Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #482665

Sv: En nedläggning av NHL bra för svensk hockey?
OskarB skrev:
 
"Att Nordamerikansk hockey inte är med i IIHF medför att vi inte kan utöva några som helst påtryckningar på klubbar i Nordamerika eftersom de inte lyder under det regelverket."
 
Det där är väl en sanning med modifikation? Sanningen att säga så är en överväldigande majoritet av IIHF:s spelande medlemmar just Nordamerikaner.
 
 
Och
 
 
Går väl egentligen 4 sådana på varje europe i en jämförelse.
 
Så det handlar ju mycket om kultur och tradition samt att de inte köper vårt sätt att hantera övergångar. Vi köper inte deras men deras har en bredare förankring.
 
Strukturen ifråga när det gäller att fostra spelare i Europa, jämfört med Nordamerika skiljer också väsentligt. Om man ponerar att NHL inte ens går igång till säsongen 05/06, då lär vi få en otrolig invandring av högklassiga spelare till ES. Vad händer. Skall europeiskar klubbar betala marknadsmässiga övergångar till, collegelag, lag i de stora juniorligorna, universitetslag eller den organisation spelaren tillhör? Det är väl inte helt otänkbart, att nordamerikanska advokater blir väldigt insatta i hur de olika "transfersystemen" fungerar i Europa. Transfer utanför avtalen NHL-IIHF har redan slutits denna säsong mellan ett ryskt lag och en NHL-klubb.
 
En överväldigande majoritet av hockeyvärlden anser att just Memorial Cup och SC är det finaste man kan vinna. Att då hota någon därifrån, att de inte skulle få spela i VM eller OS, framstår ju mest som tragikomiskt?
 
Många eldgafflar blir det...
Kommentera