Svenska Hockeyligan

7480 inlägg · 373 ämnen

Inlägg #1655921

Sv: SHL

Sven Sewage:

SS du får det som att låta att ditt Saik står helt utan skuld till de nya reglerna när Din Pär Nordlund i artikeln i länken nedan myser över hur bra det är att allt nu kommit på plats.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SHL

DansbandsWolf:

Jag förstår att föreningar måste ha ordnad ekonomi för att få spela i högsta serien. Men ett lag måste väl själva få bestämma hur stor arena man vill ha? Det beror ju å vilken kommun laget finns i? Alltså, hur många SHL lag har 4 miljoner i eget kapital?

Jag skulle hellre se att de lag som inte sköter ekonomin och behöver göra rekonstruktion etc drabbas av ett saftigt poängavdrag. Typ - 30 poäng. Så är det i andra ligor i andra sporter i Europa. Då får man spela kvar det året, men troligtvis blir det kval neråt eller nedflyttning.

För mig känns det som att utveckling går åt fel håll, och att det blir mindre spännande och mindre sträckstrider. De allsvenska lagen, och div 1 lagen, måste få ha drömmar om att lira i SHL. I praktiken så är SHL stängd efter årets kval. Jättetråkigt tycker jag, och hade hellre sett en motsatt utveckling där fler lag åker ur varje år likt i premier league, la liga, bundesliga etc. De erupeiska ligorna, med störst publik och störst intresse. Det här med att köpa sig platser är ett feltänk i grunden, tycker jag.

Sen att min egen förening bidragit till detta tycker jag är sorgligt och fel. Vi om någon förening är ett bevis på att en förening från en liten ort med skabbig arena kan med små ekonomiska medel kan gå från ett mittenlag i allsvenskan till en stormakt i SHL på väldigt kort tid.

Kommentera