Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Hylla dom i stället.

89226 · » Till forumet


Sv: Hylla dom i stället.
The Iron Savior: det vart ju ändå ett broms...
men nästa år då..é sverige tillbaka

vm 2003 sverige
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
BRONS är mumsigt värre:)))
Det va väl ändå en härlig seger vända 0-3 till 5-3. Folk får säga vad dom vill men inte tycker jag att kronorna gjort en dålig turnering. Det är väl bara en och annan som man hoppats skulle visa sig lite giftigare än dom gjort. Så fick jag ju se min älsklings målis stå ytterligare en match. Han é bara för söt.
:) å så skulle det ju klart till en FBK:are att göra punka på Finland Rhodin hade vässat klubban. I kväll hoppas jag på Ryssarna men undrar om inte Slovakien är starkare.
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Trodde att de flesta hade tillgång till TV3 i detta moderna samhälle men det verkar som om jag hade fel.

Det som sägs om att Tre kronor måste visa upp sig i SVT för att åter bli folkkära tror jag inte alls på. Det är bara så att Hockeyn är på nedgång i populäritet, mest i Stockholm.
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Olgas furir: Det där med att hockeyn skulle gå över till att visas i SVT istället för i betaltv är väl lite utopi.
Visst hade det varit bra, men knappast troligt.
Betaltv är framtidens melodi...åtminstone den närmaste framtiden, tills folkets protester blir för stora.
Tror snarare att även fotbollen kommer försvinna från SVT till sånt hära förbenat Pay-per-view system.
Har inte VM-fotbollen varit på väg att försvinna från SVT till betalkanal tidigare förresten?
Har för mig att det var en del sånt tjafs för ett tag sen...
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Bafucin:Vill hockyen i Sverige utge sig för att vara en folkets angelägenhet så skall de också visa sig i folkets TV. Inte nå betal-TV eller att man måste ha någon parabol för att se dom. Vill förbundet fortsätta och se hur populariteten ständigt minskar så skall de fortsätta på den inslagna vägen. Vill de däremot se en återgång till att bli Sveriges populäraste lagsport, ja då gäller enbart SVT 1 och 2. Så är det bara. Sen kan du säga vad du vill, jag har aldrig gillat Fagerlund, han ser enbart till att det kommer in pengar till förbundet. Inget fel i det, men det viktigaste har han tappat på vägen. Nämligen att göra hockyen till Sveriges folksport nr 1. I bästa fall ligger dom 2:a efter herrfotbollen i dagsläget. Från att ha varit folksporten nr 1.
Hade
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
250kg kärlek:Brons är godkänt men kommentatorerna
på Tv3 är bedrövligt dåliga.
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Huge: Håller med dig fullständigt vad gäller Wennerholms texter i Aftonbladet. Karln kan ju inte ishockey...varför sätter då dom honom att skriva om det??? Han är en sån som vänder kappan efter vinden, och skriver om sådant som han hört folk viska om i korridorerna. Det är så himla fjantigt att kräva Hardys avgång. Han måste inse fakta innan han vräker ur sig sådant. Hade vi förlorat mot Slovakien med storstjärnor som Foppa, Sundin och Alfredsson i laget, då hade det varit en annan femma. Men nu spelar ett svenskt rätt orutinerat och meritfattigt lag ut stjärnspäckade Slovakien stora delar av matchen. Sverige borde ha vunnit men förlorar på straffar. Det gjorde även Finland. Ska vi snacka fiasko så för vi vända oss till lejonen i öster. Jag lider med dem. Ryssland ska inte vara i final.

Bronsmatchen ikväll var iaf min "moraliska" final. Och vilken vändning sedan! Vid 3-0 tänkte jag att nu är det "godnatt". Svenska proffsen såg väldigt omotiverade ut. Men då kliver de svenska elitseriespelarna in och visar otroligt hjärta! Sveriges 5 mål gjordes alla av spelare från Elitserien. Det enda proffset som kom upp i hög standard var Nylander. Han matchades även mycket hårt av Hardy när det var många skador i laget, körde bl.a. dubbla byten ett tag. Passningen till Weinhandls 2-3 bidrog starkt till vändningen av matchen. Och Rhodin...och Zetterberg...vilka killar! Riktigt rolig match. Nu slapp vi åka från VM med bitter eftersmak i munnen.

Om det är nån tränare som ryker inom den närmsta tiden så är det Hannu Aravirta. Inget guld sedan 1995 trots mängder av finalen. Tror tålamodet är slut nu. Hardy tycker jag helt klart ska stanna kvar på sin post!

