situationer och händelser från matcher, som ska anmälas eller inte till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd." (vidare, se länk)
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Tarasov: ett sätt att öka syresättningen vore att låta två lag gå upp och två lag åka ut. Det är rätt tufft för lagen från HA att tävla ekonomiskt med det lag som kommer ner från SHL som har ordentligt mycket större budget. Å andra sidan behöver allt klaffa hela vägen för de som kommit ner.
Missar man då en bra final? Tja, men om fallskärmen användes till prispengar för vinnarna i respektive final skulle det finnas väldigt mycket på spel ändå.
Svår fråga. Man kan tänka på många sätt. Men ju mer stängd ligan i praktiken är desto mindre syresättning i SHL.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Jalapeno:
Nuvarande system är iaf väldigt bra för allsvenskan med slutspel så det tror jag inte allsvenskan vill ha bort.

Själv tänker jag möjligen en final i bäst av 5 mellan lag 1-2. Förlorare där går in i ett slutspel med SHL 13,14 samt 5 lag från allsvenskan, vinnaren i det slutspelet får en plats i SHL. Skulle dessutom vara bra för det SHL lag som trillar ut då man får lite fler hemmamatcher i slutet.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
SPOODI: Kvalitén ökar kortsiktigt ja, men fler lag klarar att innehålla fler spelare, dvs fler spelare har chans att utvecklas så jag är övertygad om att skulle båda serierna utökas till 16 lag vardera så skulle lagen vara lika kvalitativa i de serierna om 10 år, dessutom skulle det inte vara så förbannat enformigt och tråkigt att möta samma lag 5 ggr per säsong.

Många allsvenska lag bygger inom kort nya fina arenor så det kommer absolut finnas goda förutsättningar för dessa lag att utvecklas sportsligt.

Sist så bör man fördela tv pengarna mer lika, idag 45milj till Shl och 4,5 till As.
Premiera extra miljoner till lag med dam och juniorverksamhet hela vägen ner i div 1.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Nackdelen med Kvalserien är väl att serien kan vara mer eller mindre avgjort med tre omgångar kvar.
Det bästa vore om vi hade som i Fotbollsallsvenskan men det vill inte klubbarna som jag förstått.
Oavsett vilket kvalsystem vi har så kommer folk att tycka det är dåligt.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Börja med att minska HA och SHL till 12 lag i varje. 11-12 i SHL spelar bäst av 7, förloraren åker ur. Återinför hockeyallsvenskafinalen där lag 1 och 2 från HA gör upp om direktplats, förloraren möter vinnaren av lag 11-12 från shl i bäst av 7 om en plats i shl. Lag 9-10 från shl möter lag 3-6 från shl i en kvalserie.

Detta kommer aldrig hända men hade ökat kvalitén på båda ligorna
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
14 SHL - 1 HA Bäst av 7
13 SHL - 2,3,4 Kvalserie
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Kvalserien all dar i veckan

13-14 SHL
1-2-3-4-5-6 från HA
slåss om 2 platser 8 lag

7-8-9-10 ska inte ens ha en chans i mitt tycke att få chansen till att kvala till SHL
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Horace76c: som timråit är man ju lite luttrad ändå. Dels är det inte hela världen att åka ner för det är långt ifrån omöjligt att gå upp igen (fråga en leksing). Sen har man ju varit med om två degraderingar i hyfsad närtid så den där värsta nervositeten fanns inte där i kvalet mot DIF. Hade det blivit en jämnare serie hade man förmodligen mått illa ändå.

Jag skulle kunna argumentera för en kvalserie igen men som det är nu så har SHL-lagen så stor ekonomisk fördel att det vore orättvist. Å andra sidan tycker jag verkligen att laget underifrån borde kvala mot SHL för att ta en plats i SHL. Två lag från SHL kvalar mot två lag i allsvenskan. Tycker det var ett bra upplägg.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Horace76c: Det som är jäkligt fel i det här systemet är att det lag som ligger sist o halkar efter som Malmö,när det är typ 13omg.kvar.Dom har ju då all tid i världen att träna fast det är match.Nej det lag som hamnar sist ska ner utan kval
Man kan ju även då skicka in ett juniorlag resten av matcherna o a- laget kan vila.Tänk om för fan.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Jalapeno: Jag tycker att det nuvarande systemet är bra. Det kanske vore mer rättvist att laget som kommer sist degraderas direkt, men det är ju inte så som hockeyn fungerar när man utser vinnare, så varför utse förlorare på det sättet?

