Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #1123989

Sv: Elitserien

Nja, jag tycker nog att man kan skilja på slagsmål och slagsmål. Ser inget större problem med det i ES. Det är ju inte direkt "Slapshot", där slagsmålen var det enda som var värt entrepengen.

Snarare så skulle jag vilja ge slagsmålen i ES en riktigt bra kvalitetsstämpel. Inte slagsmålen i sig själva, men ur det dom uppkommer. Generellt handlar det om spelare som är taggade och verkligen vill göra skäl för månadslönen. Så även när dom inte slåss så uppträder dom på ett sätt som ger valuta för inträdet.

Det är smågnafs med tillhörande skitsnack, som oftast är det som utlöser slagsmålen i ES. Temperamenten rinner över. Detta är naturligtvis inget som skall uppmuntras, men man får nog ändå acceptera det i viss mån om det nu inte går till överdrift, annars får vi väl på sikt helt menlösa spelare.

Och visst är det så att vi inte tolererar slagsmål ute i samhället, med all rätt. Sedan är det ju säkert så att man inom brottsbalken säkerligen skulle få en påföljd efter en klockren "open asphalt hit" också. Så ur den synvinkeln finns det säkert argumentation för att lägga ner sporten helt...eller börja spela innebandy. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Elitserien
Et tu Brute: Helt seriöst så tenderar faktiskt innebandy att ha blivit en betydligt mer tillåtande sport än hockey de senaste säsongerna. Då jag var aktiv inom innebandyn för kanske tiotalet år sen, var tacklingar inte tänkbara ö.h.t. Det var regelbrott som följd i stort sett varje gång. Som sporten utvecklats har den genom att faktiskt tillåta just detta blivit beydligt roligare att beskåda.

Hockeyn då? Ja, den går, tyvärr, i precis motsatt riktning.
Kommentera