Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Inlägg #88780

Sv: Hylla dom i stället.
Efter OS- debaklet är det inte konstigt att allt annat än ett VM- guld på hemmaplan skulle ses som ett misslyckande eller fiasko. Inte ens ett VM- guld hade fått de mest negativa att förlåta det som hände under OS. Det har jag all förståelse för. Vad kan mäta sig med ett OS där alla lag har de bästa spelarna och ingen kan skylla på att spelare är borta? VM är en helt annan sak. Där handlar det om att knyta till sig de bästa spelarna med hjälp av NHL:s slutspelsfas. Har man tur så kan man få många skickliga spelare till sitt lag. Har man otur är det tvärtom.
Som VM spelas nu kan man inte annat än skratta åt eländet. Vilka med lite hockeykunskaper kan ta ett VM i ishockey, i maj på allvar? Antingen lägger man ner skiten eller tänker om.

Sveriges match igår var ändå hyfsad. Man stred så mycket man kunde och det fanns tendens till lite fighterhjärta. Det har definitivt saknats i de andra matcherna.

Men att hylla laget ( redan innan bronsmatchen) och för all del efter vinsten i bronsmatchen känns fel. Jag säger i stället grattis till kronorna till bronset. Men slutkommentaren blir ändå: "Nationens revansch" krävde minst ett VM- guld, kanske två. Då förstår man att svenska folket känner sig sviken åter igen.

Nu krävs det mirakel likt fotbollsundret i USA om hockeyn i Sverige ska få tillbaka sin status hos svenska folket!
Kommentera