Timrå IK

581447 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2190265

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Olle: Jo. Såg ut något liknande i grundserien. En sån som Alexander Viklund i Björklöven hade 21.4%, Björklund i BIK 18.4%. Vår effektivaste spelare i grundserien är Albin Lundin på 19.8%. Timrå behöver betydligt mer försök för att göra mål. Men är ju rätt naturligt också när vi är spelförande och vi har fått dåliga lägen pga motståndaren backar hem. Men är väl något att jobba på att gå in i banan och våga ta närkamper. Att bryta mönster och luckra upp försvaret. Kan löna sig ibland om man dribblar bort nån back göra oväntade inskärningar eller så och får en utvisning med sig. Tycker inte alls om fipplandet med puck som Lööke och Dahlén sysslar med när de söker passning flera sekunder. Går alldeles för långsamt.
Låst ämne

thorwald: Dalle har sju skott på mål idag, totalt tar han 12 avslut. Han ligger uppemot tio avslut per match, varje match. Ibland gör han tre mål, andra matcher inget.

Äh, helst av allt skulle man nästan bara stänga den här tråden nu och starta en Final 2-tråd. Det går inte att ’analysera’ detta på något vettigt sätt. Vi sätter oss i skiten genom att släppa in ett skott som är någon form av retroaktiv bestraffning för att vi tjatade på utjämnade kanter vid plexiglaset för 20 år sedan när Tomi Källarsson åkte in i den där kanten borta mot Färjestad. Lövens 1-2 ikväll är så sjukt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Den pucken är egentligen utanför spelet, men det är verkligen bara att acceptera. Tyler Vesel kommer givetvis aldrig lyckas med något liknande igen, även om han skulle försöka 5000 gånger.

Matchen förloras inte genom det målet, men att det gjorde Lövarna ”lätta i steget” är väl bara förnamnet. Efter en period har vi tagit 27 avslut, Löven 10. Efter två perioder har vi tagit 55 avslut, Löven 19. Efter tre perioder:

Timrå IK: 87.
IF Björklöven: 32.

Vi verkar hänge oss till att göra en Vitryssland 2002-match per matchserie. Löven (och dess anhängare) tänker gärna att det är såhär de vinner matcher, och de gör de ju uppenbarligen också. De gör bokstavligt talat mål på allt ikväll. Albin Carlson är inne på tre mål, Jacob Johansson släpper för första gången på hela säsongen in fler än fyra mål i en match, vi släpper för första gången in sex mål i en och samma match på 63 försök. Vi släppte in fem mål hemma mot Tingsryd i slutet av serien, det är enda gången förutom idag vi ens släppt in fler än fyra och då kom deras femte i tom kasse.

WOW. Vad ska man annars säga. Det är sannerligen bara att skita i den här matchen och gå vidare. Nu vet vi förutsättningarna, vi måste orkestrera händelserna i matcherna bättre än såhär. Vi kan säkert få en guldstjärna för att 87 avslut på 60 minuter förmodligen är den högsta noteringen någonsin i den här ligan, men det vore en minst sagt klen tröst i sammanhanget. Nu handlar det bara om att förvalta vår dominans på ett vettigare sätt och att få deras vidriga självbild att rämna. Kanske ska man låta dem få hålla i lite puck också. Då blir de griniga på direkten.
Låst ämne

thorwald: framförallt tycker jag att Freddan måste sätta ner foten. Dahlén tar på tok för många avslut, inte sällan i ganska dåliga lägen. Om Timrå ska gå upp så är det för att lagmaskinen är välsmord, inte på grund av att Dahlén vinner matcherna på egen hand.