En kvalserie där lag från olika divisioner spelade mot varandra var ju kanske roligare, men samtidigt djupt orättvis när SHL-klubbarna får så mycket mer TV-pengar än de allsvenska.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Horace76c: Ska jag vara ärlig så är det aldrig kul att kvala neråt. Det spelar nog ingen roll vilket system man använder av den anledningen.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Horace76c: Jag hade velat se ett alternativ 5: Utöka både SHL och HA till 16 lag, sen ta efter Allsvenskan i fotboll. Lag 15-16 i SHL byter plats med lag 1 och 2 i HA och lag 14 i SHL kvalar i bäst av 7 mot lag 3 i HA.

Jag är - degraderingen till trots - väldigt för ett öppet system där fler lag ska ha möjligthet att röra sig uppåt och nedåt i systemen. Det har alltid varit det väsentliga i idrotts-Sverige, att lag ska ges lika möjligheter. Hade gärna reformerat Hockeyettans uppflyttningssystem också, för den ligan är svårast i Sverige att vinna och bli uppflyttad är galet svårt.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Jalapeno: Jag föredrar iaf alt 2 före dagens system. Det är ett värre nålsöga att passera för att gå upp i HA med 40 lag som slåss om en plats.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Jalapeno:
Det här är nog en fråga för alla supportrar utom Brynäs, HV, Timrå, DIF och Malmö att svara på....vi är ju lite färgade..

JAG skulle säga att systemet vi har nu fan är inhumant...det sa jag redan den sekunden vi slog ut HV för 2 år sen.
(Och min åsikt i år går nog att räkna ut)
Vet att det var många dom delade den åsikten då, att man knappt kände glädje utan bara lättnad och sympatier för HV (i det fallet).

Nu lät det ju ungefär likadant från Westerholm när han blev intervjuad....inte glädje, utan mer lättnad och sympatier för oss.

Skulle vara intressant hur TIK'are kände i fjol när dom slog ut Djurgårn
...Dom är ju i och för sig lite mer "hardcorenorrlänningar" än oss så dom kankse inte känner empati på samma sätt som oss "fejknorrlänningar" 😁
Kommentera

Vilket kvalsystem är bäst?
Har sett mycket diskussion på Twitter om vilket kvalsystem som är bäst och jag vill gärna höra lite fler åsikter så jag tog mig friheten att starta denna tråd.

Här är min åsikt på dom vanligaste alternativen jag har hört.

1. Kvalserie (2 SHL lag och 4 HA lag 10 omgångar):
Detta hade varit det enda korrekta svaret till bästa systemet om det inte hade det stora problemet som är att i sista omgångarna så kan vissa lag vara matematiskt uträknade och ha 0 att spela för men kan ändå möta lag som är i full kamp om att gå upp. Det har gett stora fördelar till olika lag över andra beroende på vilka dom möter i slutet på serien.

2. Bäst av 7 serier mellan ett SHL lag och ett HA lag (2 SHL lag och 2 HA lag):
Jag tycker detta är ett rättvist alternativ då man har full kontroll över sitt egna öde och bästa laget i slutändan vinner. En intressant sak med detta system dock är att det enligt statistiken gav ett litet övertag till HA laget (6 utav dom 10 serierna som använde detta systemet vanns av HA laget).

3. Nuvarande system (HA slutspel och 2 sämsta i SHL bäst av 7):
Den stora fördelen med nuvarande system är att att ett HA lag är garanterad att gå upp och likt alt 2 så har du full kontroll över ditt egna öde.

