Bandy

1904 inlägg · 143 ämnen

Sv: Silly Season

1159878 · » Till forumet


Sv: Sv: Silly Season
spud: "Det finns vilda rykten som vill placera dig i Bollnäs nästa säsong?

– Jo tack, jag hört det. Det finns till och med de som påstår att jag sålt möbler till dem på Björkmans i Bollnäs. Men det är rök utan eld, Bollnäs är absolut inte aktuellt."
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Århundradets BOMB, även om det varit små rykten har jag aldrig någosin trott att det skulle finnas någon substans bakom dem.
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Klinth: Håller med dig! Svedberg har alltid varit en klok spelare. Sätt honom som en central mittfältare så får han styra o ställa där....
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Robban_Brynäs: I Gripen tillför han en hel del. Rutin som sagt, spelförståelse, målfarlig på hörna, ryggrad... Det gör inte ont alls ;-)
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Klinth: Frågan är hur bra Svedberg är idag... Han tillför i alla fall rutin!!
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Daniel Svedberg,
Senaste nyförvärvet.

I dag blev det klart,
Daniel Svedberg, 36 år har skrivit på för Gripen Trollhättan BK, Daniel som senaste säsongerna spelat i BolticGöta. Kontraktet lyder på 2 år.
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: Ryktena går.... Daniel Svedberg går till Gripen?
Bandyveteranen och Trollhätteklubben nära kontrakt
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Robban_Brynäs: ja han gjorde en grym runda läste jag
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: SAIK kanske även tappar Murren nu som kanske ska sattsa på Golfen!! :d Lär väll finns mer pengar där!! ;)
Kommentera


Sv: Sv: Silly Season
Liw och Bergwall i Vetlanda och Jonas Persson i målet! Plus att Johans Löfstedt får vara hel.... Då ser det intressant ut för Vetlanda. Även utan hall...
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: Ang. David Karlsson så snackas det lite om att han ska flytta söder ut igen till Vetlanda. Han och Ulf Einarsson vill tydligen lira ihop igen... Jag vet också att David var mycket mycket mycket nära Vetlanda när han vände hem runt nyår. Davids flickvän kommer från Vetlanda. Rätt roligt att spekulera....

Driagin flyttar han till Vetlanda igen... nja... troligen inte... även om han trivdes där bra med alla utan en spelare...
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Robban_Brynäs:Skrivet av en Bybo i SAIK supporters sida angående Silly Season (Hoppas verkligen inte man tappar Berlin till en konkurerande Svensk klubb..Ryssland okej sedan tbx i SAIK)




"Nu börjar Silly Season. Hur är det med motivationen hos Söderholm och Driagin? Orkar Zeke, Hagge och Pumpen en säsong till? Sticker Nilsson till rublerna? Tappar ni Berlin? Platsar Danne Eriksson verkligen? Mitt råd till er förening blir att lägga allt krut på att behålla de unga talangerna och ta upp några av era suveräna juniorer. Bygg för framtiden. Ta fram en 3-årsplan!

Även i byn finns det kontrakt som går ut och spelare som nog lockas av feta årslöner som proffs i österled.

VSK kommer att hårdsatsa nästa år. David Karlsson, Jesper Ericsson, Daniel Liw och Daniel Berlin lär stå högt på deras önskelista. Även Bollnäs ryktas ha lite större planer och hoppas få hem Aaltonen och Oksanen samt värva Aarni"
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Drar inte igång någon ny Silly Season tråd utan kör på den gamla!

Enligt sportradion är Jonas Claesson tillbaka i Vetlanda, inte som spelare utan som tränare och sportchef. Första gången som Vetlanda får en uttalad sportchef. Nu blir det troligen Jonas o Patrik "Palle" Sandel som får träna laget, tillsammans med bla. Agne Bergwalls fys team. En intressant lösning, även om jag gärna hade sett någon utifrån som hade tränat Vetlanda. Då både Jonas och Palle har lirat för Vetlanda har 2 Sm-guld för Vetlanda!
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: Fan det är så intressanta saker som sker inom grupper men som man aldrig kan se utifrån.

