Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Inlägg #2543979

Sv: Hockey VM 2023
puffe: Jag har bara väldigt svårt att ta hans hockykunskaper på allvar.

En lite kul detalj. I Sveriges möte med Frankrike envisades båda svenska kommentatorerna (Härenstam och nån annan halvfigur) i den första perioden med att uttala namnen på de franska spelarna ungefär som om man gick i fjärde klass. Jag menar, sitter man i SVT som ansvarar för de sändningar som går ut tycker iallafall jag att man får anstränga sig litegrann. Jag tar exemplet Leclerc i det franska laget, och nämner uttalet som det ska låta: "Lecler" (man uttalar alltså inte c:et alls). Vilket firma Chris och okänd kollega bara sket i.

Sagt och gjort, jag skriver till Chris via Twitter i första pausen och det dröjer inte många minuter innan han svarar 👍

Resten av matchen hör vi en helt ny #tvpuckenchris, men lite kul att mitt exempel Leclerc, han kan inte ha rört pucken igen, för hans namn nämndes inte en enda gång till 🤭😅
+3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockey VM 2023
Rip Kirby: Haha, kom att tänka på kommentatorers ovilja att nämna namn på utövare vars efternamn inte är 'rumsrena' i Sverige, typ Kuka,Uhrin,Korunka, Luder m.fl.

Men är inte lätt att vara sportkommentator, alla som tittar är soffexperter :)

Själv har jag svårt med kommentatorer som ör helt oengagerade men vid mål helt plötsligt låtsas vara engagerade och vrålar omotiverat. Kommer inte på nåt namn just nu, men i Hockeyallsvenskan kryllar det av dom. sen har vi dom som tror att det är radio och pratar sönder matcherna helt.

Bättre med Bengt Grive som kunde vara tyst i direktsändning typ 5 minuter(medans han troligen rökte cigarr o läppjade på en fin whisky) innan han återkom med en ny hittepå-färg
+1
Kommentera

Sv: Hockey VM 2023
Rip Kirby: Dock underbart att du skriver till han och att han tar åt sej, Ger mej mer kärlek till Dej o Chris.

Tror inte 'experten' Bojan Djordjic hade svarat lika ödmjukt, liksom
+3
Kommentera

Sv: Hockey VM 2023
chris han översnackar!!
han som refererar ihop med loob är mkt bättre
+2
Kommentera