Brynäs IF

542545 inlägg · 7739 ämnen

Forum

2051809 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Peja: Jo, du har en poäng i det.

Men ja, poängen var att det förhoppningsvis blir hockey i höst! Det bara eskalerade snabbt.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Styrelsemöten, årsmöten osv osv har för mig personligen blivit i ställt eller gått genom diverse uppkopplade forum
Vi hade ett möte då dryga 50 pers svarade på en funktion via email ”ja”, ”nej” resp. ”lägger ner röst” genom email,

Antar att BIFs årsmötet också påverkas.
Någon som vet planen där?
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Ja, det kan vara relevant att diskutera om det blir spel eller inte, men problemet är att varje diskussion om corona tenderar att sväva iväg, så även er. Antalet smittade i Nordkorea och vad de eventuellt gör med smittade har liksom ingenting med Brynäs att göra. Corona diskuteras ändå nästan överallt nu så jag ser ingen anledning till att man måste ha den diskussionen i ett Brynäsforum också.
+9
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Såg varje hemmamatch den säsongen. Brynäs hade ett fantastiskt spelarmaterial, helt klart ett av de mest stjärnspäckade lagen vi har haft i modern tid. Det fanns massa etablerade stjärnor men även fantastiska talanger. Helt galet att det blev kvalspel den säsongen.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders B. : Ja just det ja. Vi hade väl Parks som 4e center va!? Det var ju helt sjukt, jag trodde på SM-guld det året minns jag nu.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: jag tolkade det så att om det berör Brynäs så är det relevant. Det enda jag försökte säga var att de senaste rapporterna om Covid19 rimligtvis bör innebära större chans till hockey till hösten...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Samtidigt diskuterades väl Corona här i samband med huruvida hockeyn kan dra igång i höst eller inte? Det måste väl vara okej?
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg med flera: Det finns massa andra forum där ni kan diskutera corona. Här diskuterar vi Brynäs.

Kan rekommendera hockeysnacks "café" för coronadiskussionen.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kan vi snälla försöka dämpa Covid19-snacket och försöka hålla oss till hockey här.
+8
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Fast med de centrarna hamnade vi ändå i Kvalserien... det var det jag menade. 😊
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders B. : Bara två år innan hade vi Janne Larsson, Peter Larsson, Jonas Johnsson och Anders Masken Carlsson som centeruppställning... Osäker på om det kanske var Gozzi som centrade smurflinan men Peter låter bättre och var ju dessutom en centertyp...
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone:

Jo och i Nordkorea har de väl fortfarande ingen bekräftad smittspridning. Samtidigt som rapporter därifrån säger att de avrättar de som blir sjuka.

Och i USA förnekade ju Trump Covid19 första två månaderna, innan han helt hux flux sa att det var på riktigt och att det var Obamas fel att man var dåligt förberedd.

Det är en galen värld. Så jag hoppas rapporterna från Kina och USA nu stämmer. För då blir det hockey i höst. Och den här välden behöver idrott!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Oj, läste lite snabbt och slarvigt först. Misstolkade det hela. Ja, hoppas verkligen att det stämmer. Får vara nog med elände nu. Har själv äldre föräldrar med underliggande sjukdomsbild, så man är ju inte så kaxig nu.

Läste nån artikel om att Kinesiska regeringen nu förbjuder och vägrar att ta emot sjuka människor på sjukhusen. På så sätt rapporteras inga nya fall och huxflux så är tydligen smittan över där borta. Hoppas verkligen att detta inte stämmer. MEN man blir ju tveksam när man vet att dom redan har fifflat rejält med siffrorna på antal döda och sjuka innan.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Det känn lite svårt! Ett ”nytt” virus som det saknas vaccin mot, klart att det drabbar många. Min fru som arbetar på äldreboende för gravt dementa har en boende som har bekräftad Corona dessutom två av hennes arbetskamrater varav den ena varit inlagd för andningssvårigheter. Hustrun har definitivt varit exponerad(oskyddad) för smitta. Hon har varit hemma sedan i onsdags för förkylningssymptom och övertemp. Jag själv har valt att arbeta hemma sedan I torsdags för irritation i halsen/halsont men ingen feber. Om vi haft samma symtom för ett år sedan hade vi gladeligen arbetat vidare. Inga tester, ingen vetskap, ingen vet egentligen hur allvarligt det är mer än att i princip hela jordens befolkning är mottaglig för smittan.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone:

Jo, om det inte vore för att uppgifterna stämmer bra med den allmänna smittspridningen av sjukdomen med. För experter var det ju chockerande hur snabbt Corona spred sig med tanke på bekräftade smittade. Det här skulle förklara hur många blir sjuka utan att ha varit i kontakt med människor som inte upplevt symtom.