Det skulle vara så intressant att få följa ett lag genom en säsong och observera och göra en kvalitativ undersökning av gruppen löpande under säsongen.
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
niclasg: Låg tydligen något i det ryktet jag nämde att Murren Nilsson inte gick ihop...se länken
Saxar ut endel här eller hela får det bli de där länkarna har ju en förmåga att inte gälla så länge ;)



"Muhrén och Nilsson rök ihop hela tiden"


SANDVIKEN/BANDY Det har varit försäsongens stora snackis i bandy-Sverige - Pelle Fosshaugs bok "Bandygalen".
Men förutom uppgjorda matcher och fylleskandaler innehåller den också en hel del SAIK.
Här berättar Fosshaug i ett udrag ur boken om tiden i fiendeland - våren 2005 då han spelade i s-märkt tröja.

Kapitel 8: Att spela med fienden
Utan rubler men med yrsel i bakfickan skrev jag på för Sandvikens AIK. Jag skulle bli spelklar igen på nyåret 2005 och 39 år gammal skulle jag debutera i en bortamatch mot Kalix.
Jag skulle spela i en svart tröja med ett stort vitt S på.
Hur kunde jag komma på den idén? Jag som hade haft så många kontroverser med saikarna på Jernvallen, jag som nästan hade kommit i slagsmål med dem på banketten i Uppsala?

I Sandviken hade Magnus Muhrén, Daniel Eriksson och Henrik Hagberg jobbat för mig. Vi kände varandra sedan landslaget. De visste vad jag gick för. De visste att vi skulle kunna spela ihop. Arne Anderstedt tog den formella kontakten med mig. Han har varit ledare i Sandviken i många år och han hade som sagt försökt få mig till Sandviken redan säsongen före.
Innan jag skrev på konsulterade lagledningen en beteendevetare som hette Ola Berggren. Han skulle "titta på mig", precis som han hade "tittat på" Magnus Muhrén tidigare. Murren hade ju problem med humöret, precis som jag. Klubben ville veta hur jag fungerade. Berggren hjälper företag och organisationer när han inte tittar in i hjärnorna på hetlevrade bandyspelare. Han var jättetrevlig och vi kom bra överens. Berggren meddelade klubbledningen att det inte var något fel på mig. Jag skulle kunna dra på mig en svart tröja och passa in i lagbygget, menade han.
Jag spelade alltså i det som en gång var fiendeland vintern och våren 2005. Mitt spel var varken särskilt bra eller särskilt dåligt. Objektivt sett var jag nog inet så dum ändå. Trots att jag bara spelade halva säsongen hade jag fler passningspoäng än de flesta. Jag skulle tro att det bara var Murren som hade fler.