4. Första HA laget direkt upp och 14e laget i SHL sen en bäst av 7 mellan 2a i HA och 13e i SHL: Personligen gillar jag inte konceptet med direkt nedflyttning på grund utav att enligt mig så är det svåraste som HA lag inte att gå upp utan att sedan stanna kvar där (kolla bara Leksand genom åren). Om man kollar serien sedan 15/16 så har laget som kommit sist varit en nykomling 5 av dom åren vilket hade inneburit nedflyttning enligt detta system.

Av alla dessa system så skulle jag faktiskt säga att det vi har nu är det bästa. Möjligtvis borde man lägga till en möjlighet för ett till HA lag att gå upp. Kanske låta förloraren av HA finalen möta vinnaren av matchserien i SHL.
Kommentera

Sv: Vilket lag har bäst låt?
Linuska: om jag väljer annat än mitt eget lags. Så blir det hvs, den jäkla låter fastnar 😂
Kommentera

Vilket lag har bäst låt?
Vilket lag har bäst låt?

Jag har gjort en Spotify-lista där alla lag i SHL och Hockeyallsvenskan representeras av en låt (utom Kristianstad och Västervik som inte verkar ha någon). Låtarna som jag valde är de mest populära för varje lag – så de bör representera klubbarna.

Berätta vilken låt ni gillar bäst (och försök att vara opartisk)!

Listan: open.spotify.com/playlist/6Gss7SaHrLwMrshALizxbE?si=fymvsDIjTguL1A2H9HFYdg

Mvh
Kommentera

Diskussion om vilket lag blir HV i år? BIF DIF MIF?
Vad tror ni flickor och pojkar här inne? Det blir en spännande vår på många sätt, framförallt gällande vilket av dessa lagen som kommer åka ut med buller och bång ur Sveriges högsta division i Ishockey för herrar.

Popcornen är redan uppskålade här hemma.

Personligen känns det som att BIF och MIF ligger illa till.
Kommentera

Sv: SHL Upptakt
Rip Kirby: Lägg där till att organisationen utanför isen fortfarande var på allsvensk nivå.
Kommentera

Sv: SHL Upptakt
Jalapeno: Hade du känt till Timrås historik hade du också vetat om att klubben var nära kånken i slutet av den förra sejouren i elitserien. Detta gjorde ju att man inte kunde gå all in på ett avancemang varje säsong i HA.

Att man nu lyckades gå upp till SHL 18/19 var att man under en rad säsonger hittat rätt i såväl utvecklingen av egna spelare och spelare som kommit till klubben i hopp om en nystart. Man fick helt enkelt ihop gruppen på ett fördelaktigt sätt, plus att en viss Jonathan Dahlén fanns med som matchvinnare.

Varför spelartruppen var så svag i SHL var för att en alltför stor del av spelarna redan satt på kontrakt. Man gick i stort sett upp med laget som man hade i HA. Och de förmodade värvningar man gjorde av toppspelare svek kraftigt, bl.a målvakten, och då blev laget väldigt sårbart. Så Freddan var bara ärlig.

Sen kan jag tycka att man borde kunnat klara av Oskarshamn i kvalspelet, men det är en annan historia.
Kommentera

Sv: SHL Upptakt
Fan det tar tid innan dom kommer fram till Leksand i programmet. Jobbigt att vara topplag ;)
Kommentera

Sv: SHL Upptakt
Väldigt konstigt att Fredrik säger att Timrå inte var redo att gå upp sist. Tycker det känns väldigt oprofessionellt av en klubb så stor som Timrå. Är inte själva målet för större klubbar som Timrå, MoDo och Leksand att alltid gå upp när man är i HA?
Kommentera

SHL Upptakt
Kände att det kunde vara kul med en allmän tråd där man kan diskutera kvällens program och andra saker som leder upp till den efterlängtade SHL premiären.
Kommentera

Sv: Namnbyte på sidan
LauraP: 🤔
Kommentera


Sv: Öppen fråga - sammanställning över avstängningar?
Sofos:
Den är katastrof i mobilläge
Kommentera

