Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Hockey VM

1660475 · » Till forumet


Sv: Hockey VM
Peja: Är det någon som har alla grundseriematchena och slutspelsmatcherna med Tre Kronor ifrån VM 2013 i HD ? 
Kommentera

Sv: Hockey VM
Fantastiskt!

Äntligen en VM-turnering där Sverige blev bättre och bättre under turneringens gång. Extra kul att Sedinarna var de som ledde laget till guldet.
Kommentera

Sv: Hockey VM

Berka:

Tack Sedinarna och Enroth för VM Guldet. Underbart

Kommentera

Sv: Hockey VM
Kom till ett nytt boende ikväll efter 4 timmar i bilen och en väntande arbetsvecka i Boliden gruvan, kört som en huligan sista timmen för att kunna hinna se matchen, när vi kommer fram så är det mögel i källaren, vattnet i duscharna är inte hälsosamt tydligen och de viktigaste nu en fungerande TV funkar inte.....
2013....

Webbradio via mobilen.. Ja ja
Kommentera

Sv: Hockey VM
Andersson: Hur fan kan man gå ut och skriva något dylikt ?
Bara för att Sverige har en starkare historia, men vad fan betyder det i dagens VM, finns lika många i Schweiz som har erfarenhet av VM spel och det är väl ändå det som betyder mest.
Sen sett till årets VM har Schweiz gått OBESEGRADE, och slagit Sverige, Kanada och USA bland annat, jag skulle säga att Sverige är favoriter bara pga av att man har hemmaplan, på en neutral spelplan hade Schweiz varit favoriter.
Kommentera

Sv: Hockey VM

Wnnerholm Jinxar ... är det kört nu ?   vi vet ju va den karln kan om att tippa

Kommentera

Sv: Hockey VM

Wayne Gresky:

Redan på sjuttiotalet var Sovjet så brutalt bra att Kanada med spelare som Orr, Esposito, Hull, Lafleur, Mikita, Savard, Park, Clarke Mahovlich med flera i princip fick slå ihjäl de Sovjetiska spelarna för att kunna vinna. I Summit Series 72 så är många av överfallen så brutala att dom skulle ge fängelsestraff om dom gjordes på en hockeyplan idag. Kharlamov var dessutom mer dominant på planen då än vad Malkin varit under VM i år

Till och med i Canada Cup finalen 1987 så var det fortfarande rena överfall som tilläts. Kanada skulle aldrig vunnit den finalserien om det varit domare som pallat trycket.

Sverige mötte Sovjet åtskilliga gånger med det bästa Sverige kunde uppbringa utan att ens vara nära att nå samma spelkvalitet även om resultaten ibland var ganska jämna. Från 1976 tilläts NHL proffs dessutom delta i IIHF turneringar så att Sverige inte fick använda sina 20 bästa spelare var en hyfsad överdrift.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hockey VM

Dream Team: Du får inte glömma bort att en stor anledning till att Sverige var helt chanslösa mot Sovjet på 80-talet var att i stort sett hela det som skulle utgjort det svenska A-landslaget redan då spelade i NHL, medan Sovjet och Tjeckoslovakien hade alla spelare tillgängliga. Om inte Sovjet heller fått använda sina 20 bästa spelare VM så skulle de gissningsvis inte varit alls lika överlägsna.

I det ryska vinnarlaget i år så har de med i stort sett alla sina bästa spelare. Det är Kovaltjuk som saknas, men han är den ende. Kanada och USA skulle kunna ställa upp med lag som lätt skulle slå de som nu representerat länderna bara genom att plocka spelare som inte är med. Sverige skulle kunna plocka ihop ett till lag håller samma klass som det som nu deltog.

Segersviten talar dels om ryssarnas fina insats, men även om vilken oerhört dålig klass motståndet höll i det här VM:et.