Precis som påvisas i artikeln visar en studie från New York precis samma sak: 86% av de smittade upplevda inga eller väldigt lätta symtom.

Mer och mer låter det här som en vanlig influensa med väldigt kraftig smittspridning. Skulle en vanlig säsongsinfluensa ha samma smittspridning skulle vi antagligen ha precis lika många svårt sjuka och döda.

Problemet med Corona är att den är så jäkla smittsam.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Skulle inte lita så mycket på dom goda Kineserna. Mörkar ju rätt bra dom.
+1
Kommentera


Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: kan du länka artikeln du läste detta?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Wandell har varit bra. En av seriens bästa defensiva centrar. Men om man räknade med massa poäng så här han varit en besvikelse. Spelar i en fjärdekedja ofta mot motståndarnas bästa spelare och många defensiva zonstarter och ändå 53% i corsi.

Haga tycker jag varit upp och ner. Väldigt hög högsta nivå men ojämn. Kan nog prestera ännu bättre och på en jämnare nivå. Måste framförallt förbättra defensiven. Bra produktion dock för att spela i en tredjekedja utan fasta kedjekompisar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Senaste rapporten från Kina säger att 4 av 5 som får Corona är symtomlösa.

Bör väl rimligtvis innebära att en folklig immunitet är betydligt närmare än man tidigare trott, samt att dödligheten är rejält jävla överdriven på grund av högt mörkertal.

Detta talar - mer än något tidigare ens varit i närheten av - för att livet kommer bli normalt snabbare än väntat.

Jag tror det blir hockey i höst.
+6
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan:

Han var ju ordinarie i slutet av förra säsongen och gjorde det dessutom rätt bra.

Jag tror inte vi ska hoppas på Kellman. Inte ens ett litet dugg.

Dessutom gjorde han bara em säsong i Brynäs. Har ingen koppling till klubben utöver det. Lämnar han mot all förmodan NHL står vi nog långt bak i kön efter KHL/Schwiez och FBK, Frölunda, Örebro och HV71.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: fast Wandell har ju ändå varit en megaflopp. Josefson hade inte heller någon vidare säsong.

Men av Haga och Strandberg har ni fått ut max. Som andra respektive tredjecenter är de väldigt bra.

Och en Josefson med normal kapacitet är ju såklart en av seriens bästa centrar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nån som läst nåt rykte om Kellman inför kommande säsong? Blir det AHL för San Jose för att kriga till sig en ny chans mån tro.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Vore en intressant spelare. Sundlöv värvade ju honom till KHK en gång i tiden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders B. : Helt sjukt när man tänker efter. Tveksamt om vi kommer ha sån kvalité någonsin igen.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Minns när vi hade Jonas Johnson, Greg Parks, Peter Larsson och Mikael Wahlberg... (och kanske även Micke Lind).
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skulle inte bli det minsta förvånad om Sundlöv landar Jacob Nilsson som vår andra/tredje center till nästa säsong.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Har man en stark centersida så är ju mycket vunnit. Tycker överlag det finns få centrar i SHL nu för tiden som är riktigt spelskickliga och verkligen kan dominera matcher. Josefson är väl en av få.

Ölund blev jag väldigt besviken på denna säsong, producerade alldeles för lite framåt. Dock rätt stabilt defensivt. Verkar tyvärr ha tappat det mesta efter sitt äventyr på andra sidan pölen. Tycker han hade alldeles för bråttom över och var väl rätt givet att han inte skulle ta nån plats heller.

Till rätt pris skulle han vara intressant. Men eftersom Sallinen säkerligen blir kvar så skulle jag hellre se en uppgradering där.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Nu är det svårt att planera med tanke på corona och ekonomi osv. Men bortser man från det så håller jag med. Vi, Frölunda och Luleå har väl haft den starkaste centersidan senaste säsongen. Vi har Josefson, Basse Strandberg, Haga och Wandell. Med Bulan och Östman som också kan gå in som centrar om det skulle knipa. Frölunda och Luleå har också en bra bredd där. Ingen slump att de med starkast centersida har varit bland de starkaste lagen senaste säsongerna.