SHL.SE
Är det bara jag som tycker att shl.se nya hemsida suger? Speciellt i mobilen.
Samt, tidigare så skrev de ut på vilken Cmore kanal som matchen skulle visas. Nu är det bara en jäkla länk till deras streamingerbjudande, typ.
Äsch, det blir bara tvmatchen.nu framöver...
Kommentera

Sv: Öppen fråga - sammanställning över avstängningar?
Är det bara jag som tycker att shl.se nya hemsida suger? Speciellt i mobilen.
Samt, tidigare så skrev de ut på vilken Cmore kanal som matchen skulle visas. Nu är det bara en jäkla länk till deras streamingerbjudande, typ.
Äsch, det blir bara tvmatchen.nu framöver...
Kommentera


Öppen fråga - sammanställning över avstängningar?
Finns det nån lista där man ser vilka spelare som är avstängda och hur länge?
Kommentera

Namnbyte på sidan
Sidan heter inte längre Elitserien utan Svenska Hockeyligan! /ADMIN
Kommentera

Sv: SHL

Sven Sewage:

Jag kan förstå vissa klubbar som drömmer om en stängd liga, dom har investerat i en arena för ett par hundra milioner och dom har en omsättning på säg 140 mille varje säsong. Att ramla ur är naturligtvis förödande. Men samtidigt så är det så att om man sneglar lite på fotbollen som du gjorde så är det ingen som snackar om ekonomisk garanti eller liknande bland europas toppligor. Och där snackar vi riktigt stora pengar dessutom.

Hockeyligan är som jag ser det en stor cansersvulst inom svensk hockey, det är ett fåtal klubbar med inflytande och makt som fått det svenska ishockeyförbundet till knägrisar. Även HockeyAllsvenskans vd sitter i knä på dom och det är otroligt tråkigt tycker jag.

Arenor i shl idag står halvtomma vissa matcher, varför måste man då tvinga de som går upp att bygga en ny arena? Och vem ska betala? Hur många av de allsvenska klubbarna äger arenorna de spelar i? Kan kommunerna ta beslut och bygga en arena på en sommar? Det är otroligt många frågor som inte besvaras från de styrande i SHL och SIF.

_____________________________________________________________________

www.moraik.se/artikel/ang%C3%A5ende-samarbetsavtalet-mellan-shl-och-sif

Officiellt uttalande från Mora IK angående Samarbetsavtalet mellan SHL och SIF.

Vi i Mora IK har länge ifrågasatt de uppgifter angående kraven för att spela i SHL som har farit omkring i olika medier. Vi har försökt ta upp frågorna vid ett antal tillfällen i Hockeyallsvenskan utan att få några klara tydliga svar. De svar vi fått är att det är mellan SIF och SHL. Vi har hela tiden varit positiva till att det måste till samarbete mellan de olika ligorna både uppåt och nedåt, där har vi önskat att förbundet skulle ta ett större ansvar för Svensk hockey. 

Förra veckan hade vi ordförande och klubbdirektörs möte i Hockeyallsvenskan. Där presenterade ett nytt sätt gällande utbildningsersättningar som vi såg mycket positivt på. Det finns flera saker som är bra och vi anser att vi är på rätt väg i många frågor. Dock har vi hela tiden känt att vi står utanför processen i flera viktiga frågor gällande Svensk elithockey och dess regelverk. 

Det har hela tiden känts som att SIF och SHL valt att rita framtiden för Svensk hockey utan att delge och sanktionera tankar, idéer och beslut med distrikten, HA, Hockeyettan och övriga inom Svensk hockey. 

Mora IK motsäger inte de krav som presenterades igår gällande kapitalkravet på 4 mkr, tvärtom är detta både sunt och bra för stabiliteten i klubbarna. 