Kommentera

Sv: Hockey VM
Wayne Gresky: Jag satt under den andra perioden, när ryssarna åkte åttor som bäst och fick de slovakiska spelarna att se ut som koner, och tänkte tillbaka på den ryska eller sovjetiska ishockeyn som den såg ut förr. Och då kom jag helt osökt att tänka på vår diskussion tidigare där vi till slut nådde enighet, och det går faktiskt att dra små paralleller med spelare som Makarov, Larionov och Fetisov och hitta likheter, om än små, hos vissa av dagens ryska spelare.

Men då ska man ju komma ihåg att på den tiden, när den ryska björnen var som mest överlägsen sina byten så berodde detta främst på att man låg så pass långt före sina motståndare främst i sina förberedelser med såväl kvalitet, uppbyggnads- och mängdträning. Idag så ligger ju spelarna på kanske inte på precis samma nivå men förutsättningarna finns i vilket fall för nästan alla spelare/lag/nationer att komma väl förberedda till varje stort mästerskap. Och ändå så är alltså Ryssland så överlägsna alla sina motståndare. 11 segrar av 11 möjliga, det är inte nån slump som gör att det blir så. Riktigt imponerande att se!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hockey VM
Greven: VM:s överlägset bästa lag är väl en bättre benämning. Ryssland lyckades få med i stort sett alla sina toppspelare medan konkurrenterna saknar massvis med ledande spelare. Då är de så här överlägsna. Det går dock inte att komma ifrån att ryssarna imponerade enormt som lag i den här turneringen på ett sätt som inte varit vanligt sedan Sovjets dagar.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Dream Team: Rysk uppvisning, världens bästa hockeyland!! Finland, Sverige, Slovakien, alla kunde stå emot en period innan den ryska ångvälten pulveriserade allt motstånd. I'm impressed!
Kommentera

Sv: Hockey VM
Greven: Nu är det ju mycket kvar, men Ryssland svarade upp mot Slovakiens öppning iom sin kvittering åtminstone. Malkin har en osannolikt vass skridskoåkning. Han bara flyger fram. Fyra-fem skär från egen zon så har han  skott- och målläge nere i offensiv zon. 
Kommentera

Sv: Hockey VM
mattias - 74: Intressant öppning minst sagt.... Minns när Tjeckerna slog Ryssarna i VM-finalen för 2-3 år sedan, Ryssarna fullt av NHL/KHL stjärnor, tjeckerna bara Jagr som stjärna. Tjeckien vann med en mästerlig defensiv.
Kommentera

Sv: Hockey VM

Wayne Gresky:

Vad tror vi om finalen? Nåt annat än en stabil rysslandsseger är väl inte att vänta?

Kommentera

Sv: Hockey VM
Dream Team: Då är vi helt överens i frågan.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Wayne Gresky: Ja, jag förstår helt och fullt. Jag backar i min direkta kritik gentemot Lasse men mitt spontana gensvar tycker jag ändå bär en gnutta kraft i den jämförelse jag gjorde mellan då och nu. 
Kommentera

Sv: Hockey VM

Dream Team: Ja det blir en lugn söndag.

Du skrev: "Frågan är om Lasse Granqvist tänker över vad han säger när det låter såhär i TV: "Ryssland kommer att vara monumental megafavorit i finalen. Jag undrar om det någonsin funnits en större favorit i ett finalsammanhang i VM".

Glömmer han inte bort fenomenet CCCP som mellan åren 1963 till 1990 vann 20 världsmästerskap av 24 möjliga?"

Granqvists uttalande är helt korrekt. Sedan är det inget fel på ditt resonemang efter det, men din kritik av Lasse var direkt felaktig. Förstår du verkligen inte det?

Kommentera

Sv: Hockey VM
Wayne Gresky: Har du lite att göra idag? Jag gissar att t.o.m du förstod vad jag menade med min jämförelse tidigare. Men du behövde kanske få skriva av dig lite eller nåt sånt. 