Ni skulle behöva någon center till i klass med Haga/Strandberg som vi har i andra/tredjekedja för att uppgradera laget. Nu trodde ni nog att Ölund skulle vara det så lär väl jobbas på att fixa det. Sen är det bra att ha en spelare som Molin som kan gå in som center vid behov så ni inte blir så skadekänsliga där.

Spännande hur ert lagbygge slutar när det väl är dags. Jag tycker ändå lagbygget ser rätt bra ut just nu.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag håller med dig fullständigt. Drömmen är ju att ha en andracenter som är snudd på lika bra som Scott. Sen får ju gärna tredjecentern vara Sallinen eller utav hans kaliber. Problemet i sig angående Sallinen är nog inte själva istiden utan vad det står i lönekuvertet.

Hugo Gustafsson lanserade jag själv här för nån månad sen kanske. Precis såna smarta lösningar som skulle gynna lagbygget både ekonomiskt och kvalitetsmässigt.

Skulle ju hellre ta Dahlén i första än Danielsson om man säger så. Fast han kan nog välja och vraka på alla lag i Europa så. Albin Lundin utan Dahlén känns vanskligt. Jag har inte superkoll på honom, men han har inte lyckats i SHL tidigare väl.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone:
Rent krasst finns det en ekonomisk limit också.
Och det blir en flerstegsraket hur man än vrider och vänder på problemet med truppen. Kanske inte är Sallinen som är det första problemet att åtgärda. Man får börja med de lama och dyra ankorna.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone:Det behövs väl en allmän ansiktslyftning av laget bakom förstafemman. Andracentern blir tredjecenter, tredjecentern blir fjärde center. Osv.

Sallinen skulle vara en grym tredjecenter. Sen kanske vi hakar upp oss lite på begreppena här. Om Sallinen fortsätter att få istid i PP tror jag inte han bryr sig om han spelar i tredjekedjan i 5mot5, antagligen också delvis därför som Blomqvist inte hade några problem med att spela i fjärde.

Just nu består centeruppsättningen av Scott, Sallinen och Westfält. Eventuellt Molin om det är meningen att han ska centra. Tror alla är överens om att det behövs förstärkning på centersidan. Tycker nog att Ölund och Blomqvist skulle behöva fortsätta sina karriärer någon annanstans, även om jag alltid har varit svag för Ölund.

John Norman och/eller Joel Kellman är mina drömnamn, med betoning dröm. Synd att Hugo Gustafsson valde att stanna i Södertälje, tror att han hade kunna varit en väldigt bra värvning för Brynäs, precis som Hedberg blir bland backarna.

Sen blir man ju nyfiken på vad Albin Lundin skulle kunna göra i SHL i rätt roll, men skulle kännas som en betydligt hetare värvning om man lyckades ro hem Jonathan Dahlén, vilket i sig vore knepigt.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Ska Brynäs som lag ta kliv framåt så lär man ha in en bättre center än Sallinen. Så krasst är det faktiskt.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Han producerade 11 poäng på 24 matcher i topplaget Färjestad ifjol. Kanske inte tillräckligt många matcher för att dra en slutsats men ändå en fingervisning.
Såklart en styrka att producera i PP men med mycket PP-tid så blir det många extra poäng också. 2.53/match i PP är riktigt mycket tid i PP och inte begränsad med tid i PP som du hävdar.
Sen påverkar såklart corsin beroende vem man spelar med men en duktig spelare brukar ändå dra upp sina medspelare. Även hans relativa corsi är riktigt dålig.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

Jo, men han hade också haft stora skadebekymmer då och också en hög lön.

Senaste guldlaget hade vi helt grym centerbesättning.

Men jag tror vi är rätt överens om att vi inte riktigt har den konkurrensen nu idag. Så jämförelsen är lite orättvis. Brynäs är inte riktigt på contendernivå...

Och jag säger inte att Sallinen är en av seriens bästa centrar. Jag tycker dock han får oförtjänt mycket skit.

Angående vem som är hönan och ägget i att vår andrakedja inte fungerade, ja... det går det bara att spekulera i.

Men om jag ska spekulera, så menar jag att Mannberg, Persson och Desch bleknar en aning i jämförelse med Lasch, Ejdsell, Åslund och Fagemo snarare än att det är Sallinens fel att Mannberg inte gjorde 35 poäng.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Färjestad har betydligt mer pengar att slänga iväg än er.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: ... men Sallinen lämnade väl Färjestad just eftersom han inte platsade i deras toppkedjor?