När det gäller arenakravet så förstår vi inte det höga kravet på antalet platser. Det borde vara andra krav på att det går att göra bra TV sändningar, faciliteter, säkerhet etc. Men om man nu vill ha större arenor då får vi acceptera detta men att ha det som krav till nästa säsong är totalt orimligt. Det är samma sak som att man inte vill ha upp mindre orter/klubbar i SHL. De arenor som ägs av kommuner som behöver byggas om, här har vi kommunal och politiska processer som tar tid och som ligger utanför klubbarnas kontroll och påverkan. Dessutom så är kommunera tvingade till lagen om offentlig upphandling(LOU) vilket gör att ledtiderna gör detta omöjligt att klara på så kort tid. 

Konsekvensen blir att kommunpolitikerna avgör vilka lag som spelar i SHL. 
   
De klubbar som äger sina arenor själva får också svårt att få till en utbyggnad på kort tid. Det gör hela beslutet helt orimligt. Att få dispens på 2-3 år vore ett rimligt tidsperspektiv. 

Att ändra ett regelverk i slutet av ” möjligheternas säsong” är inte trovärdigt och oacceptabelt. Vi Mora IK tror inte heller att det finns stöd i regelverket att ta sådana beslut under pågående säsong och vi kommer med all kraft utreda och driva denna fråga. 

Vår VD i Hockeyallsvenskan Stefan Bengtsson gick igår ut i media och sade att avtalet mellan SHL och SIF var bra för Hockeyallsvenskan. 

Vi vill med största tydlighet säga att som avtalet är presenterat med orimligheten kring arena kravet så har han inte mandat för ett sådant uttalande från Mora IK. 

Sammantaget med det nya avtalet kring arenakravet, slopandet av kvalserie och effekterna av det, riskerar nu Svensk hockey att utarmas. Vår bedömning är att vi mindre landsorts klubbar inte kommer att ha ekonomi till att bedriva spelarutveckling för barn, ungdom och senior verksamhet. Samtidigt dödar man drömmen för mindre orter/klubbar som är den Svenska normen och drivkraften i Svensk idrotts rörelse. 

Vi från Mora IK tycker att SIFs agerande i dessa frågor där man valt att utesluta större delen av Svensk elithockey är under all kritik. 

Hälsningar 
Styrelsen i Mora IK och klubbdirektör Peter Hermodsson

Kommentera

Sv: SHL

Ser nu att Bagdad Bob utalar sig i ämnet på Hyenornas sida, och vi tycker exakt samma sak?!? Jag håller med om i princip allt han skriver om.

Själv skulle jag gärna se samma tänk i CHL, likt fotbollens Champions League, där de topplagen kvalificerade sig för att de var bra i tabellen. Det skulle skapa ytterliggare en krydda för att öka intresset i serielunken, säg kanske topp 4 eller 6 gick gill CHL förrutom själva seriesegern som ger en premie, topp 8 till slutspel, sista laget åkte ut, 13-14 kvalade ner. Det skulle skapa spänning i serien, och seriematcherna skulle plötsligt betyda en hel de. 14 lag, två dubbelmöten, 52 matcher, och så streckstriderna för:

1. Serieseger

1-4. CHL

1-8 Slutspel

12-13. Kvalspel

14. Degradering

Kommentera

Sv: SHL

DansbandsWolf:

Jag förstår att föreningar måste ha ordnad ekonomi för att få spela i högsta serien. Men ett lag måste väl själva få bestämma hur stor arena man vill ha? Det beror ju å vilken kommun laget finns i? Alltså, hur många SHL lag har 4 miljoner i eget kapital?

Jag skulle hellre se att de lag som inte sköter ekonomin och behöver göra rekonstruktion etc drabbas av ett saftigt poängavdrag. Typ - 30 poäng. Så är det i andra ligor i andra sporter i Europa. Då får man spela kvar det året, men troligtvis blir det kval neråt eller nedflyttning.

För mig känns det som att utveckling går åt fel håll, och att det blir mindre spännande och mindre sträckstrider. De allsvenska lagen, och div 1 lagen, måste få ha drömmar om att lira i SHL. I praktiken så är SHL stängd efter årets kval. Jättetråkigt tycker jag, och hade hellre sett en motsatt utveckling där fler lag åker ur varje år likt i premier league, la liga, bundesliga etc. De erupeiska ligorna, med störst publik och störst intresse. Det här med att köpa sig platser är ett feltänk i grunden, tycker jag.

