Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #1655918

Sv: SHL

J F K:

det kanske var dåligt formulerat av mig.

Det jag menar är att pengarna såklart spelar stor roll, med mer pengar så kan ett lag värva in bättre spelare, det gör ligan bättre. Men sporten måste utföras på isen - på sportsliga grunder. Man får poäng genom att vinna matcher, och man kvalificerar sig genom att vinna matcher på isen.

Att vissa lag ska få köpa sig en plats i ligan eller i slutspel, det är emot allt som jag står för. Tänker t ex på CHL som är en köpt liga, och det är helt fel enligt mig.

Växjö Och Örebro har köpt ihop hela laget precis som Luleå har gjort, men Växjö och Örebro är bra på isen och ligger i toppen. Det har jag inga problem eftersom de tagit poängen genom att vinna matcher. Luleå är däremot inte med i CHL eftersom de kvalificerat sig genom att ta många poäng, utan de köpte sin plats. Det är fel, på samma sätt som ifall Malmö skulle kunna hosta upp cash och sen lira i SHL. De måste vara bättre på isen än Bofors, Västerås, Rögle etc för att kvalificera sig.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SHL

Sven Sewage:

SS du får det som att låta att ditt Saik står helt utan skuld till de nya reglerna när Din Pär Nordlund i artikeln i länken nedan myser över hur bra det är att allt nu kommit på plats.

Kommentera