Bandy

1904 inlägg · 143 ämnen

Kallt?

584133 · » Till forumet


Sv: Kallt?
Klinth: Nädå men tycker de är så fånigt att höra hur alla försöker vara värst bara ;)
Och mycket möjligt att vi på Närskydd fick "Speacial Treatment" :)
Kommentera

Sv: Kallt?
RavenLord: Bara för att du fick "speacial treatment" då eller? Någon fegisvariant av lumparövningar :-)

Jag är inte upprörd, jag är snygg!!!
Kommentera

Sv: Kallt?
Klinth: lungspecialist nä knappast :) Men vet att man kan få bestående problem om man lirar ex Bandy i -40 eftersom de finns dom som fått det (vet ej vad det heter dock) som jag skrev tidigare så om jag inte minns helt fel drabbades några av de svenska spelarna av det efter ett VM i Ryssland.

Sedan att jag tycker "macho"Lumparhistorier bara är fåniga behöver du inte bli så upprörd över ;)
Kommentera

Sv: Kallt?
RavenLord: Spelar du bandy eller är du lungspecialist? Själv står jag på läktaren. Jag har iofs full förståelse för att man inte vill få bestående men. Det är bra att vara preaktiv. Jag är inte emot dessa regler. Kommer troligtvis inte att påverkas av dom heller eftersom vårat största problem på Slätta inte är -40º utan snarare +10º.

Men det är skillnad på kallt & kallt.
Kommentera

Sv: Kallt?
Klinth: Jo fick göra dessa saker oxå men inte promenera 30 min dock bara så att de blev iskalla och ingen tog skada av det (andfådd blev man då inte) Likaså bada isvak så går de ju på några minuter och senare väntar en varm bandvagn...Så tror nog man tar mer skada om man spelar bandy 90min i -30 då lär luftvägarna ta rejält med stryk
Sedan har ju luftfuktigheten inverkan oxå som inte brukar va så stor kring Östersund direkt som ute vid kusten där -15 kan nästan kännas värre
Kommentera

Sv: Kallt?
RavenLord: Minns att vi fick marchera barfota i decimerdjup snö i cirkus en halvtimma bara för att öva oss i hur man värmer upp förfysta kroppsdelar - i armhålan... Inte direkt mysigt. Inte heller varmt. Faktiskt ganska så kallt när jag tänker efter.... Kallt var det även att bada i isvak. Det gjorde vi också bara för att vi skulle veta hur det känns, och hur man tar sig upp... Man måste ju kunna simma i en isvak om den lede ryssen kommer... Det är viktigt, annars vinner man inte kriget...

Men att spela bandy är nog värre... :-)

Militär logik är ganska så unik...
Kommentera

Sv: Kallt?
Klinth: Nä inte riktigt som de får skulle jag tro
Kommentera

Sv: Kallt?
RavenLord: Tja, tycker att det skidades, marcherades, sprangs osv en hel del. Men det är inte jämförbart med vad bandyspelarna utsätts för.
Kommentera

Sv: Kallt?
Klinth: I5 och visst var det kallt men man slapp ju oftast kuta omkring och flämta som en Bandyspelare får göra under 90min ;)
Kommentera

Sv: Kallt?
RavenLord: Det är KALLT!!! Eller var! Särskillt om man är uppväx här dere i varma södern :-)

Så ännu en stackare som varit på I5, eller var du på A4 eller F4 tror jag dom andra regemntena hette...
Kommentera

Sv: Kallt?
Tror knappast spelarna fryser mycket men luftrören tar ju rejält med stryk och man kan få hosta å skit resten av livet som några tror jag fick efter VM i ryssland då de spelade i rejäl kyla.

Att stå fånig vakt påpälsad i -30 i grytans övningsområde i Östersund har jag med flera gjort och är knappast jämförbart men låter kanske tufft och impar på fjuniga småpojkar som nyss gjort eller ska göra lumpen ;)
Kommentera

Sv: Kallt?
Mad Boy: Spelar vädret någon som helst roll när det vankas finlir av GBK på slätta?
Kommentera

Sv: Kallt?
Guinness: Bästa bandyväder är -5 vindstilla och solen skiner och så tar man lite hemmagjord glögg och njuter när Gripen spelar propaganda bandy på slättbergsbanan
Kommentera

Sv: Kallt?
Klinth: Jag tycker det är helt rätt...man ska inte anstränga sig i för kallt väder det kan bara inte vara nyttigt för kroppen att göra det. Eller är man bara bortskämd med värme?
Kommentera

Sv: Kallt?
Klinth: Varm Oboy blandat med konjak var det två Värmländska äldre gentlemän, grannar med oss på Norra ståplats på Studenternas som drack en gång på en SM-final mellan Boltic och Vetlanda.
Det värmde och var gott på alla sätt och vis.
Kommentera

Sv: Kallt?
mattias - 74: Oboy?

Nä, det finns ju gott om utrymme i en bandyportfölj. Men här i söderns land har det hänt att man gått på match och det har varit så varmt att man fått ta med sig kylda drycker :-)
Kommentera

Sv: Kallt?
Klinth:

Ja kyla är inget vidare. Skall man på bandy vill det till att man har med sig diverse drycker som värmer, och nu snackar jag inte kaffe ;)
Kommentera

Sv: Kallt?
mattias - 74: Jag gjorde lumpen i Östersund. Det ligger typ norrut, mycket längre norrut än Beverly Beach Nordkroken i mitt egnla lilla blue Hawaii. Där är det kallt på vintern. Dessutom låg övningsfältet i ett s.k. kallhål. Betyder tydligen att det kan bli extra kallt där. Stod i givakt 1,5h i -34º. Det var kallt! Jävligt kallt! Men inte fan blev våran givakt inställd.

Fast vi hade ju lite mer kläder på oss än vad bandypojkarna har...
Kommentera

Sv: Kallt?
Klinth:

Fan va löjligt ;)

Jag har spelat knattehockey i nästan 30 graders kylautomhus , skall dessa vältränade och professionella idrottsmän inte gör det då ;)
Kommentera

Kallt?
Ny regel med avseende på temperaturer och match.

Matcher för seniorer har följande temperaturgränser för spel:
Under -17° C spelas matchen 3 x 30 min med pauser på maximalt 15 min mellan perioderna. Temperatur under -22° C innebär att matchen ställs in.

Då rör ju dom på sig, publiken står mer eller mindre stilla...

Tur man bor i söderns land, i mitt egna blue Hawaii....
Kommentera

584133 · »