Är det inte lite konstigt att Sallinen, Jaedon, Molin och kanske även fler i Brynäs ”egentligen” är tillräckligt bra för andrakedja och att det är omgivningens fel att de inte levererat mer? De är ju liksom varandras omgivning.

Som sagt, i vilken kedja hade Sallinen gått in i senaste guldlaget?
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: hans corsi beror ju på att det var en kedja som funkade i Brynäs och Sallinen spelade inte där. Att Sallinen ändå producerade fast han spelade i kedjor som inte producerade är en styrka.

Dessutom spelade Sallinen i Brynäs andra PP-uppställning och fick begränsad tid i PP, så gjorde han mycket poäng där är det en styrka.

Jag är genuint intresserad över hur Sallinens produktion sett ut om han fått spela som center i en andrakedja i Frölunda eller Färjestad istället.

Hjalmarsson hade Ryan Lasch och Fagermo bredvid sig.
Linus Johansson hade Ejdsell och Åslund.

Sallinen hade Desch/Molin och Mannberg/Persson.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Jag tänker att Sundlöv vill gå in i säsongen med 8 backar och att Lindelöf kommer vara outtalad 8e back från start. Frågan är om Lindelöf verkligen vill stanna i Brynäs under den förutsättningen... men samtidigt kanske man inte kan förvänta sig en särskilt bra ersättare heller om man letar 8e back. Det är lite synd att det inte finns någon klockren back att lyfta upp från J20 ... men det finns nog många i allsvenskan som hade gjort det bättre än Lindelöf. En möjlig lösning vore ett leta reda på en riktigt lovande back som fortfarande är J20-ålder och kan vara 8e back i A-laget på deltid och toppback i J20-laget på deltid. Då menar jag inte någon som draftats i förstarundan utan någon som kanske inte ens är i draftålder än. Men det kanske finns bra allsvenska backar, bättre än Lindelöf, som kan tänka sig att börja som 8e back, det är svårt att säga för oss utomstående.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: " Precis som många är inne på saknas fortfarande 1 spelskicklig back, kanske får vi leva med det tills Sigalet och/eller Andersén lämnar."

Ja, jag är inne på samma linje.

Dessutom, kommer Bertilsson så är det svårt att se vilka som ska få speltid eftersom man räknar in Andersen och Sigalet på 6 backar. Men här kanske vi gör en tankevurpa. Med Anderssons intåg kanske vi kan räkna med att etablerade namn hamnar på läktaren.

Det kanske inte spelar någon roll om man heter Andersen eller Sigalet, man måste prestera för att få spela.

Visar det sig att någon av dessa herrar inte platsar så kan man säkert bryta det som återstår på deras kontrakt alternativt att dom "sitter ut" resterande del av året.

Kan även tänka mig att ett mer uppstyrt spelsystem höjer mer orutinerade backar som Ingman och även Lindelöf.

Björk har tidigare blivit petad av PA och vet nu vad som krävs i prestation för att få speltid, förhoppningsvis antar han utmaningen - annars kan han bli den som hamnar på läktaren.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Senast Brynäs vann SM-guld hade vi två svenska VM-centrar (Järnkrok, Larsson), en PP-specialist (Nordquist), en BP-specialist (Hansen) och en jobbig tvåvägscenter (Granström) som centeruppsättning. Jag tror inte att Sallinen hade platsat på 4 centrar där.

16/17 hade vi Jensen i storform, Westerholm, Ölund, Granström och Blomqvist.

Förra säsongen hade vi Scott, Sallinen, Ölund och Blomqvist.

Nu har inte alla de här spelarna spelat center i varje match, men center är deras bästa position.

Det är väl ganska tydligt att centeruppsättningen inte var tillräckligt bra 19/20? Jag mäter den mot andra BRA upplagor, inte kvalserieupplagor.