Jag vet att det inte började spelas finalspel i hockey-VM förrän en bit in på -90-talet, men det fråntar ju inte att Sovjetunionen som lag enskilt var fullständigt överlägsna allt annat moststånd under väldigt många år. Det var liksom det som var själva poängen i mitt inlägg. Om VM hade spelats som det gör idag under CCCP-eran hade nog spelat väldigt liten roll. De hade varit precis lika stora favoriter ändå.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Dream Team: Du kritiserar alltså Granqvist för att han inte uppmärksammar sovjeternas favoritskap i VM-finaler under en tid då det inte spelades VM-finaler. Grattis! Det måste vara någon form av rekord även för dig. Vad kommer härnäst? Kritik mot att Brasilien och Argentina inte nämns bland favoriterna i sommarens fotbolls-EM?
Kommentera

Sv: Hockey VM

Metal Guru: Håller med dig helt. Kanske tar jag det ett snäpp till.

I retroperspektiv innebär för mig Kanadas överlägsenhet på liten rink nästan ingenting, pga. domarfusk, arrangörsfusk  genom att förfördela de andra lagen etc..

Kanada är en lika överlägsen nation som t.ex. DDR när det gäller damfriidrott för mig.  

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hockey VM
Dream Team: Naturligtvis inte, dom var för det mesta totalt överlägsna även om Tjeckerna vissa år kunde hota ganska rejält och tom vinna några gånger som du påpekade. Men många kanske inte vet hur VM var upplagt förr, därav min kommentar.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Dream Team:
Tror du inte att de inte fick till det på liten rink har att göra med att de då spelade i Kanada, med kanadensiska domare, med kanadensiska funktionärer och specialskrivna regler för kanadensiska spelare?
Kommentera

Sv: Hockey VM
Greven: Det stämmer förstås. Fråntar det Sovjetunionen deras i det närmaste totala överlägenhet menar du? Då, liksom nu, gällde det väl att vinna hockeymatcher. I vilken form detta avgörs var nog av relativt liten betydelse.

Det har väl egentligen bara funnits ett moment som Sovjet/Ryssland aldrig riktigt grejat. Spelet på liten rink. Iofs vann man Canada Cup 1981 efter 8-1 i finalen mot Kanada, men med tanke på hur dominanta man var i värdshockeyn annars på den tiden så måste man väl ändå anmärka på att man aldrig fick till det riktigt på de små rinkarna.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Dream Team: Fast på den tiden var det inte finaler utan seriespel, på 70talet var det 6-lagsgrupp helt enkelt utan finalspel öht, endast rak serie, när Sverige vann 87 var det väl en 4 lagsfinalgrupp har jag för mig ...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hockey VM
Dream Team: Tjeckerna vann 1985 också men "I got your point".
Kommentera

Sv: Hockey VM

NuMo: Rättvist, inget snack. Frågan är om Lasse Granqvist tänker över vad han säger när det låter såhär i TV: "Ryssland kommer att vara monumental megafavorit i finalen. Jag undrar om det någonsin funnits en större favorit i ett finalsammanhang i VM".

Glömmer han inte bort fenomenet CCCP som mellan åren 1963 till 1990 vann 20 världsmästerskap av 24 möjliga?

Åren man inte vann:

1972 var man tvåa bakom Tjeckoslovakien. 
1976 var man även då tvåa bakom Tjeckoslovakien.
1977 var man faktiskt trea då Tjeckoslovakien vann guldet före Sverige.
1987, detta klassiska VM-år, slutade med sovjetiskt silver bakom Sverige. 

Lägg till att man vann samtliga OS-guld mellan 1964 och 1988, Förutom i Lake Placid 1980 då. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hockey VM

mattias - 74:

Slovakien vinner återigen en rättvis taktisk seger mot ett på pappret bättre lag.