Skönt att det är Åkesson's sista VM som ankare. Det enda han gjort på slutet är att försöka provocera Hardy till någon form av utbrott. Kan inte vara kul att vara förbundskapten och sitta där och hålla god min. En oslagbar Hardy-kommentar var onekligen att han och vissa sportjournalister inte spelade i samma liga vad gäller hockeykunnande. Stämmer bra in på Wennerberg iaf...
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Huge:

Elvis är död, Mao är död...den där gamla visan går jag inte på!
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Olgas furir: Alla som VILL kan se TV3 där ishockeyVM har gått sedan 1989. Skaffa en parabol eller anslut dig till fastighetens kabelTV-nät. SÅÅ dyrt är det faktiskt inte. Fast har man inte intresse nog så skiter man i det men då skall man inte heller klaga på att inte allting visas i SVT. Och hur bra är egentligen SVT???? Jag bara ställer frågan.... Visst de flesta (inte alla) i Sverige kan se SVT men är det en ursäkt för att få rättigheter till alla sportevenemang. Som det är nu så är det pengarna som styr. Bra eller dåligt kan ju diskuteras men så är det.

Strongt att vända 0-3 mot Finland idag....ja, jag har TV3.
Ha det bra i sommarvärmen...så länge det varar.
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Huge: Intresset för hockeyn i Sverige har klart mattats av. Nu är det fotboll som gäller. Det kan vi vanliga TV-tittare njuta av. Så länge som vi inte kan se hockey-VM i de vanliga kanelerna så minskar intresset. T.o.m. damfotbollen håller på att bli populärare än vad hockeyn är. Allt beror på att förbundet sålt ut rättigheterna till fel bolag. Detta kommer att fortsätta o även pressen kommer att minska bevakningen så länge den neråtgående trenden fortsätter.
Nu avgår Fagerlund o en ny ordförande skall etableras. Denne nye borde ha som huvuduppgift att återställa intresset för hockyen. Det innebär att ge SVT möjlighet att konkurrera om sändnings-rättigheterna. Sker inget snart, kommer även intresset för den inhemska hockyn att dras med i popularitetsfallet. Nu tror jag att det trots allt finns ett genuint intresse från klubbarna att ha kvar o hellst förstärka intresset för hockey och hoppas därmed att dessa i sin tur påverkar förbundet positivt. D.v.s. säger upp alla TV-rättig-heter o omförhandlar med SVT.
na
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
knaskamilla:

Eftersom Mao är död så måste han isf ha bett om ursäkt via ett
medium av ngt slag.
Ursäkt för Kinas dåliga spel i C-VM då, eller.....?
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Efter OS- debaklet är det inte konstigt att allt annat än ett VM- guld på hemmaplan skulle ses som ett misslyckande eller fiasko. Inte ens ett VM- guld hade fått de mest negativa att förlåta det som hände under OS. Det har jag all förståelse för. Vad kan mäta sig med ett OS där alla lag har de bästa spelarna och ingen kan skylla på att spelare är borta? VM är en helt annan sak. Där handlar det om att knyta till sig de bästa spelarna med hjälp av NHL:s slutspelsfas. Har man tur så kan man få många skickliga spelare till sitt lag. Har man otur är det tvärtom.
Som VM spelas nu kan man inte annat än skratta åt eländet. Vilka med lite hockeykunskaper kan ta ett VM i ishockey, i maj på allvar? Antingen lägger man ner skiten eller tänker om.

Sveriges match igår var ändå hyfsad. Man stred så mycket man kunde och det fanns tendens till lite fighterhjärta. Det har definitivt saknats i de andra matcherna.

Men att hylla laget ( redan innan bronsmatchen) och för all del efter vinsten i bronsmatchen känns fel. Jag säger i stället grattis till kronorna till bronset. Men slutkommentaren blir ändå: "Nationens revansch" krävde minst ett VM- guld, kanske två. Då förstår man att svenska folket känner sig sviken åter igen.

Nu krävs det mirakel likt fotbollsundret i USA om hockeyn i Sverige ska få tillbaka sin status hos svenska folket!
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Huge:

Ja. Eller vadå?
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
knaskamilla:

Mao-tse-tung?
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Huge:

Okej, okej, jag är med! =)

Ja, jag missade början på det. Läste bara idag att han bad om ursäkt, typ.
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Frisco:

Jag menade det jag skrev. Det ser inte ut som en Hasseartikel. Han må vara bra på hockey, men hans artiklar brukar vara i det närmaste oläsbara.
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
knaskamilla:

Näääe, Mao-tse-tung.

Wennerholm, så klart, häng med lite grann nu..... ;-))
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
knaskamilla: Men vad dryg du är ibland. Det förra inlägget kunde du väl låtit alla slippa. Vad är det du vill säga med det inlägget?
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
MrLeth:

Håller med till fullo.
Tyvärr verkar det som om nästan alla journalister som skriver om sport rent allmänt, aldrig har sysslat med ngn form av idrott
själva. Hade man nu gjort det så tror jag inte man hade varit så
snar att såga spelare och ledare i parti och minut efter minsta
motgång.
Åkessons tips till Hardy var ju också en riktig höjdare:
"Koncentrera dig mer på hockeyn än på vad journalisterna skriver"
Vore det inte bättre att Åkesson tipsade sina kollegor om att
koncentrera sig mer på att lära sig lite grann om det dom är satta
till att skriva om.....
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
MrLeth:

