Svenska Hockeyligan

7480 inlägg · 373 ämnen

Elitserien

1586326 · » Till forumet


Sv: Elitserien
Idag är det 2 år sedan du lämnade oss. Vila i frid Stefan<3
Uppladdat:

450x300-liv_0.jpg

+2
Kommentera

Sv: Elitserien
Gidde: Den finns kvar på CSports hemsida...

Du måste ev skapa konto bara.
Kommentera

Sv: Elitserien

Gidde:

Ser att jag kan få en chans till 10/5 :)

Kommentera

Sv: Elitserien

Hockeygalan på CMore med Sanny och gänget.

Någon som spelade in den?

Missade den totalt tyvärr...

Kommentera


Sv: Elitserien
mattias - 74: Tycker att Hv:s odds för dagen är aldeles för lågt. Har tappat många tongivande spelare och har inte alls ersatt dem. Just nu tycker jag att LHC ser ut som en stark kandidat till guldet, men än är det ju länge kvar innan elitserien startar.
Kommentera

Sv: Elitserien
Här är Svenska Spels odds på vilka som är favoriter till SM Guldet kommande säsong. Nån kanske är intresserad ;)

Färjestad 3.75
Linköping 4.75
Skellefteå AIK 5.50
HV71 6.25
Luleå 8.00
Brynäs 11.00
Djurgården 12.00
Frölunda 18.00
MODO 26.00
AIK 30.00
Växjö Lakers 35.00
Timrå 40.00
Kommentera

Sv: Elitserien
Isf måste det vara nått snack inför nästa säsong. Har letat runt lite och har iaf inte hittat nått som tyder på att det skulle vara så i år...


Mangan har rätt domarna har inte visat att det skulle vara så. Fast domarna har inte gjort mycket rätt denna säsong tkr jag... men men
Kommentera

Sv: Elitserien
Olle: Uppenbarligen är det felaktigt. I matchen på Hovet fick vi se en crosschecking i ansiktet och den gav 5 minuter och matchstraff. En highstick i sekvensen innan gav bara 2+2......
Kommentera

Sv: Elitserien
Wikegård surrade något i sin videoblogg om att alla smällar mot huvudet skall bedömas som "checking to the head" i år, inkluderat high stick, slag och allt möjligt. Detta skulle även rendera i 2+10 utvisningsminuter.

Är denna nya regel så gestapo som den låter? Kommer en high stick alltid att rendera i 2+10 från och med nu? Finns det någon insatt som kan utveckla detta?
Kommentera

Sv: Elitserien
För er som vill se eurotrophy matcherna idag här är en länk.
Kommentera

Sv: Elitserien

lungan:

Ja vad fan tänkte dom från början är ju egentligen den riktiga frågan? En Comeback match för "högrisklaget" AIK mot Linköping, en Fredag kl. 21!? Det var nästan så man skrattade åt Hockeyligan.

Kommentera

Sv: Elitserien
mattias - 74: Min första fråga är varför har men planerat in en match kl 21 en fredag kväll, det var ju redan skrivet i stjärnorna att denna match skulle behöva flyttas. Ser inget konstigt i detta, matchen skulle ju vara slut ca kl 23.
Kommentera

Sv: Elitserien

Metal Guru:

AIK - LHC premiären är framflyttad till onsdagen den 15e september 19.00. Detta av säkerhetsskäl... Antar att det är för att alkoholhalten på en fredag 21.00 är betydligt högre än en onsdag 19.00. Antar att de senaste kravallerna inom AIK fotboll har skrämt upp hockeyligan och polisen ordentligt så att dom bestämt sig och flyttat matchen.

Kommentera

Sv: Elitserien
Metal Guru: 3p, 2p, 1p, 0p-varianten lever kvar i mina exceldomument :-)
Kommentera

Sv: Elitserien

Friman SR:
Jag tycker att det är lite synd att man inte premieras tillräckligt bra när man vinner en match under de ordinarie 60min som den pågår.Trots trepoängssystem.
Lyckas man inte vinna under full tid tycker jag att det är synd att man ändå - med egen kraft, eller med lottens hjälp (straffar i AS) - nästan kan få lika många poäng som vid en ren vinst.

