Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #2507836

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Jalapeno:
Det här är nog en fråga för alla supportrar utom Brynäs, HV, Timrå, DIF och Malmö att svara på....vi är ju lite färgade..

JAG skulle säga att systemet vi har nu fan är inhumant...det sa jag redan den sekunden vi slog ut HV för 2 år sen.
(Och min åsikt i år går nog att räkna ut)
Vet att det var många dom delade den åsikten då, att man knappt kände glädje utan bara lättnad och sympatier för HV (i det fallet).

Nu lät det ju ungefär likadant från Westerholm när han blev intervjuad....inte glädje, utan mer lättnad och sympatier för oss.

Skulle vara intressant hur TIK'are kände i fjol när dom slog ut Djurgårn
...Dom är ju i och för sig lite mer "hardcorenorrlänningar" än oss så dom kankse inte känner empati på samma sätt som oss "fejknorrlänningar" 😁
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Horace76c: som timråit är man ju lite luttrad ändå. Dels är det inte hela världen att åka ner för det är långt ifrån omöjligt att gå upp igen (fråga en leksing). Sen har man ju varit med om två degraderingar i hyfsad närtid så den där värsta nervositeten fanns inte där i kvalet mot DIF. Hade det blivit en jämnare serie hade man förmodligen mått illa ändå.

Jag skulle kunna argumentera för en kvalserie igen men som det är nu så har SHL-lagen så stor ekonomisk fördel att det vore orättvist. Å andra sidan tycker jag verkligen att laget underifrån borde kvala mot SHL för att ta en plats i SHL. Två lag från SHL kvalar mot två lag i allsvenskan. Tycker det var ett bra upplägg.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Horace76c: Det som är jäkligt fel i det här systemet är att det lag som ligger sist o halkar efter som Malmö,när det är typ 13omg.kvar.Dom har ju då all tid i världen att träna fast det är match.Nej det lag som hamnar sist ska ner utan kval
Man kan ju även då skicka in ett juniorlag resten av matcherna o a- laget kan vila.Tänk om för fan.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Horace76c: Ska jag vara ärlig så är det aldrig kul att kvala neråt. Det spelar nog ingen roll vilket system man använder av den anledningen.
Kommentera

Sv: Vilket kvalsystem är bäst?
Horace76c: Jag hade velat se ett alternativ 5: Utöka både SHL och HA till 16 lag, sen ta efter Allsvenskan i fotboll. Lag 15-16 i SHL byter plats med lag 1 och 2 i HA och lag 14 i SHL kvalar i bäst av 7 mot lag 3 i HA.

Jag är - degraderingen till trots - väldigt för ett öppet system där fler lag ska ha möjligthet att röra sig uppåt och nedåt i systemen. Det har alltid varit det väsentliga i idrotts-Sverige, att lag ska ges lika möjligheter. Hade gärna reformerat Hockeyettans uppflyttningssystem också, för den ligan är svårast i Sverige att vinna och bli uppflyttad är galet svårt.
Kommentera