Sen att min egen förening bidragit till detta tycker jag är sorgligt och fel. Vi om någon förening är ett bevis på att en förening från en liten ort med skabbig arena kan med små ekonomiska medel kan gå från ett mittenlag i allsvenskan till en stormakt i SHL på väldigt kort tid.

Kommentera

Sv: SHL

Sven Sewage:

SS du får det som att låta att ditt Saik står helt utan skuld till de nya reglerna när Din Pär Nordlund i artikeln i länken nedan myser över hur bra det är att allt nu kommit på plats.

Kommentera

Sv: SHL

J F K:

det kanske var dåligt formulerat av mig.

Det jag menar är att pengarna såklart spelar stor roll, med mer pengar så kan ett lag värva in bättre spelare, det gör ligan bättre. Men sporten måste utföras på isen - på sportsliga grunder. Man får poäng genom att vinna matcher, och man kvalificerar sig genom att vinna matcher på isen.

Att vissa lag ska få köpa sig en plats i ligan eller i slutspel, det är emot allt som jag står för. Tänker t ex på CHL som är en köpt liga, och det är helt fel enligt mig.

Växjö Och Örebro har köpt ihop hela laget precis som Luleå har gjort, men Växjö och Örebro är bra på isen och ligger i toppen. Det har jag inga problem eftersom de tagit poängen genom att vinna matcher. Luleå är däremot inte med i CHL eftersom de kvalificerat sig genom att ta många poäng, utan de köpte sin plats. Det är fel, på samma sätt som ifall Malmö skulle kunna hosta upp cash och sen lira i SHL. De måste vara bättre på isen än Bofors, Västerås, Rögle etc för att kvalificera sig.

Kommentera

Sv: SHL
Sven Sewage: men de lag du hyllar för att ha gått upp är mycket just de köplagen utan anor du hyllar. Linköping, Örebro, Växj. Är det lag med verklig hohockeykultur det? Du har poänger, men som vanligt skjuter du dig fullständigt i foten med motsägelsefulla argument...
Kommentera

Sv: SHL

Hellberg:

En jättebra krönika från Skellefteås lokaltidning som på ett bra sätt beskriver hur vi ser på saken.

Klart att det är bra och viktigt med hög omsättning, bra löner osv så att vi kan konkurrera med den Schweiziska ligan och att alla inte bara drar till KHL. Till Nordamerika kommer vi alltid att tappa spelare eftersom det handlar om astronomiska summor men även en sportslig utmaning.

Men tar man bort det sportsliga ur sporten, så finns det bara... plast... kvar. Köpelag utan anor. Så blir det om lag som Färjestad och Luleå får bestämma, och problemet är att det är just det de får.

Det är jätteviktigt för svensk hockeys framtid, spelarutbildning och kvalitet, att allsvenskan är bra och spännande med bra lag. Stänger man ligan så dör ju drömmen för dessa klubbar, och motivationen kan inte vara så hög för dem något längre.

Det finns hur många spelare i SHL som plockats från allsvenskan, och gjort det väldigt bra i SHL.

Vilka klubbar har gått upp de senaste åren/årtionden?

Skellefteå AIK - bäst i Sverige just nu
Örebro- nykomlingar, plats 6
Linköping - gick upp på 2000-talet, plats 3
Växjö, nykomlingar 2011, plats 5
DIF, plats 10
Leksand, plats 11

Halva SHL har klättrat upp, och det är framgångsrika duktiga lag, de bättre i ligan. Ett bevis på att nuvarande system funkar jättebra.

Det är ett skämt att en massa gubbar med noll förståelse av hockeykultur ska sitta och bestämma och låtsas veta vad som är bäst för svensk hockey, när det är uppenbart att de endast tänker på sin egens klubb plånbok. Förbundet borde inte gå med på sådana svek emot idrotten.