Vidare,
Jag fattar inte hur jävla o-intuitiva tabellmakarna är nuförtiden. Det är omöjligt att få en bra bild över hur ett lag samlat ihop poäng under året med dagens apa-tabeller, och det inkluderar allt från hur man presenterar NHL till AS.
Då sudden infördes fick nån snubbe på text-tv en snilleblixt, och presenterade aktuell tabell med [3p, 2p, 1p, 0p] istället för vad som är gängse - och rätt ogenomtänkt - norm idag; [V, O, F, Vinst vid Sudden och Förlust i Sudden, och säkert tre fyra kolumner till utan allmänt intresse.].

Den försvann från texttv efter en säsong.
Mig veterligen är det enda stället som den lever kvar på Internet här på HS - och jag tycker att det är synd att en sådan central sak i seriespel ska vara så svår att gräva fram. Aktuella tabeller borde finnas på framsidan, särskilt då de är unika.

Kommentera

Sv: Elitserien
Metal Guru: Därför att annars kan man ju lägga ned trepoängssystemet och det vill jag ha kvar...
Kommentera

Sv: Elitserien
Jag vill ha, även om det inte blir NHL-mått, följande:

* Straffavgörande.

* Touch-icing.

* Större ytterzoner.

* Målvaktszon.

* Proffs/Fyrdomarsystem.

* Endast 2 poäng vid seger och det oavsett om det är vid full tid eller ej.

* Fria slagsmål - 5 min. utv.

* Måldomarcentral på en huvudort.

* Puck out även när den hamnar i spelarbåsen.

* Slopande av sparkregeln.

* Valet att kunna plocka målvakten i sudden.

* Möjligheten till en timeout per lag i varje period.
Kommentera

Sv: Elitserien
Metal Guru: Det är många varför nu.
Kommentera

Sv: Elitserien

I så fall, 73Sjöbba:
Varför nöja sig med fem minuter sudden?

Kommentera

Sv: Elitserien
Metal Guru: Varför inte? Lite mer spänning är väl aldrig fel?
Kommentera

Sv: Elitserien

Friman SR:
Varför sudden?

Kommentera

Sv: Elitserien
Portello: Jag vill inte ha några straffar. Det finns inget bättre än när två lag man ogillar möts så blir det oavgjort efter sudden och ingen mer poäng delas ut...
Kommentera

Sv: Elitserien
73Sjöbba: Vill inte heller ha strffavgörande. Tycker att det är bra som det är.
Kommentera

Sv: Elitserien
73Sjöbba:
Man införde trepoängssystemet för att det skulle löna sig att inte spela oavgjort. En helt suverän idé.
Kommentera

Sv: Elitserien
Metal Guru: Lite kul att läsa att det är fler än jag som inte vill återinföra straffar. Nuvarande system funkar alldeles utmärkt tycker jag.
Kommentera

Sv: Elitserien

Jag undrar vad det är för fel på oavgjort..?

Kommentera

Sv: Elitserien
Frisco: Tänk att hockey i sin ädlaste form är så tråkigt att man måste göra cirkus för att det skall vara värt att se på.
Kommentera

Sv: Elitserien
Hawerchuk: Vansinne om man inför straffar igen. Folk verkar ha glömt hur tråkigt det var.
Kommentera

Sv: Elitserien
spud: Jag förstår inte riktigt varför man vill återinföra det. Vad jag minns så tyckte de flesta att straffarna var ett mer eller mindre pajasartat inslag när det begav sig. Vi har helt enkelt inte tillräckligt bra spelare för att det ska bli någotsånär underhållande.
Kommentera

Sv: Elitserien
65selander: Jag tycker att det 4-4 spel vi bjudits på nu är en riktig upplevelse, att då gå tillbaka till att se 2 lag helt utan intentioner i 5 min för att sen få se straffspecilister är inte jag lockad av.
Kommentera

Sv: Elitserien

Hawerchuk: Jag skrev så här på Facebook samt även på Röstningen på Hockeyligans sajt.

