Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Inlägg #2543963

Sv: Hockey VM 2023
Rip Kirby: Själv älskar jag när han får chansen att nämna alla moderklubbar för spelarna i TV-puckens slutspel. Svensk hockeys historia och framtid i ett enda andetag. Lag som Gästrikland där man slussas in i Brynäs, nädå, det finns små klubbar som gnetar på och är värda all cred. vad vore Ånge utan Chris?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockey VM 2023
puffe: Jag har bara väldigt svårt att ta hans hockykunskaper på allvar.

En lite kul detalj. I Sveriges möte med Frankrike envisades båda svenska kommentatorerna (Härenstam och nån annan halvfigur) i den första perioden med att uttala namnen på de franska spelarna ungefär som om man gick i fjärde klass. Jag menar, sitter man i SVT som ansvarar för de sändningar som går ut tycker iallafall jag att man får anstränga sig litegrann. Jag tar exemplet Leclerc i det franska laget, och nämner uttalet som det ska låta: "Lecler" (man uttalar alltså inte c:et alls). Vilket firma Chris och okänd kollega bara sket i.

Sagt och gjort, jag skriver till Chris via Twitter i första pausen och det dröjer inte många minuter innan han svarar 👍

Resten av matchen hör vi en helt ny #tvpuckenchris, men lite kul att mitt exempel Leclerc, han kan inte ha rört pucken igen, för hans namn nämndes inte en enda gång till 🤭😅
Kommentera

Sv: Hockey VM 2023
puffe: Man gillar ju draget på läktarna. VM verkar vara en folkfest för letterna.
Kommentera

Sv: Hockey VM 2023
Lettland gör 1-0
Kommentera