Just nu har Brynäs dessa på kontrakt: Scott, Sallinen, Westfält, (Asklöf, lite osäker på om hans framtid är som center eller vinge?).
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Ja det är svårt att säga. Centern är väl ofta den man vill ska driva en kedja. Sen har Sallinen spelat i ett sämre lag än de andra jag nämnde nedan och har haft sämre spelare runt sig.
Sallinen är väl en helt ok center. Tyckte han var en av seriens bästa centrar när han var i Leksand och började riktigt bra hos oss för att sedan gå ner sig en del. Sen har han väl inte riktigt kommit upp i den nivån. Potential finns men känns som han har svårare att hålla den riktigt höga(leksandsnivån) och jämna klassen som då. Sen har han väl egentligen aldrig varit en riktig poängspruta. En säsong i Leksand med riktigt bra med poäng. Inte ens i finska ligan var poängproduktionen på någon imponerande nivå.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
xxx BIF xxx: Instämmer, Kevin Stenlund har lite för bra stats för att inte bli kvar där borta. Jacob Nilsson, Kellman och Wedin är nog de mer realistiska alternativen, men antar att Schweiz/KHL också kan locka där.

Kollade även på KHL-svenskar med utåtgående kontrakt:
- Markus Ljungh
- Dennis Rasmussen
- Linus Videll
- Jacob Berglund
- John Norman

Skulle vara kul om Videll flyttade tillbaka. Så många år i Ryssland och så många poäng.

Sen undrar man ju vad som händer med en sån som Johan Ryno nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Kevin vore riktigt intressant men tror inte han lämnar för shl.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: En kombo skulle jag vilja påstå (som 2dra center)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk:
Håller med dig.

Sallinen vore en extremt bra 3 center men som periodvis kan gå in i en bättre 2dra lina och hålla laget offensivt vid skador/avstägningar osv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Vad är hönan och vad är ägget.
Att Sallinen är för dålig center eller att hans kompisar i andrakedjan inte har hållit måttet.
Eller en kombo.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Sebastian Strandberg gjorde mer poäng än Sallinen. Andra icke förstacentrar med mer poäng är nämnda Linus J och Sundström och Hjalmarsson i Frölunda. Så han ligger rätt högt där.
Många andraassist på Sallinen och mycket poäng i PP. Så dra inte så mycket slutsatser på att han skulle vara en så bra andracenter baserat på en hyfsad poängskörd med massa förtroende i PP. Dessutom usel corsi.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Jo, det känns spännande med Molins fortsatta utveckling, men han skulle nog behöva spela med ett par dynamiska spelare i andrakedjan.

Sundlöv börjar bygga en intressant trupp.

Målvaktsuppsättningen är gedigen, där räknar man med att Ersson ska ta ytterligare kliv, vilket känns rimligt.

Om Bertilsson skriver på har Sundlöv värvat 4 backar de senaste månaderna: Björk, Berglund, Hedberg och Bertilsson. Det är hälften av truppens 8 backar och troligtvis kommer alla 4 gå in på de 3 första backparen. Dvs har man renoverat den ordinarie backuppsättningen på 4 av 6 positioner om Bertil signar. Det är stora förändringar. Precis som många är inne på saknas fortfarande 1 spelskicklig back, kanske får vi leva med det tills Sigalet och/eller Andersén lämnar.

Nu är det främst på fw-uppsättningen som Sundlöv måste vidta åtgärder. Där finns ett stort antal kontrakterade spelare som man behöver bli av med, samtidigt som Kvist och framförallt Ljungkrantz måste in i A-lagstruppen, tycker jag. Det behövs offensiva krafter som kan komplettera Molin i andrakedjan, och kanske någon till utvecklingsbar allsvensk kille som typ Linus Karlsson.

Spaning på AHL-svenskar med utåtgående kontrakt:
- Gustav Forsling
- Jacob Nilsson
- Kevin Stenlund
- Anton Wedin
- Joel Kellman
- Jakob Lilja
- Emil Djuse
- Christian Djoos
- Pontus Åberg
+7
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tycker det ska bli mycket intressant att se Molins utveckling nästa säsong, om han nu är klar och om det blir en säsong.
Han fick väl ingen riktig försäsong förra året och inledde väl dessutom säsongen i Malmö med väldigt oklar status på om det skulle hålla?
Med tanke på det tycker jag att han gjorde en riktigt bra säsong i Brynäs även om de flesta poängen kom i pp.
Med en bra försäsong tror jag att han kommer att höja sin nivå i 5 mot 5 spelet och visa att han definitivt är en av toppspelarna i de två första kedjorna. Med tanke på spelsinnet han besitter kanske han tom kommer att rankas som topp 3 innan säsongen är slut?
+1
Kommentera

2051809 · »