Jag själv är kluven men röstar ja på detta ändå. Blir en liten extra knorr på matchen. Tycker det har varit trevligt att se staffläggningen i Allsvenskan.

Problemet är om ett lag bara siktar in sig på straffarna i en förlängning.

Kommentera

Sv: Elitserien
Glöm inte att göra er röst hörd i omröstningen gällande det eventuella återinförandet av straffar efter förlängningen. Det känns lite som att de redan bestämt sig för ja, men förhoppningsvis kan ett rungande nej ändra deras åsikt.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Elitserien

Du milde! Nu har nog Frölunda brännt alla kulor, då man måste tejpa ihop Scandinavium :-)

Kommentera

Sv: Elitserien
Vet inte om denna länk varit på Hs förr, det är dock en väldigt bra sida för oss som tror vi kan tippa slutet av denna serie och få en tabell till detta.
Kommentera

Sv: Elitserien
Et tu Brute: Helt seriöst så tenderar faktiskt innebandy att ha blivit en betydligt mer tillåtande sport än hockey de senaste säsongerna. Då jag var aktiv inom innebandyn för kanske tiotalet år sen, var tacklingar inte tänkbara ö.h.t. Det var regelbrott som följd i stort sett varje gång. Som sporten utvecklats har den genom att faktiskt tillåta just detta blivit beydligt roligare att beskåda.

Hockeyn då? Ja, den går, tyvärr, i precis motsatt riktning.
Kommentera

Sv: Elitserien

Nja, jag tycker nog att man kan skilja på slagsmål och slagsmål. Ser inget större problem med det i ES. Det är ju inte direkt "Slapshot", där slagsmålen var det enda som var värt entrepengen.

Snarare så skulle jag vilja ge slagsmålen i ES en riktigt bra kvalitetsstämpel. Inte slagsmålen i sig själva, men ur det dom uppkommer. Generellt handlar det om spelare som är taggade och verkligen vill göra skäl för månadslönen. Så även när dom inte slåss så uppträder dom på ett sätt som ger valuta för inträdet.

Det är smågnafs med tillhörande skitsnack, som oftast är det som utlöser slagsmålen i ES. Temperamenten rinner över. Detta är naturligtvis inget som skall uppmuntras, men man får nog ändå acceptera det i viss mån om det nu inte går till överdrift, annars får vi väl på sikt helt menlösa spelare.

Och visst är det så att vi inte tolererar slagsmål ute i samhället, med all rätt. Sedan är det ju säkert så att man inom brottsbalken säkerligen skulle få en påföljd efter en klockren "open asphalt hit" också. Så ur den synvinkeln finns det säkert argumentation för att lägga ner sporten helt...eller börja spela innebandy. 

Kommentera

Sv: Elitserien
mattias - 74: Hur lyckades du lägga dem orden i min mun? Jag anser att alla saker som går ut på att skada sin motståndare är under all heder, och kan ej förstå hur vuxna människor i vårt samhälle vill se det.

Sen säger vissa att publiken gillar det. Jaha? Svensk elithockey har kanske 30000-40000 på sina matcher varje omgång. Det innebär att det finns ett par miljoner som inte gått. Det är väl dem som man ska fråga varför de inte vill se på hockey?
För de personer som skulle sluta gå på hockey om inslag som bara går ut på att skada sin motståndare försvann, antar jag är försvinnande liten.

Än har jag inte hört något vettigt skäl till att låta slagsmål bestraffas så klent så det görs idag ska få fortsätta i framtiden.
Och svammel om att jämför med bentacklingar och andra idiotgrejjer ramlar bara tillbaka på den som uttrycker en sån sak.
Kommentera

Sv: Elitserien
mattias - 74: Du snackar alltså inte om poliser, som är det vanligaste argumentet.

