Tre Kronor

16578 inlägg · 799 ämnen

Inlägg #1502913

Sv: Hockey VM
Greven: VM:s överlägset bästa lag är väl en bättre benämning. Ryssland lyckades få med i stort sett alla sina toppspelare medan konkurrenterna saknar massvis med ledande spelare. Då är de så här överlägsna. Det går dock inte att komma ifrån att ryssarna imponerade enormt som lag i den här turneringen på ett sätt som inte varit vanligt sedan Sovjets dagar.
+5
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockey VM
Wayne Gresky: Jag satt under den andra perioden, när ryssarna åkte åttor som bäst och fick de slovakiska spelarna att se ut som koner, och tänkte tillbaka på den ryska eller sovjetiska ishockeyn som den såg ut förr. Och då kom jag helt osökt att tänka på vår diskussion tidigare där vi till slut nådde enighet, och det går faktiskt att dra små paralleller med spelare som Makarov, Larionov och Fetisov och hitta likheter, om än små, hos vissa av dagens ryska spelare.

Men då ska man ju komma ihåg att på den tiden, när den ryska björnen var som mest överlägsen sina byten så berodde detta främst på att man låg så pass långt före sina motståndare främst i sina förberedelser med såväl kvalitet, uppbyggnads- och mängdträning. Idag så ligger ju spelarna på kanske inte på precis samma nivå men förutsättningarna finns i vilket fall för nästan alla spelare/lag/nationer att komma väl förberedda till varje stort mästerskap. Och ändå så är alltså Ryssland så överlägsna alla sina motståndare. 11 segrar av 11 möjliga, det är inte nån slump som gör att det blir så. Riktigt imponerande att se!

Redigerad kommentar

Kommentera