Kvartsfinalen mot Hammarby blev en stenhård rysare över fem matcher. Hammarby tog ledningen med 2-0 i matcher, sedan vann vi tre raka. Jag spelade bra. Det var då Hammarbybacken Larre Larsson, min gamle lagkamrat och trätobroder från VSK-tiden, körde upp klubban i ansiktet på mig och rev av mig halva näsan. Blodet forsade och jag fick sy fyra stygn. Men det var ingen som sa något om det. Ingen krävde matchstraff och långa avstängningar. Jag grät inte heller.
Efter den matchen kom fansen in i omklädningsrummet och hyllade mig. Nu hade det vänt.
I andra matchen borta mot Hammarby, när vi fick stryk i sudden death, plockade förresten tränaren Anders Jakobsson bort landslagsforwarden Patrik Nilsson och satte in Patrik Södergren i stället.
Patrik Södergren hade varit skadad hela året och hade inte spelat en match!
Jag förstår inte hur Anders Jakobsson tänkte. Jag har förresten aldrig förstått hans storhet som tränare och jag begriper inte hur han kunde bli förbundskapten efter Kenth Hultqvist. Under den tid jag var i Sandviken märkte jag att spelarna var mätta efter tidigare framgångar. De hade svårt att hitta på nya grejer och Jakobsson lyckades inte motivera dem till det. Han kunde inte hantera spänningarna i laget heller. Magnus Muhrén och Patrik Nilsson är båda stora profiler och har stora egon. De var som två magneter med fel poler vända mot varandra. De rök ihop hela tiden.
Patrik Nilsson skulle bara göra mål och det tolererade inte Murren. Jag såg hur osmidig den äldre Muhrén var mot den yngre Nilsson.
Jag kände igen det.
Framför allt kände jag igen mig i Murren.
Ganska snart efter det att jag hade klivit in i Sandvikens omklädningsrum såg jag att Murren i mångt och mycket betedde sig som jag hade gjort under de sista åren i VSK. Han styrde och ställde och tyckte att han alltid hade rätt. Jag höll en låg profil och nöjde mig med att försöka stötta de yngre spelarna. När jag någon gång kom med en spelidé var det ingen som ville lyssna. De verkade inte vara intresserade av att ändra sitt ingrodda sätt att spela.
En gång när vi hade ett snack såg jag vad som höll på att hända med Murren. Återigen såg jag mig själv i honom. Han körde bara sin egen grej.
- Du måste lyssna på de andra också, det är inte så att alla vi andra bara ska spela upp för dig, du måste också göra saker för oss, sa jag till Murren.
Jag sa det inte i enrum, utan jag sa det inför alla och det var kanske inte så klokt, även om beteendevetaren Ola Berggren sa att det var rätt det jag gjorde. Ibland måste man säga sanningar rakt ut.

Murren blev helt galen.
Han blev lika galen som jag blev när jag blev kritiserad inför alla andra på den där samlingen under min sista säsong i Västerås. Jag lärde mig säkert något av det, om inte annat lärde jag mig hur jag inte borde ha reagerat på kritiken. På samma sätt tror jag att Murren lärde sig något av det jag sa. Just då blev han bara sur och han pratade inte med mig på en hel vecka. I matchen efteråt struntade Murren i allt vad vi hade kommit överens om. Han var värre än någonsin. Han gjorde bara som han själv ville. Ändå lyckades han göra fyra eller fem mål. Eller också var det just därför han gjorde det.
När det här hände var det bara några veckor kvar av säsongen. Under slutspelet försökte jag variera mitt spel. Jag spelade inte bara på Murren, jag satte upp bollar både på den ende och på den andre.
Under uppvärmningen före finalen mot Edsbyn åkte Murren fram till mig och sa:
- Pelle, jag märker att du inte vill spela bollen till mig. Du undviker mig med flit, visst är det så?
- Nä, så är det definitivt inte, sa jag.
Inom mig tänkte jag att "det här kommer inte att gå". Det gjorde inte heller. Murren spelade inte bollen till någon i början, han åkte ensam i motvinden och körde slut på sig själv under de första 25 minuterna. Vi hade inget spelsystem alls. Vi spelade huvudlöst. Kaoset var fullständigt. Ändå var vi nära, när vi vände 0-1 till 2-1 och hade läge till 3-1. Då gjorde Edsbyn fem mål på 17 minuter i slutet av första och början av andra halvlek. Till slut blev det 6-4.