Kommentera

Sv: Hockey VM

Portello:

Helt ok insats av Ryssarna ;)

Tror inte det spelar nån roll vilka som står på andra sidan i finalen imorgon. Ryssarna känns som minst 1 nummer för stora över både Tjeckerna och Slovakerna. Malkin är som du säger sen största liraren, kan tänka mig att många betalat entre bara för att få se honom. Vilken artist.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hockey VM

Imponerande Ryssland. Finnarna var med i ca 8 minuter sedan to ryssarna över totalt. Och Malkin gör hat-trick. VM:s största stjärna.

Kommentera

Sv: Hockey VM
Och just nu så bevakar Tomas Ros simhopp. Tyckte Aftonhoran att det var lämpligt att skicka honom från ett magplask till ett annat?
Kommentera

Sv: Hockey VM

foppa78:

grattis får man säga själv hoppas jag på en förbaskat bra dag i morgon på Gävle travet....länge sen sist

sen till Trekronors insatser i VM

Jag har aldrig sett ett Svenskt landslag ha så obefintligt försvarsspel någonsin.

Det var virrvarr från match ett tillomed mot Danmark så såg hela svenska laget ut som frågetecken i egen zon.

Detta är Per Mårds och co fel det känns som det kvittar vad vi hade haft för lag för inga spelare visste vad dom skulle göra i egen zon. När man ser en sån som Bäckström åka runt i egen Zon med ett stort frågetecken vad han ska göra så vet man att nått är jävligt fel.

Sen att vissa spelare var klart under isen så funderar jag på om det är spelarnas eller mårds fel. När man ser spelare som Hedman,Kronwall,Silfverberg,medflera vara så osäkra och långt under sin kapacitet om inte Mårds sätt som får spelare att bli det.

Det är få som får överbetyg Det är väl bara Z lina då mest för deras spel i anfallszon.

Men om man tittar på Försvarsspelet så är det väldigt få som får ett G men som jag sagt förut tror jag det beror mer på Mårds synsätt på hur försvarspel skall spelas än spelarna själva....

men skit samma nu är det över så bara SC kvar sen sommar lov SKÖNT

Kommentera

Sv: Hockey VM
Förlusten svider men bomben satt inatt efter Kings vann kaaaaasching och 10000 kr rikare:-)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hockey VM
Gurra88: Å ändå har ni mindre folk på era hemmamatcher !
Usla supportrar?
Kommentera

Sv: Hockey VM
Gurra88: har du vart inne i speltråden så kan du se att jag berättat om mina förluster =) (Dock är de mest över sportbet) och de utgör väl 20% av de jag spelar.

Jag kommer aldrig ligga minus över mina spelanden, jag skriver upp allt och jag ligger plus över totalen än så länge sen jag börja spela, men mys på dig med min sötnos!

SÅ JÄVLA SÖT DU, FAN VAD SÖT OCH GULLIG OCH KLOK DU ÄR :d
Kommentera

Sv: Hockey VM
Gurra88: kiruna har väl mest guld?
Kommentera

Sv: Hockey VM
Berka: Nu handlar det ju dock om att vinna guld vilket verken Timrå eller Modo är särskilt framgångsrika med. Usla föreningar helt enkelt
Kommentera

Sv: Hockey VM
Blizzard: å Z är bättre än bäckis KUNG KUNG :p
Kommentera

Sv: Hockey VM
Blizzard: Lever med flickvän sedan 4 år tillbaka.. Så din jakt på killar kan du fortsätta någonannanstans.. Vann pott, grattis, synd att du förmodligen spelat bort det tiodubbla tidigare..
Kommentera

Sv: Hockey VM
Gurra88:

Nä jag är definitivt inte bitter, jag är stolt modoit som sitter å tittar på alla proffs som min klubb fostrat, helt sjukt faktiskt!
Finns ingen klubb i Sverige som är i närheten av den bedriften att få fram så mycke NHL stjärnor!
Kommentera