Varför inte dra ner på antalet matcher och degradera de 2 sämsta lagen istället? 8 lag går till slutspel. Då blir serien mer spännande, mer sträck. Nu är det 55 omgångar, 5 matcher samma lag emellan, och en massa helt ointressanta matcher eftersom 10 av 12 lag har chans på slutspel. 

Kommentera

Sv: SHL

70 Rodrigues:

Så jävla tragiskt, snacka om att döda svensk hockey.

Jag anser att det ekonomiska kravet är sunt, men arena kravet är ju bara idiotiskt löjligt.

Här handlar det om att det finns vissa klubbar som man vill ha upp och andra klubbar duger inte.

Snacka om att luften gick ur en nu.

www.expressen.se/sport/hockey/shl/klart-har-ar-nya-kravet-for-att-fa-spela-i-shl/

Kommentera

Sv: Tippa Grundserien i SHL 2014 / 2015

mattias - 74: mer realistiskt, men inte sannolikt. Mer troligt att Leksand kommer 9-10.

Gissar jag också.

1. Frölunda.

2. Växjö.

3. Skellefteå.

4. FBK.

5. HV.

6. Modo.

7. Linköping.

8. Brynäs.

9. Luleå.

10. Leksand.

11. Örebro.

12. Djurgården.

Frölunda känns riktigt bra och Växjö har spenderat ohyggligt mycket pengar. Skellefteå är verkligen inte bra ännu, men har också de pengar (som syntes när man bjöd mycket över Modo på en spelare som Kabanov).

FBK gnetar sig som vanligt fram med brutalt tråkhockey. HV kan inte gå kräftgång en gång till. Modo har bredd och den bästa målvakten. LHC har mindre pengar än vanligt och har dålig självbild och ett ihågligt lag. Brynäs måste man sätta någonstans och kanske de floppar lite i år. Luleå tycker jag har tappat allt konstruktivt och inte på långa vägar ersatt de tappade spelarna. Leksand hade lite maxflyt ifjol och kan inte följa upp det med högre förväntningar, men ett sämre lag. Örebro har värvat dyrt, men förutom ett par toppar håller resten av laget för dålig klass. Djurgården har den särklassigt sämsta truppen.

Kommentera

Sv: Tippa Grundserien i SHL 2014 / 2015

Jag med!

1: Frölunda

2: Vaxjö (sm guld tyvärr)

3: Färjestad

4: Linköping

5: Brynäs

6: Skellefteå

7: Luleå

8: HV 71

9: Modo

10: Örebro

11: Leksand

12: Djurgården

Kommentera

Tippa Grundserien i SHL 2014 / 2015

Jag kan börja.. ;)

1. Färjestad
2. Växjö 
3. Frölunda 
4. Luleå
5. Linköping
6. Skellefteå
7. Leksand " hoppas på högre men detta är nog mer realistiskt "
8. Hv 71
9. Brynäs 
10. Djurgården 
11.MoDo
12. Örebro

Kommentera


Sv: Elitserien
Idag är det 2 år sedan du lämnade oss. Vila i frid Stefan<3
Uppladdat:

450x300-liv_0.jpgliv_0.jpg

Kommentera

Tippa SHL säsongen 2013 / 2014

Här kommer mitt tips

1. Skellefteå
2. FBK
3. Luleå
4. Linköping
5. Frölunda
6. HV71
7. MoDo
8. Brynäs
9. Leksand
10. Växjö
11. Örebro
12. AIK

Kommentera

Sv: VM 2013
foppa78: Fredrik Pettersson är en jävla gud!

Mårts är ett jävla rikspucko som låter Sedinarna lägga varsin straff. Iaf Henke. Nu kommer han ju tyvärr inte få kicken innan OS heller...
Kommentera

Sv: VM 2013
Berka: Nice real nice bra Sverige! :-)
Kommentera

Sv: VM 2013
Steenm: louie Eriksson... Vad har hänt?, han är lika värdelös som Tv4
Kommentera

2710776 · »