Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #741403

Sv: Senaste pajas förslaget
Dream Team: Jag tycker man glömmer en aspekt i diskussionen. Om man anser att man lika gärna kan fylla en vakans med en junior istället för att ta in en medelmåttig utlänning så borde man ha samma åsikter om att spelare som lever på gamla meriter även de står i vägen för unga talanger.

Precis som Warhawk skriver så är det upp till varje enskilt lag att göra en bedömning om läget och vilka speare man vill ta in. Som det är idag med ett fåtal rika klubbar som suger åt sig de bästa svenska spelarna, med ett fåtal undantag. Men när lag som till exempel Mora och Brynäs skall bygga ett lag så blir det på helt andra premisser än när t ex Färjestad och Frölunda skall införskaffa spelare.

Om vi återkommer till "pajasförslaget" som FBK lade fram så kan vi ju lugnt konstatera att det kostar dyra pengar att ha en stor del av de etablerade svenska spelarna i sin organisation. Hur som helst så tcker jag att det är bra att en debatt kommer igång. En lösning måste ju till. FBK ville ju inte ha 14 lag i ES när det var på tapeten med motiveringen att kvalitén skulle sjunka. Frågan är om inte kvalitén sjunker lika mycket när "transportsträckan" för topplagen blir allt längre.

Mitt förslag är 14 lag och en rak serie på 54 omgångar, samt att man sätter något slags lönetak för att i alla fall förska få lite mer spridning på de etablerade Svenska spelarna. Jag är inte säker på om man skall sätta någon gräns för antelt utlänningar. Detta blir ju svårt med tanke på att vi är medlemmar i EU och en sån regel är i strid med arbetsrätten inom EU. Aspekten om de tillför något är ju upp till varje klubb att avgöra. Kan en spelare vara nyttig även fast det inte syns i statistiken? Det är frågan som alla förståsigpåare måste ställa sig.
Kommentera