Sv: Hockey VM
Berka: Jag tror faktiskt att det räcker att du skriver att tre kronor förlorade i samma textmassa som ordet brynäsare finns med för att väcka Gurras usla självkänsla.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Berka: Haha. Du är tyvärr urusel på att dölja din bitterhet i dina inlägg.. Svalka av dig lite, och gör ett nytt försök imorgon. SMGULD!!!
Kommentera

Sv: Hockey VM
Hahl Bundy: Haha. Om man tycker dessa tre ska bära ett vmlag med massor NHLproffs.. Ja då tycker jag nog du ska hålla på med nått annat. Fortsätt med veden till din timmerstuga
Kommentera

Sv: Hockey VM
Gurra88: det är du som har inlärningsvårigheter och fortfarande inte begriper att jag aldrig ALDRIG lastat brynäsarna för att Sverige förlorade!
Jag har bara konstaterat att alla forwards var ok utom silverberg, Larsson och järnkrok!
Sen var det en mängd backar som underpresterade oxå!

Silverberg skulle inte göra nån skillnad vart i PP han spelade för han var verkligen riktigt usel!
Järnkrok hade bra fart men låg mest på isen som i es så jag kan aldrig se att han skulle peta nån i de 2 PP uppställningarna!
Sen fick dom massa chanser i PP, men kan man inte leverera mot blåbärsnationer då tycker inte jag att man förtjänar speltid i PP mot Tjeckien i en kvart heller, låt dom duktiga spelarna sköta de!
Kommentera

Sv: Hockey VM

Gurra88:

Hahaha du är ju inte sann. Vafan har Frölunda med Timrå att göra?

Tror du att han har samma budget nu? Nej, det funkade inte när han fick allt han pekade på. Han blev bekväm. Nu får han göra det han är bäst på. Hitta dolda talanger med små medel. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hockey VM
Gurra88: Kaxig? Ja man kanske är det om man tycker att det inte gick bra i VM...trots 3 guldnissar. De borde ha burit laget...bara så där objektivt...
Vad begär du av Louie o Zäta tex?....din sopa..

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hockey VM
Just ja. Glömde en sak... Skit synd att Fredrik Pettersson gick söder tidigt i turneringen... Han och stålberg hade nog kunnat förvirra en del motståndare under resans gång med rally åkning och rappa avslut... Trist för fredrik!
Kommentera

Sv: Hockey VM
Simmalugnt: Läs Frölunda.. Där gjorde han det jävligt bra
Kommentera

Sv: Hockey VM

Gurra88:

För den här gången ja.

Ja, Brynäs är ju verkligen kända för att vara klubben som lär sig av sina misstag.

Det lär nog inte hända då han inte har så jävla mycket att handla för. Att du dessutom skriver återigen visar ju att du har noll koll. Nubben har hittat guldkorn med små medel förut. Att Linkan slängde mycket pengar på skit kan knappast Nubben lastas för.

Kommentera

Sv: Hockey VM

Berka: Såga spelare som förtjänar det som har 100 talsmiljoner på sina konton istället för spelare påväg framåt i sin karriär. Men jag tror du är alldeles för korkad för att glra den bedömningen.

Hade gärna sett Silfver tillsammans med Bäckis och Alfredsson.

Hade även gärna sett Järnkrok testa  i PP de sista matcherna då had hade bra fart på rören.

Skitsamma.. Gräv ett hål, och lägg dig i det.... Så ska jag fortsätta att fira mitt guld .. På återseende .

Kommentera

Sv: Hockey VM
Gurra88: Hur du än vill och försöker så kommer jag alltid vara långt mer kunnig om hockey än vad du kommer bli!

Att du bara sitter här å skriver spaltmeter efter spaltmeter utan någon som helst substans eller sanning, hånar andra och allt detta utan att säga en enda vettig sak om hockey måste vara nån slags rekord i idioti?
Kommentera

1660475 · »