1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581934 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2190249

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
thorwald: tycker det är svårt med Jonte. Å ena sidan vinner han poängligan och gör poäng ganska stadigt. Å andra sidan känns han inte alls dominant på samma sätt som tex. Björklund i BIK. Dahlén tar väldigt många avslut och det är så klart bra men tittar man till skotteffektivitet är han inte ens topp 25 i slutspelet. Då ska man väl egentligen rensa bort statistiken för en del spelare som spelat få matcher och trillat in nån enstaka puck på nåt sätt men ändå, du hittar spelare som Crandall, Liss, Pettersson, Kellen Jones, Thorell, Björklund, Linus Karlsson osv. Hartmann som fått mycket skit på slutet (inte minst av mig) hittar man på Topp 25-listan över skotteffektivitet. Men inte Jonathan Dahlén. Henrik Björklund och Crandall gör mål på ca 20% av alla skott dom tar.

Timrå IK ligger näst sist av alla slutspelslag i effektivitet, efter Almtuna. Vet ni vilka som ligger etta på den listan? Kanske ingen tillfällighet att dom är vårt ”boogey team”.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Olle: Jo. Såg ut något liknande i grundserien. En sån som Alexander Viklund i Björklöven hade 21.4%, Björklund i BIK 18.4%. Vår effektivaste spelare i grundserien är Albin Lundin på 19.8%. Timrå behöver betydligt mer försök för att göra mål. Men är ju rätt naturligt också när vi är spelförande och vi har fått dåliga lägen pga motståndaren backar hem. Men är väl något att jobba på att gå in i banan och våga ta närkamper. Att bryta mönster och luckra upp försvaret. Kan löna sig ibland om man dribblar bort nån back göra oväntade inskärningar eller så och får en utvisning med sig. Tycker inte alls om fipplandet med puck som Lööke och Dahlén sysslar med när de söker passning flera sekunder. Går alldeles för långsamt.
Låst ämne