Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Inlägg #1502917

Sv: Hockey VM
Wayne Gresky: Jag satt under den andra perioden, när ryssarna åkte åttor som bäst och fick de slovakiska spelarna att se ut som koner, och tänkte tillbaka på den ryska eller sovjetiska ishockeyn som den såg ut förr. Och då kom jag helt osökt att tänka på vår diskussion tidigare där vi till slut nådde enighet, och det går faktiskt att dra små paralleller med spelare som Makarov, Larionov och Fetisov och hitta likheter, om än små, hos vissa av dagens ryska spelare.

Men då ska man ju komma ihåg att på den tiden, när den ryska björnen var som mest överlägsen sina byten så berodde detta främst på att man låg så pass långt före sina motståndare främst i sina förberedelser med såväl kvalitet, uppbyggnads- och mängdträning. Idag så ligger ju spelarna på kanske inte på precis samma nivå men förutsättningarna finns i vilket fall för nästan alla spelare/lag/nationer att komma väl förberedda till varje stort mästerskap. Och ändå så är alltså Ryssland så överlägsna alla sina motståndare. 11 segrar av 11 möjliga, det är inte nån slump som gör att det blir så. Riktigt imponerande att se!

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockey VM

Dream Team: Du får inte glömma bort att en stor anledning till att Sverige var helt chanslösa mot Sovjet på 80-talet var att i stort sett hela det som skulle utgjort det svenska A-landslaget redan då spelade i NHL, medan Sovjet och Tjeckoslovakien hade alla spelare tillgängliga. Om inte Sovjet heller fått använda sina 20 bästa spelare VM så skulle de gissningsvis inte varit alls lika överlägsna.

I det ryska vinnarlaget i år så har de med i stort sett alla sina bästa spelare. Det är Kovaltjuk som saknas, men han är den ende. Kanada och USA skulle kunna ställa upp med lag som lätt skulle slå de som nu representerat länderna bara genom att plocka spelare som inte är med. Sverige skulle kunna plocka ihop ett till lag håller samma klass som det som nu deltog.

Segersviten talar dels om ryssarnas fina insats, men även om vilken oerhört dålig klass motståndet höll i det här VM:et.

Kommentera