Någon måste ha korrekturläst hans artiklar på TV3-sidan...sådär bra språk brukar inte Hasse vara kapabel till.
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Huge:

Wennerholm?
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
knaskamilla:

Det är mkt möjligt, men Hardy-snacket får han i alla fall dj-igt
svårt att svära sig fri från..... :-)
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Huge: Frågan är väl hur det står till med hockeykunskaperna överhuvudtaget på de stora tidningarna i Sverige?!
På kvällstidningarna är det kanske lite lag på att skriva en massa skräp och skrika ut FIASKO i var o varannan mening...Det säljer ju mer lösnummer.
Tyvärr verkar även dagstidningarna ha lite skräptendenser.
Vi har ett fint exempel i Malmö där en hockeyhatare är sportchef på den stora draken. (Sydsvenskan)
Han brukar för övrigt bli utbuad de gånger han visar upp sig i Malmö Isstadion... :o)
Nä, fram för fler hockeyexperter av Hasse Anderssons klass.
Där har vi en journalist som faktist KAN hockey.
Han har för övrigt skrivit krönikor på TV3.se nu under VM.
Gå gärna in och läs dom..
---
Kul förresten att höra Hardy såga medierna efter Bronsvinsten idag... ;o)
Snygg vändning av Sverige...Grattis till bronset grabbar...
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Huge:

Wennerholm ang. Aftonbladets fiaskovinkling:
"Jag har inte nämnt ordet fiasko i någon av mina texter.
Det står som rubrik i nättidningen och på Sportbladets förstasida.

Själv tippade jag att Slovakien skulle vinna med 4­-3 och gav svenskarna det högsta snitt jag gett i plusbedömningen under hela VM.
Så jag är oskyldig."
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
Efter att ha läst Mats "Oraklet" Wennerholms artikel i AB:s
sportbilaga idag vet man inte om man skall skratta eller gråta.
Maken till svammel får man leta efter. Först säger W, jag citerar:
"Jag tänker inte gå i fällan och kräva Hardys avgång. Det är
alldeles för lättköpt". Nähä, det var ju väldigt gentilt, men varför
då i jesse namn ägna resten av artikeln åt att sprida en massa
rappakalja som inte har ngt annat syfte än att misskreditera
Hardy och få honom på fall. Några exempel:

"Hardy borde fundera över sin image."
Förmodligen har väl W själv blivit avsnäst och åthutad av Hardy
någon eller några gånger (vilket inte är att undra på).
När Hardy till sist ledsnat på alla korkade skriverier och kommentarer och säger vad han tycker, då är det hans image
det är fel på..... Underbart.

"Hans landslagsfacit var lite solkigt redan innan han tog över Tre
Kronor" (kom ju från Schweiz där han fick gå mitt under säsongen)
Jaha, och det var förstås ENBART Hardys fel att det inte blev som
man hade hoppats i Schweiz.....

"Hårde Hardy har förvandlats till en förlorare"
Om man inte automatiskt vinner allt man ställer upp i är man
tydligen en förlorare enligt W. Att efter 2 VM-semifinalförluster via
strafflotteri samt ett osannolikt OS utnämna Hardy till förlorare
säger väl en del om W:s kunskaper i ämnet hockey.

I början av artikeln skriver W att om Hardy tränat ett NHL-lag, hade han fått sparken för längesen. Där är tålamodet minimalt
och det finns alltid någon som är villig at ta över.
Tänk om samma sak kunde gälla W:s eget förhållande till
sin arbetsgivare Aftonbladet....
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
mike66: Tackar!!!!


Hälge: Man ska vara positiv så ofta man kan. Med lite positivitet kommer man långt. =)
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
TIK Lover: Precis...in med lite positiva tankar..!
Kommentera

Sv: Hylla dom i stället.
TIK Lover:

Bra skrivet!
Kommentera

Hylla dom i stället.
Vad är en förlust på straffar när hela laget kämpar och sliter i alla matcherna i VM turneringen. Visst är det kul om laget vinner VM-guld men det är bara en bonus av väldigt bra spel. Om vi vinner VM-brons så tycker jag att vi ska vara nöjda med det.

Igår (9/5 -02) var matchen mellan Sverige - Slovakien otroligt jämn. Matchen som slutade oavgjort gick till sudden och det var fortfarande oavgjort då den var slut. Efter straffar så hade Slovakien vunnit. Tråkigt? För oss ja, kanske. Men vi ska också komma ihåg att Slovakien var det bättre laget på straffar igår.

Men vi ska inte gå och älta det här som vi (media och större delen av Sveriges befolkning) gjorde efter förlusten mot Vitryssland i OS i Salt Lake City.

Hylla grabbarna i Tre Kronor i stället. Det är dom värda. Vi ska ge en eloge till spelarna som ställde upp för Sverige och spelade i landslaget i VM. Se dom som hjältar i stället för svikarna och landsförädarna.
Kommentera

89226 · »