Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #483523

Sv: En nedläggning av NHL bra för svensk hockey?
OskarB: Proffshockey? Är det bara de som spelar i ÄnnHåÄll som räknas som proffs? Även de som spelar i Sverige, Finland, Tyskland, Ryssland, Österrike, Schweiz eller vad fan som helst och försörjer sig på det utan att behöva ta jobb som hamburgervändare på McD eller annat utan kan ägna sig åt hockeyn på heltid är väl proffs? Vad de lirar - alltså i de högsta ligorna i andra länder än de som omfattas av ÄnnHåÄll - torde väl således vara proffshockey även i dina ögon.

Annars menar du väl att ÄnnHåÄllhockey, vilket också är en form av proffshockey och där spelarna får bra mycket mer betalt än de är värda är den enda "proffshockey som existerar". Isf är ju lönesänkningen som spelarna själva föreslagit ett ypperligt förslag, då de inte är värda sina löner. Fast det är helt och hållet klubbägarnas fel att lönerna är som de är, och det finns ingen som helst anledning att känna sympati med klubbägarna. Det är de själva som värvat för mer än de har råd med.

I Sverige vet vi hur det funkar - betalar man mer än det finns pengar för mister man licensen. Det kankse vore en idé för runkarligan att ta efter, om än det inte kan rädda dem från den situation de själva har försatt sig i just nu. Det är bara att bita ihop och betala för det man har köpt, precis som vi vanliga dödliga får göra. Skulle de inte vara så kåta på utifrån kommande spelare och betala fantasilöner skulle det inte vara något problem. De kunde ju gärna göra som i fotbollen, så skulle de klubbar som fostrat spelarna, bli någorlunda kompenserade för det att de fostrat en stjärna som de aldrig riktigt hinner njuta av.

Stå på er, ÄnnHåÄllspelare! Om detta leder till något gott så leder det kanske till att ÄnnHåmaffian får betala för vad de får. De har styrt länge nog, vilket skadat europeisk hockey svårt. Fuck ÄnnHåÄll!
Kommentera