Vi trodde att vi skulle vinna den där finalen. Vi var ju bäst, tyckte vi. Vi hade de bästa spelarna. Det var som om vi hade glömt att Edsbyn faktiskt var svenska mästare och att de hade besegrat Hammarby i en av tidernas bästa finaler året innan. Edsbyn hade ett eget spel men Anders Jakobsson hade ingen strategi för hur vi skulle möta dem.
Ola Johansson och hans Edsbyn hade läst vårt spel inifrån och ut, vi hade inga äss i rockärmarna, vi hade inga nya överraskande grejer att komma med. Vi tillät dem att köra på med det egna spel som vi till slut inte kunde stå emot.
Efter finalen blev det inget mer Sandviken för mig. Mitt halvår där blev en parentes, både för dem och för mig. De bestämde sig för att satsa på yngre spelare i stället.
Resorna var dryga det var kanske inte det bästa val jag har gjort här i livet när jag skrev på för Sandvikens AIK, även om jag fick spela ännu en final och även om jag tog ännu ett VM-guld den säsongen.
Jag borde nog ha tänkt ett varv till innan jag klev in i fiendeland.
Murren och jag kan fortfarande prata med varandra. Men förhållandet mellan oss är inte längre som det en gång var.
Som när vi vann VM i Archangelsk. Då var vi som hand i handske. Nu vet jag inte vad vi är som.
Men en sak vet jag.
Magnus Muhrén är den spelare som jag helst vill slippa att möta. Han är för bra.
Även där påminner han om mig.
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: Jag vet inte om så var fallet under Sv. Cupen... men en tanke som slog mig...
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Robban_Brynäs: Okej har dom gjort det ? Har inte sett någon match så jag kan inte säga emot.
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: Jag tänkte på det jag skrev för några veckor sedan ang. om Muren och Nilsson tar ut varandra...
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Robban_Brynäs: Vet inte har inte kollat upp om de finns någonstans där de står pass till målen
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: Till hur många mål passade Muhrèn??
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: ser mycket lovande ut
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
11-7 mot Dynamo Moskva med 2 ordinarie backar borta och ist en debuterande 16åring

Och många nätade inte bara Nilsson

SAIK:s målskyttar: Mikko Aarni 3, Henrik Hagberg 2, Patrik Nilsson 2, Stefan Söderholm, Magnus Muhrén, Daniel Berlin.
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Robban_Brynäs: ja vi får vänta och se
jag hoppas du har rätt
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
niclasg: Jag tror att Nilsson och Murren kan skilja på sak och person... Så "tyvärr" så är jag rädd att detta kan höja SAIK ytterliggare ett snäpp...
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: bara en sån sak
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
niclasg: Jo det vore det ju..Rykten säger att de inte direkt går ihop (inte så goda vänner)
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: jo inget fel på murren
är bara lite orolig för att murren och nilsson ska ta ut varann lite
och det vore synd
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
niclasg: Får hoppas han håller sig skadefri...men du verkar ogilla murren om jag tolkar dig rätt ?
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: man kan ju hoppas på det
men jag tror inte han lirar så många matcher heller så
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
niclasg: sticker nog fram ibland men knappast ett problem vad jag kan se iaf
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: och du tror murren kommer hålla sig på mitten då
inte en chans
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Robban_Brynäs: Exakt läste ditt svar nu och helt rätt han komer lira fram till mååååånga mål och vad gör det ;)
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
niclasg: Muren spelar ju på mitten och kommer spela fram Nilsson många ggr tror jag iaf
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
niclasg: Nja, vet inte riktigt om jag håller med dig där... Murren passar fram Nilsson... till "några" mål... bara inte för många! *ler*
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
RavenLord: ja jag vet inte om det är så bra med murren och nilsson i samma lag
blir lite kaka på kaka där
Kommentera

Sv: Sv: Silly Season
Robban_Brynäs: Nä vi som håller på dom har inget emot det,,men iofs vore det bättre om han åkt i år och tjänat sig en slant och återvänt nästa år då Hallen står klar och att då även Mossberg återvänder (Nilsson,Mossan och Murren skulle vara fint)
Kommentera

Sv: Silly Season
RavenLord: Jag antar att SAIK inte gråter några större mängder över att Nilsson blir kvar...
Kommentera

1159878 · »