Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Inlägg #1502717

Sv: Hockey VM
Greven: Det stämmer förstås. Fråntar det Sovjetunionen deras i det närmaste totala överlägenhet menar du? Då, liksom nu, gällde det väl att vinna hockeymatcher. I vilken form detta avgörs var nog av relativt liten betydelse.

Det har väl egentligen bara funnits ett moment som Sovjet/Ryssland aldrig riktigt grejat. Spelet på liten rink. Iofs vann man Canada Cup 1981 efter 8-1 i finalen mot Kanada, men med tanke på hur dominanta man var i värdshockeyn annars på den tiden så måste man väl ändå anmärka på att man aldrig fick till det riktigt på de små rinkarna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockey VM
Dream Team: Naturligtvis inte, dom var för det mesta totalt överlägsna även om Tjeckerna vissa år kunde hota ganska rejält och tom vinna några gånger som du påpekade. Men många kanske inte vet hur VM var upplagt förr, därav min kommentar.
Kommentera

Sv: Hockey VM
Dream Team:
Tror du inte att de inte fick till det på liten rink har att göra med att de då spelade i Kanada, med kanadensiska domare, med kanadensiska funktionärer och specialskrivna regler för kanadensiska spelare?
Kommentera