Anders Söderberg boxas med Zajkowski. Ja, ganska spännande.
Kommentera

Sv: Elitserien
NuMo:

Som det är nu så verkar syftet vara att tända pubilken och det köper jag helt och fullt, dessutom är det en del spelare som tar en fight för att tända laget. Är det fel enligt dig om det gagnar ditt lag till en viktig seger ?
Kommentera

Sv: Elitserien
NuMo: Slå nån på käften?
Kommentera

Sv: Elitserien
mattias - 74:

Jag frågar igen.

Vad skall slagsmålen syfta till?
Kommentera

Sv: Elitserien
NuMo:

Jag skrev att man kan höja straffet för fega tilltag som crosscheckingar bentacklingar, slashingar m.m för det kommer ändå att finnas kvar. Gör man det kanske det minskar eller vad tror du ?
Kommentera

Sv: Elitserien
mattias - 74: D uställer det ena mot det andra.

Ingen vill väl ha fula bentacklingar - men det kommer att hända då och då om vi vill ha tacklingsspel. Misstag händer.

Vi vill inte ha fula crosscheckingar, vi vill inte ha slashingar över fotknölar eler huvud, vi vill inte ha armbågar i huvudet, vi vill inte ha boardingar etc. etc.

Men varför vill vi ha slagsmål? Då kan man väl se på boxning eller MMA eller något annan våldssport.
Kommentera

Sv: Elitserien
spud:

Så du tycker hellre att en ful bentackling som kan kosta en spelare hela hans karriär skall straffas mindre än 2 spelare som gör opp efter ett privat gurgel ? Det låter inte riktigt i mina öron.

Jag tycker man kan höja straffen för fula tilltag på isen istället som b.la fula slashingar och bentacklingar m.m. kanske är ensam om att tycka så jag vet inte

Hellre en dålig match med ett slagsmål som tänder publiken än en match där det bara är fega tilltag på isen. Det är min åsikt
Kommentera

Sv: Elitserien
mattias - 74: Du har fallit i den vanligaste av gropar kring detta med slagsmål, förövrigt ligger Wikegård bredvid dig. Ni båda använder argument att fula knätacklingar och slashingar är värre än slagsmål, som att resonera att man ska stena ihjäl folk som misshandlar... Själv anser jag att inget är acceptabelt. Och alla bör sträva efter att få bort dessa neandertalarbeteenden.

Och jag håller med i inledningen av inslaget att man kan jämföra med övriga sporter som fotboll där ett slagsmål renderar i Låååång avstängning.
Kommentera

Sv: Elitserien
mattias - 74: Min son älskar hockey men blir förundrad och aningen förskräckt när jag säger att när du blir större så skall du också ge motståndarna en smäll på käften.

Varför då? säger han.

Jo, för att du är tvingad att stå ut med det om du vill fortsätta spela hockey.

Då vill jag inte säger han.

Jo, det msåte du, du vänjer dig, säger jag.
Kommentera

Sv: Elitserien
NuMo:

Tror du verkligen att det är slagsmålen som gör att en del ungar väljer bort hockeyn ? Slagsmålen har funnits i många herrans år och hockey är väl den sport som är populärast bland ungdomar så det borde inte vara som du påstår eller?
Kommentera

Sv: Elitserien
mattias - 74: Va skulle slagsmålen tjäna till, förutom att slösa tid och skrämma sjuåringar från att börja med hockey.
Kommentera

Sv: Elitserien
73Sjöbba:

Kollade på debatt igår där det diskuterade om " hockeyvåldet "

Personligen sållar jag mig till dem som gärna ser ett rejält rallarslagsmål på isen.

Skall vi ha det som idag att slag och fula tacklingar skall rendera i lägre straff än i ett slagsmål ? Knappast enligt mig. Fula slag och bentacklingar borde ha en hårdare bedömning än rena fighter

Vad är eran åsikt.

Spola till ca 24 minuter i inslaget
Kommentera

1586326 · »